Hoofd Ander WD_Black D50 review: een snel Thunderbolt 3-dock met interne opslag
Ander

WD_Black D50 review: een snel Thunderbolt 3-dock met interne opslag

De Black-lijn van WD is gericht op pc-gamers, maar de D50 is een geweldige dock/poort-hub voor elke Thunderbolt Mac. freelance medewerker, TabletS 14 mei 2021 2:00 uur PDT WD Black D50-gamingdock WD

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

  • Voegt extra USB 10 Gbps-poorten toe
  • Laadt laptops op
  • Snelle NVMe-opslag
  • Naadloze installatie en bediening

nadelen

  • Prijzig
  • Niet bepaald Mac-achtig qua uiterlijk

Ons oordeel

Het Black_D50-gamingdock van WD is misschien niet bedoeld voor Mac-gebruikers, maar het doet nog steeds geweldig werk door poorten en opslagopties uit te breiden, waaronder een snelle NVMe SSD in het dock.

Beste prijzen vandaag

detailhandelaar Prijs Levering $ 399,99 Vrij Weergave Prijsvergelijking van meer dan 24.000 winkels wereldwijd

Als er enige reden is om te klagen over moderne MacBooks (vooral de nieuwe M1-modellen), dan is het het gebrek aan geïntegreerde poorten. Voor alles behalve het lichtste gebruik, is het noodzakelijk om een ​​dock te krijgen om de connectiviteitsopties te vergroten.

hoe computeropslag op mac te controleren

Hoewel WD de Black_D50 die hier wordt besproken op de markt brengt als een Thunderbolt 3-gamingdock, en de styling misschien niet gericht is op Mac-traditionalisten (een grove understatement), is het een uitzonderlijk capabel dock, dat het aantal poorten vergroot en zeer snelle NVMe-opslag biedt.Ontwerp en functies

De D50 is een vierkante doos van 4,72 inch hoog, 4,72 inch diep en 2,17 inch breed. Het is een aangedreven (vereist) dock, zodat je het kunt gebruiken met Apple's Thunderbolt 1/2 naar Thunderbolt 3-adapter. Wat dat vermogen betreft, heeft de D50 een nogal wonderbaarlijke 180 watt/19,5 volt-steen, die niet wordt weergegeven of vermeld op de productpagina - hij is ongeveer 6 inch lang, iets minder dan 3 inch breed, met iets minder dan een centimeter dik. Het is ook een beetje zwaar op ongeveer 10 gram.

De grootte van het dock en de grootte van de power-steen betekent dat je de D50 op je bureau wilt laten staan ​​en niet met je mee over de weg wilt slepen, tenzij het een langlauftocht is met voldoende ruimte in de kofferbak van je auto. natuurlijk.

De voorkant van de WD Black D50 ligt op zijn kant. Zijn meest stabiele positie.

De D50 is gestileerd in het pseudo-sci-fi/militaire thema van WD voor zijn Black-serie. Het is ontworpen om gamers aan te trekken, maar het uiterlijk is niet zo overdreven dat het een afknapper is. Gooi eigenlijk de letters aan de buitenkant weg en het is veel minder SyFy - oké, de RGB-verlichting aan de onderkant is misschien een beetje veel (ik vind het leuk, het is leuk), maar je kunt dat uitschakelen of veranderen in een aantal verschillende schema's en kleuren.

Helaas is de WD Dashboard-software waarmee u de verlichting kunt regelen alleen voor Windows. Als je daardoor zucht en wilt stoppen met het lezen van deze recensie, dan begrijp ik dat. Het kan echter uw verlies zijn omdat...

Weinig mensen zullen klachten hebben over de selectie, het aantal en de plaatsing van poorten aan boord van de D50 - of de interne NVMe-opslag. Aan de achterkant vindt u, samen met de AC-adapteraansluiting, twee Thunderbolt 3-poorten (één volledig gevoed voor het opladen van uw laptop, enz.), een volledige DisplayPort 1.4-poort, een gigabit-ethernetpoort, twee USB Type-A poorten en een USB Type-C-poort. Alle USB-poorten zijn Gen 2, 10 Mbps. Dat betekent dat u met elk van hen ongeveer 1 GBps aan doorvoer uit externe opslag kunt halen.

Het ontbreken van 2,5 Gbps ethernet is een beetje een teleurstelling, en je zou zelfs kunnen klagen over het gebrek aan 10 Gbps ethernet, maar ik merk dat ik dat soort snelheid zelden nodig heb. Ook zuigt 10Gbps ethernet veel stroom en produceert het veel warmte. Overdracht van 2,5 Gbps met meer dan 300 MBps met oudere Cat 5e-kabels, en werkt veel koeler.

De achterkant van het Black D50-dock heeft veel poorten, waaronder drie 10 Gbps USB-poorten.

WD vergat het gemak niet. Aan de voorkant van het apparaat vindt u zowel 10Gbps Type-A- als Type-C USB-poorten, evenals een 3,5-mm audio in/out-aansluiting voor hoofdtelefoons en headsets. Last but not least is er een interne NVMe SSD die gegevens kan overdragen met ongeveer 3 GBps. De eenheid van $ 449 die ik heb getest, heeft een 1TB WD SN730 binnenin, maar je kunt dat verhogen tot een 2TB SN730 voor $ 599. (Ik heb nooit gezegd dat de D50 goedkoop was.) Het zou leuk zijn als WD de D50 onbevolkt zou verkopen, zodat je een bestaande schijf zou kunnen gebruiken, maar ja, aandrijfmechanismen zijn wat WD doet.

Uitvoering

Ik heb de D50 getest op zowel een 2015 Core i7 (Skylake) 27-inch iMac als een nieuwe M1 Mac mini. De eerste gebruikte de eerder genoemde Apple Thunderbolt 1/2 naar Thunderbolt 3-adapter en de laatste gebruikte een van de twee native Thunderbolt 3-poorten. Ik heb zowel de interne SSD van de D50 als een Samsung X5 getest die is aangesloten op de tweede Thunderbolt-poort.

kan bestand niet verwijderen in gebruik mac

Ik heb ook de gigabit ethernet- en DisplayPort-uitgang gecontroleerd (met een HDMI-adapter), en ook de tweede Thunderbolt-poort gebruikt om de LG 24MD4KL-B Ultrafijn beeldscherm aangesloten op de M1 Mac mini. Alle poorten werkten zoals het hoort. Hieronder zie je de prestaties van de SN730 op de M1 Mac mini.

De WD SN730 NVMe SSD in de D50 levert zeer goede prestaties op een Mac M1 mini. Het zou dezelfde prestaties moeten leveren op zowat elke Thunderbolt 3 Mac.

Merk op dat ik in een vlaag van inspiratie (en noodzaak) heb geprobeerd Windows via Boot Camp op de D50 te installeren. Het kwam niet uit, met de daadwerkelijke Windows-installatie die een wandeling maakte na het kopiëren van de installatiebestanden naar de installatiepartitie. In feite veroorzaakte de D50 problemen met opnieuw opstarten tijdens het installatieproces van Windows, zelfs als het naar andere schijven was. Ik kon eindelijk Windows 10 op een interne schijf installeren zonder dat de D50 was aangesloten. Ik zeg niet dat het onmogelijk is om Windows vanaf de D50 te gebruiken, maar ik had niet de tijd of het geduld om het uit te zoeken voor deze review.

Het is duidelijk dat Thunderbolt 2 de prestatiebeperkende factor was op mijn oudere iMac uit 2015, maar dit is nog steeds niets om aan te ruiken. Zoektijden zijn nog steeds erg NVMe-achtig.

Hierboven ziet u de prestaties van de D50/SN730 op mijn oudere Core i7 iMac uit 2015. Het is duidelijk dat de oudere Thunderbolt 2 en Apple-adapter beperkende factoren waren, maar ik zal dat soort prestaties elke dag nemen. Ik voer de bovengenoemde Windows-installatie uit vanaf een interne SATA-schijf (550 MBps, met langzamer zoeken), en het is meer dan prima. Niet zo pittig als macOS op de interne NVMe SSD, maar dichtbij genoeg.

De externe Samsung X5 las met ongeveer 2600 MBps en schreef met ongeveer 1600 MBps via Thunderbolt. Ik heb ook verschillende USB 10 Gbps-schijven getest die naar behoren presteerden en gemiddeld rond de 900 MBps lezen en 800 MBps schrijven. Dit waren slechts ad-hoctests om er zeker van te zijn dat de poorten de snelheid hadden die WD beweerde. Kortom, de interne opslag van de D50 is vrij snel en de poorten presteren zoals geadverteerd.

Waar het op neerkomt:

Hoewel ik sneller 2,5 Gbps ethernet zou waarderen en misschien nog twee Thunderbolt 3-poorten (zoals bij OWC's Thunderbolt Dock ), vond ik dat WD Black D50 een geweldige aanvulling is op mijn computers. Het is trouwens mijn favoriet tot nu toe dankzij de interne opslag. Een heel mooi dock van WD dat de rekening vult en misschien voor een beetje plezier zorgt. Als je niet kunt leven met de botsing in stijlen ... c'est la vie.

Beste prijzen vandaag

detailhandelaar Prijs Levering $ 399,99 Vrij Weergave Prijsvergelijking van meer dan 24.000 winkels wereldwijd