Hoofd Ander Windows Media Player 7 komt naar de Mac
Ander

Windows Media Player 7 komt naar de Mac

NieuwsTabletS 27 maart 2001 16:00 uur PST

Microsoft's Windows Media Player 7 voor Mac is nu beschikbaar. De app biedt Mac-gebruikers toegang tot films en muziek die beschikbaar zijn in Windows Media Format.

Media Player, niet geliefd bij veel Mac-gebruikers, loopt in populariteit achter Apple's eigen QuickTime en Real Networks' Real Player. Media Player 7 ondersteunt het afspelen van gestreamde of gedownloade Windows Media-audio- en videobestanden; Beheer van digitale rechten van Windows Media; en afspelen van MP3-bestanden. De speler biedt een nieuwe interface voor het afspelen van audio en video, inclusief ingebouwde selecteerbare skins die het uiterlijk van de speler veranderen. Naast de standaard skin kunnen Mac-gebruikers kiezen uit een kleine minispeler voor het afspelen van audio of een klassieke skin voor degenen die de voorkeur geven aan een klassiek Macintosh-gevoel.

hoe het bestandspad op mac te vinden

Functies omvatten: lokale en gestreamde weergave van Windows Media- en MP3-bestanden (inclusief .asf-, .wma-, .wmv-, .asx-, .wmx-, .wax-, .wm-, .wvx- en .mp3-extensies); ASX-versie 1.0, 2.0 en 3.0 parseren; UDP, TCP/IP, HTTP en multicast-streaming; protocol automatische bestelling en rollover; meerdere bitsnelheden; intelligente streaming; loggen; ondertiteling; en HTTP-basisverificatie.Met de nieuwe speler speelt Microsoft in op de vraag van consumenten naar inhoud in Windows Media-indeling op het Mac-platform, aldus Dave Fester, algemeen directeur marketing voor de Windows Digital Media Division bij Microsoft. Versie 7 voor Mac ondersteunt digitaal rechtenbeheer en de nieuwste Windows Media-codecs - Windows Media Audio en Video 8 - die ook vandaag zijn uitgebracht.

Aanbieders van online filmcontent hebben plannen aangekondigd om duizenden uren filmcontent aan te bieden met behulp van de nieuwe Windows Media Video 8 codec-technologie, aldus Fester. U kunt uitchecken Windows Media Video 8 online .

Windows Media Player 7 voor Mac ontgrendelt meer geweldige inhoud voor een bredere gebruikersgemeenschap, en het geeft studio's, labels en artiesten de technologie om het in het hoogste beschikbare formaat te leveren: Windows Media 8, zei Fester in een verklaring.

Microsoft beweert dat de nieuwe codecs video van bijna dvd-kwaliteit bieden met snelheden van slechts 500 Kbps, video van bijna VHS-kwaliteit met snelheden van slechts 250 Kbps, audio van cd-kwaliteit met 64 Kbps en geluid van bijna cd-kwaliteit met 48 Kbps. Kbps, ongeveer een derde van de bestandsgrootte van MP3. De nieuwe speler bevat een nieuwe plug-in die compatibel is met Netscape Navigator/Communicator en Microsoft Internet Explorer-browsers.

hoe flac-bestanden in itunes af te spelen

De nieuwe speler is beschikbaar voor onmiddellijke download . Het is een 5611 k-download.

Systeemvereisten voor Mac OS 8.1 en hoger (OS 8.6 of hoger wordt aanbevolen) zijn: een Power Mac 603e 180 MHz of hoger processor; 32 MB RAM; Virtueel geheugen ingeschakeld; 10 MB vrije schijfruimte; een kleurdiepte van 256 kleuren (miljoenen kleuren aanbevolen); Microsoft Internet Explorer 4.0.1 of later (Internet Explorer 5 of later aanbevolen), Netscape Navigator 4.x (PowerPC-versie), Netscape Communicator 4.0 of later (Power PC-versie) of America Online voor Macintosh 4.0 of 5.0.

Systeemvereisten voor Mac OS 8 en eerder zijn: Systeem 7.6.1 of hoger; een Power Mac 601-processor of sneller; Open Transport 1.1.2 of hoger; QuickTime 3.0.2 of hoger; 32 MB of meer RAM met 10 MB gratis voor Windows Media Player; 15 MB vrije ruimte op de harde schijf; en een videokaart met 256 kleuren of beter.

Let op: de minimale vereisten zijn voor het afspelen van audio en video met een lage framesnelheid — minder dan vier frames per seconde. Gebruik de aanbevolen systeemvereisten om videobestanden met een hogere framesnelheid af te spelen. Overigens raadt Microsoft ten zeerste aan om te upgraden naar Mac OS 8 of hoger vanwege verbeteringen in Open Transport. The Big M raadt ook sterk aan om te upgraden naar Internet Explorer 5.