Hoofd Software Je moet spelen: als je een fan bent van mobiele puzzelspellen, dan is Nevertales: The Beauty Within iets voor jou
Software

Je moet spelen: als je een fan bent van mobiele puzzelspellen, dan is Nevertales: The Beauty Within iets voor jou

DoorSarah Jacobsson Purewal 30 april 2015 23:00 uur PDT

Tegenwoordig kan het bijhouden van games een fulltime baan zijn. Dus hoe scheid je het signaal van het lawaai, het kaf van het koren, de tempellooppas van de tempelsprong? Sta ons toe om je te helpen door regelmatig een spel te kiezen dat je moet spelen.

Ik ben een sukkel voor games die beginnen met een dramatische hook - en wat is er dramatischer dan een achtergelaten baby die midden in een regenbui op je stoep wordt achtergelaten? Een paar snelle puzzels later, en je bent midden in een bos, kijkend naar een enorm, betoverd kasteel, een videogesprek aannemend van een man die jullie beiden waarschuwt dat de baby koste wat kost moet worden beschermd, en dat je moet koste wat kost bij hem uit de buurt blijven.

onbekende beller

Dit ben jij, die midden in de nacht een videogesprek krijgt voor een betoverd kasteel.Wacht wat? Dit is hoe Nevertales: The Beauty Within (Collector's Edition) begint. Als je nu nog niet geïntrigeerd bent, weet ik niet wat ik je nog meer moet vertellen.

Nevertales: The Beauty Within (dat ik voortaan gewoon Nevertales zal noemen) is meerdere spellen in één: het is een zoek-en-vind-puzzelspel, maar het bevat ook verschillende soorten puzzels (waaronder geheugenspellen en probleemoplossende puzzels). Het is ook een interactief verhaal en het heeft interactieve verhalen binnenin de belangrijkste verhaallijn. Het is niet helemaal Aanvang , maar het is een veelzijdig, goed geschreven puzzelspel met geweldige illustraties en een donker sprookjesachtig gevoel.

boek2

Ja, dit is een verhalenboek in het hoofdverhaal.

Nevertales geeft je enkele uren aan escapisme, maar als dat niet verleidelijk genoeg is, zijn hier nog drie redenen waarom je het zou moeten proberen:

welke maat is de iphone 12 pro

Het is een van de beste puzzelspellen met verborgen voorwerpen die ik heb gespeeld: Puzzels met verborgen voorwerpen zijn eenvoudig: je wordt gevraagd om verborgen voorwerpen te vinden die verspreid liggen over een scène boordevol willekeurige items. De objecten die u zoekt, zijn meestal niet aan het zicht onttrokken (denk aan Waar is Waldo?) - ze zijn gewoon strategisch geplaatst. Omdat puzzels met verborgen voorwerpen eenvoudig zijn, kunnen ontwikkelaars lui worden in spellen met verborgen voorwerpen en zie je vaak saaie, repetitieve scènes vol irrelevante items (zoals elektronica in spellen die zich afspelen in de vijftiende eeuw).

Nevertales doet echter uitstekend werk door zijn puzzels met verborgen voorwerpen interessant en innovatief te houden. Natuurlijk zijn er een of twee puzzels die eenvoudig zijn (vind de objecten in de scène), maar de meeste hebben een soort twist. Voor één puzzel moet je bijvoorbeeld eerst sleutels vinden om elke reeks aanwijzingen te ontgrendelen.

verborgen object2

Deze aanwijzingen zijn silhouetten.

Een andere puzzel geeft je meteen de aanwijzingen, maar vraagt ​​je om de twee objecten in de scène te vinden die overeenkomen met die aanwijzingen (bijv. de aanwijzingskoning is tevreden als je een kroon en een scepter kiest).

hoe weet ik of macbook aan het opladen is?
verborgen object3

Niet alle puzzels met verborgen voorwerpen geven je duidelijke aanwijzingen.

Als puzzels met verborgen voorwerpen niet jouw ding zijn, moet je dit spel toch eens proberen, want er zijn genoeg andere puzzels om je bezig te houden (ik schat dat puzzels met verborgen voorwerpen ongeveer 50 procent van het spel uitmaken). Je wordt gevraagd om problemen logisch op te lossen (op basis van aanwijzingen), geheime codes te bedenken, drankjes te mixen en zelfs legpuzzels te maken.

boek puzzel met uitleg

Als je vastloopt, kun je altijd op Puzzelinfo tikken om uitleg over de puzzel te krijgen.

Het is mooi: Een van de belangrijkste redenen waarom ik zoveel spellen met verborgen voorwerpen heb gespeeld, is omdat ze prachtig zijn, vooral als ze op een groter scherm worden gespeeld, zoals een iPad (de HD-versie kost $ 7, maar is het zeker waard). Nevertales stelt niet teleur - het artwork is mooi, helder en gedetailleerd, en de verborgen objectscènes zitten vol met kleine details, zoals het filteren van rook en stromend water. Dit spel is bijzonder mooi omdat het zich op verschillende plaatsen afspeelt: het donkere, betoverde landhuis/kasteel; een helder, luchtig eiland met een voodoo-hut; en een retro-futuristisch ruimtestation.

eilandscène1

En nu zijn we op een tropisch eiland!

Elk gebied heeft een heel ander gevoel, waardoor het gemakkelijk is om dit spel uren achter elkaar te spelen zonder het weg te leggen.

De Collector's Edition is de moeite waard: Ik sta meestal sceptisch tegenover Collector's Editions - waarom zou ik meer betalen voor wat in wezen hetzelfde spel is? Maar in dit geval is de Collector’s Edition zeker de moeite waard, want je krijgt zeker twee uur aan extra content. Zodra je de hoofdverhaallijn hebt voltooid, introduceert de Collector's Edition een mini-vervolg en drie bonushoofdstukken (die niets te maken hebben met de hoofdverhaallijn, maar toch het donkere sprookjesthema volgen). De Collector's Edition bevat ook extra puzzels, waaronder verzamelitems uit elk van de scènes in de hoofdverhaallijn.

verzamelaars editie

De Collector's Edition zit boordevol bonusfuncties.

Hoewel ik dol ben op games die eeuwig doorgaan, is het altijd leuk om een ​​solide verhaalspel te spelen dat zich in een net klein pakketje verpakt. Ik heb ongeveer zes uur besteed aan de hoofdverhaallijn van Nevertales en twee uur aan de Collector's Edition-bonussen, en dat was alleen omdat ik het niet kon neerleggen en erdoorheen kwam. Als je dit spel nonchalant speelt, haal je er gemakkelijk twee keer zoveel speeltijd uit.

Ontwikkelaar: Grote Vissen Spelletjes Platform: ios (Universeel) Prijs: Gratis te proberen, $ 4 om het hele spel te ontgrendelen, $ 7 voor de HD-versie