Hoofd Software Waar u op moet letten bij het verplaatsen van cloudgebaseerde bestanden die lokaal op uw Mac zijn opgeslagen
Software

Waar u op moet letten bij het verplaatsen van cloudgebaseerde bestanden die lokaal op uw Mac zijn opgeslagen

DoorGlenn Fleishman,Senior bijdrager, 27 dec. 2017 21:00 uur PST cloud computing netwerkverbindingen - IoT - internet of things Thinkstock

Door de cloud gehoste bestandsservices zoals Dropbox, Box, Google Drive en iCloud Drive proberen het beste van verschillende overlappende scenario's te creëren, maar het kan voor gewone gebruikers nog steeds verwarrend zijn waar hun bestanden precies zijn opgeslagen. Met services die een of meer mappen op uw computer gebruiken om bestanden te synchroniseren, maken de services centraal opgeslagen kopieën van alles in die mappen en distribueren deze naar andere gekoppelde machines - uw eigen en die van andere mensen die u items of mappen hebt gedeeld met.

De waarheid, of de definitieve huidige staat van uw bestanden, in dat synchronisatie-ecosysteem wordt echter beïnvloed door het toevoegen, verplaatsen en verwijderen van items in de map op een computer. Die wijzigingen worden doorgevoerd door middel van synchronisatie, het bijwerken van de door de cloud gehoste kopie en de versies die zijn gesynchroniseerd met andere machines.

Lezer Cayce ontdekte dit op de harde manier vanuit twee verschillende hoeken. Ze probeerden over te schakelen van Dropbox naar Google Drive, maar tijdens het proces begon de lokale schijfopslag op te raken. Vervolgens verwijderden ze waarvan ze dachten dat het al gekopieerde bestanden waren, wat in feite niet het geval was. Bovendien hadden ze geen back-up van bestanden en was Google Drive een paar weken eerder niet meer correct gesynchroniseerd. Ze waren in staat om bestanden van Google Drive te herstellen, behalve de toevoegingen van de afgelopen weken.Het is heel gemakkelijk om deze fout te maken, omdat de lokaal gesynchroniseerde bestanden kunnen lijken op een schaduw of projectie van cloudopslag in plaats van een extensie die er invloed op heeft. De terugzetpositie kan vervelend zijn, omdat u meestal een webinterface moet gebruiken om bestanden te herstellen, waarbij soms een optie wordt ingeschakeld om verwijderde items te zien, die mogelijk lang geleden verwijderde items tonen.

Ik probeer nooit met een vinger naar iemand te wiebelen zonder een back-up, omdat ze al te veel pijn ervaren. Maar de beste tijd om te beginnen met het maken van een back-up is dit tweede moment als je er geen hebt. Synchronisatieservices zijn een geweldige manier om een ​​geschiedenis bij te houden van wat u doet en leggen vaak zeer kleine incrementele updates van documenten en andere bestanden vast, maar ze zijn niet echt geschikt als vervanging voor robuuste lokale of gehoste back-ups.

Trouwens, een gemakkelijkere manier om van de ene synchronisatieservice naar de andere te migreren, is via een van deze twee methoden.

Verplaats de bestanden. Sleep de bestanden van de ene gesynchroniseerde map naar de andere, in plaats van ze te kopiëren. Als de bestemming niet op hetzelfde station staat als het origineel, kun je Command ingedrukt houden en slepen om de bestanden te verplaatsen (kopieert ze en verwijdert ze vervolgens van de bronlocatie).

Wijs de synchronisatiemap opnieuw toe. Bij sommige services kunt u een map of meerdere mappen kiezen om als synchronisatiecontainers te fungeren. Om van de ene service naar de andere te migreren:

  1. Pauzeer, sluit af of verwijder de eerste service nadat u zeker weet dat de synchronisatie up-to-date is.
  2. Installeer de nieuwe service als dit nog niet het geval is.
  3. Hernoem desgewenst de oude synchronisatiemap. (Als je bijvoorbeeld weggaat van Dropbox, wil je misschien dat de map niet langer Dropbox heet.)
  4. Gebruik de setup-opties tijdens de installatie of in de voorkeuren en wijs naar de nieuwe map.