Hoofd Software Wat is er nieuw met het toetsenbord in iOS 13 en iPadOS 13
Software

Wat is er nieuw met het toetsenbord in iOS 13 en iPadOS 13

Functie Het iOS-toetsenbord is de afgelopen jaren niet veel veranderd, maar iOS 13 biedt een groot aantal welkome verbeteringen. Staf Schrijver, TabletS 20 juni 2019 21:00 PDT ios 13 toetsenbord appel appel

Het standaard Apple-toetsenbord is de afgelopen jaren niet echt veel veranderd. De iPad kreeg een tikgebaar in iOS 11 om de noodzaak te verminderen om zo vaak op Shift te drukken, en we hebben hier en daar wat tweaks gezien, maar er is al lang geen substantiële verbetering van het toetsenbord geweest.

Met iOS 13 brengt Apple een reeks welkome verbeteringen aan die een grote bijdrage zouden moeten leveren aan het sussen van degenen die het toetsenbord van Apple hebben opgegeven ten gunste van een toetsenbord van derden. Het is geen holistische heroverweging van het toetsenbord, maar eerder een aantal welkome verbeteringen van de levenskwaliteit.

Snelpad

De meest direct opvallende verbetering aan het iOS-toetsenbord (naast een donker thema voor de donkere modus) is ongetwijfeld de nieuwe QuickPath-typemethode. Dit is Apple's versie van swipe-typen, te vinden in veel toetsenborden van derden, zoals Gboard en Swiftkey , en op de meeste Android-telefoons.ios 13 toetsenbord appelappel

In iOS 13 kun je vegen of tikken om te typen.

Sleep uw vinger van de ene letter naar de andere om woorden te vormen. Het kan onhandig zijn als je gewend bent te tikken (wat natuurlijk nog steeds wordt ondersteund - mix en match zoals je wilt), maar als je eenmaal leert los te laten en gewoon snel te vegen zonder al te veel na te denken om precies te zijn, vind je het misschien een veel snellere manier om veelvoorkomende woorden te typen. Swipe-typen heeft de neiging uit elkaar te vallen bij het spellen van ongebruikelijke woorden en alle behalve de meest populaire eigennamen, maar je kunt altijd tikken zoals je altijd hebt gedaan.

Het QuickPath-toetsenbord in iOS 13 werkt alleen met toetsenborden Engels, Vereenvoudigd Chinees, Spaans, Duits, Frans, Italiaans en Portugees.

Automatische dictaattaaldetectie

Wanneer je op de microfoon op het toetsenbord tikt om tekst in te voeren door te praten, herkent iOS nu automatisch welke taal je spreekt. Voorheen herkende het alleen de taal van het momenteel geselecteerde toetsenbord.

Met iOS 13 moet je nog steeds meerdere toetsenbordtalen (maximaal vier) inschakelen in Instellingen om meerdere dicteertalen te gebruiken, maar het systeem herkent niet automatisch welke je spreekt.

Sneltoetsen in overvloed

Zowel de app Bestanden als Safari hebben nu een hele reeks sneltoetsen. Dit is echt een voordeel voor degenen die externe toetsenborden gebruiken met de iPad; het is een veel meer desktop-klasse ervaring. Op uw iPhone is het schermtoetsenbord verborgen totdat u een tekstinvoerveld invoert, dus sneltoetsen zijn niet veel hulp.

ios 13 sneltoetsenappel

Degenen die een toetsenbordhoes gebruiken met hun iPad zullen dol zijn op de vele nieuwe sneltoetsen voor Safari en Bestanden.

Voor degenen die externe toetsenborden gebruiken met hun iPhones of iPads, zullen de sneltoetsen een enorme tijdbesparing opleveren.

Zwevend toetsenbord op iPad

De iPad heeft al jaren een toetsenbord met gesplitste weergave, maar iOS 13 introduceert iets dat nog nuttiger is: een zwevend toetsenbord. Knijp gewoon in het toetsenbord om het te verkleinen tot ongeveer de grootte van het toetsenbord op de iPhone. U kunt hem dan plaatsen waar u maar wilt.

ios 13 toetsenbord miniappel

Knijp gewoon in het iPad-toetsenbord om een ​​nieuw zwevend minitoetsenbord te krijgen, perfect voor typen met één vinger.

Dit laat veel meer ruimte op het scherm voor inhoud, en zou het typen met één vinger een stuk gemakkelijker moeten maken.

Internationale verbeteringen

Het moet voor mensen over de hele wereld makkelijker worden om een ​​iPhone of iPad in hun moedertaal te gebruiken. iOS 13 en iPadOS 13 voegen ondersteuning toe voor maar liefst 38 nieuwe toetsenbordtalen, waaronder 15 Indiase toetsenborden.

Voorspellingen van het volgende woord komen beschikbaar op de Zweedse, Nederlandse, Vietnamese, Kantonees, Hindi (Devanagari), Hindi (Latijn), Arabische en Najdi Arabische toetsenborden.

Een Thais en Engels tweetalig woordenboek en een Vietnamees en Engels tweetalig woordenboek zijn nu beschikbaar.

Aparte globe- en emoji-knoppen

Als je meerdere toetsenborden hebt ingeschakeld, zul je deze geweldig vinden.

Met meerdere toetsenborden geïnstalleerd, werd de emoji-knop een Globe-knop, die je moet ingedrukt houden om het emoji-toetsenbord te selecteren. Met iOS 13 gaat de emoji-knop gewoon naar zijn eigen ruimte net links van de spatiebalk. Nu kun je meerdere toetsenborden installeren en nog steeds slechts één tik verwijderd zijn van het kiezen van de perfecte emoji.