Hoofd Ander Stir Kinetic Desk M1 review: het slimste bureau dat $ 2.990 kan kopen
Ander

Stir Kinetic Desk M1 review: het slimste bureau dat $ 2.990 kan kopen

Beoordelingen Het kost iets meer dan je standaard IKEA-aangelegenheid, maar dit verstelbare zit-sta-bureau zit boordevol intelligentie en een verlangen om je gezonder te maken. Bijdrager, TabletS 25 aug. 2015 20:00 uur PDT

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk en kabelbeheer.
  • Soepele motor.
  • WhisperBreath is een geweldige herinnering zonder ogen aan wanneer het tijd is om te bewegen.

nadelen

  • Duur.
  • De schermresolutie is niet geweldig, hoewel het goed genoeg is.

Ons oordeel

Ik vond de M1 inzichtelijk, heerlijk en ver buiten mijn prijsklasse.

Ze zeggen dat zitten het nieuwe roken is, maar ze zijn het er ook niet over eens of bacon echt goed voor je is, dus ¯_(ツ)_/¯. Toch heeft het krijgen van mijn Apple Watch me meer bewust gemaakt van het feit dat ik de neiging heb om lange tijd zittend door te brengen als ik aan het werk ben. Het probleem is dat de Apple Watch het zitten en staan ​​niet zo goed bijhoudt als ik dacht dat het zou doen.

Stir's Kinetic Desk M1 is een goed gebouwd, comfortabel werkstation met een elektromotor die snel en soepel kan schakelen tussen zittende en staande posities. Maar het heeft ook een ingebouwd scherm waar je doelen kunt instellen voor hoe vaak je wilt staan, en dan kan het bureau je eraan herinneren wanneer het tijd is om op te staan ​​en zelfs je voorkeuren in de loop van de tijd leren.Hoe het is

Mensen op kantoor merkten de M1 meteen op, en niet alleen omdat ik op een nieuwe werkplek zat op korte loopafstand van mijn oude verstelbare bureau. De M1 is een prachtig kantoormeubel. Het heeft een gebogen rand waar ik dol op ben, als iemand die weet dat het niet de bedoeling is dat ik mijn onderarmen op het bureau laat rusten terwijl ik typ, maar toch altijd zo typt. De schuine rand is zoveel comfortabeler onder mijn armen, of ik nu zit of sta.

roer kinetisch bureau m1 beautyAdam Murray

De M1 is verkrijgbaar in wit of zwart. Als je ze voor een heel kantoor bestelt, kun je ze op maat laten maken zodat ze bij de rest van je meubels passen.

Met een kabelsleuf kunt u uw kabels uit het zicht opbergen en u kunt uw laptop, beeldscherm en andere randapparatuur aansluiten op vier driepolige stopcontacten aan de achterkant van het bureau. Twee kleine metalen planken geven je een plek om overtollige kabel of adapterstenen op te bergen en de hele rommel vast te binden met klittenband, maar ik moest een hele tijd friemelen om mijn kabels er netjes en opgeruimd uit te laten zien op de planken. (Het vlaggenschip van Stir, de F1, heeft ingebouwde compartimenten voor je stroomadapters en kabels, compleet met acht stopcontacten en vier USB-uitgangen, zodat al je kabels volledig uit het zicht kunnen blijven.) Maar toen ik alles eenmaal had ingesteld, Ik vond het geweldig dat ik maar één snoer in het bureau had en dat ik me geen zorgen hoefde te maken dat bungelende kabels ergens aan zouden blijven haken wanneer ik het bureau omhoog of omlaag zette.

hebben airpods pro ruisonderdrukking?
roer kinetisch bureau m1 kabelsAdam Murray

De kabelplanken zijn niet zo netjes als de ingebouwde, uit het oog-uit-geest compartimenten van de F1, maar er bungelt tenminste niets naar beneden.

De aanpassing van zitten naar staan ​​verliep heel soepel - ik kon blijven lezen, zo niet typend, terwijl mijn bureau op en neer ging naar de volgende positie, en het bureau wiebelde in geen enkele positie tenzij ik heel, heel hard aan het typen was.

Op het scherm

Maar de Stir Kinetic M1 is meer dan alleen een bureau dat op en neer gaat en er tegelijkertijd goed uitziet. Het heeft een 5-inch capacitief touchscreen ingebed in het oppervlak, sensoren die weten of je aan het bureau zit of niet, en kunstmatige intelligentie om je gewoontes te leren en je naar gezondere gewoontes aan te sporen.

hoe beats solo uit te schakelen
roer kinetisch bureau m1 schermAdam Murray

De hoofdinterface van het scherm, met mijn zit- (wit) en sta-tijd (groen) op een cirkelvormig raster. Dubbeltik gewoon ergens om van positie te wisselen.

Ik begon door het bureau toe te voegen aan mijn wifi-netwerk en een account aan te maken. Dat gebeurt allemaal op het touchscreen - de M1 heeft geen bijbehorende app voor je smartphone of computer, hoewel hij je gegevens naar Fitbit kan sturen (daarover later meer). In mijn account heb ik mijn lengte, gewicht en geslacht ingevoerd en mijn doelen gesteld, te beginnen met 40 minuten achter elkaar staan, in totaal 35 procent van mijn dag. Het is gemakkelijk om deze doelen gaandeweg aan te passen, en tegen het einde van mijn test van twee weken stond ik voor 50 procent van mijn dag - en ik vond het echt leuk. Het scherm toont je voortgang over elke dag, week, maand en zelfs het hele jaar, met je doel duidelijk gemarkeerd, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe je het doet. Het is gemakkelijk om tussen weergaven te vegen en op de grafieken te tikken voor meer informatie.

roer kinetisch bureau m1 maandAdam Murray

Je kunt grafieken per week en maand zien, evenals een schatting van de extra calorieën die je hebt verbrand door niet de hele tijd te zitten.

Wanneer het tijd is om van positie te wisselen, gebruikt het bureau een optionele functie genaamd WhisperBreath om u te vragen. Je zou dit uit kunnen laten en gewoon onthouden om zelf van positie te wisselen, en het bureau zou nog steeds je zit-/statijd en verbrande calorieën bijhouden, maar ik vond WhisperBreath een geweldige oplossing. Het bureau ademt gewoon een beetje, gaat zichzelf subtiel iets omhoog en zakt dan weer naar beneden. Het is getimed tot een menselijke ademhaling, en het voelt alsof het bureau een kleine zucht slaakt. Je kunt over het scherm reiken en dubbeltikken om van positie te veranderen, of gewoon WhisperBreath negeren en doorgaan met werken. Het is een leuke, niet schokkende herinnering, en ik vond het gemakkelijk om te negeren of ik me op mijn gemak voelde waar ik was.

Maar meestal - vrijwel altijd - was ik bereid te verhuizen wanneer het bureau dat wilde. Na verloop van tijd wordt verondersteld dat het bureau uw gewoonten leert op basis van of u reageert op de WhisperBreath-prompts. Als je 's ochtends nooit opstaat, zou het je niet meer moeten vragen. Ik had een paar weken een leenmachine M1 en aangezien ik over het algemeen bevestigend op de aanwijzingen reageerde, kan ik niet echt beoordelen hoe goed het van mij heeft geleerd.

roer kinetisch bureau m1 hoogteAdam Murray

Het bureau onthoudt de voorkeurshoogtes van elke gebruiker en u kunt hier op elk moment kleine aanpassingen maken.

Het scherm lijkt niet zo hoge resolutie als het zou kunnen zijn - het is 800 × 400, wat goed genoeg is om de grafieken te lezen, maar voor ogen die gewend zijn aan Retina-schermen, kan het er een beetje zacht uitzien. Ik moest het bureau tijdens mijn testperiode twee keer opnieuw opstarten, een keer toen het mijn zit / sta-tijd niet weergaf, en een andere keer toen de datum een ​​paar dagen in het verleden vastzat. Beide keren was simpelweg het loskoppelen van het bureau, 10 seconden wachten en het weer aansluiten voldoende om de zaken weer aan de praat te krijgen. En Twitter vertellen dat je je bureau opnieuw moet opstarten, is een leuke manier om de tijd te doden terwijl het opstart.

gekwantificeerd bureau

De M1 ondersteunt meerdere gebruikers - zoveel als je wilt, geen limiet - voor het geval je hem op kantoor zet en wilt delen met collega's. Je kunt in- en uitloggen via het scherm, maar het bureau heeft ook Bluetooth, dus als je een ondersteund Fitbit-apparaat hebt, kan het bureau je aan de hand daarvan herkennen. Het stuurt zelfs een schatting van je verbrande calorieën naar je Fitbit, zodat je tegoed krijgt.

fitbit kinetiek

Ik vond het geweldig om mijn totale standtijd per week in de Fitbit-app te zien, en de verbrande calorieën gaan ook op het Dashboard.

Dat is geweldig, maar voor deze prijs denk ik dat de Fitbit-integratie iets robuuster zou moeten zijn. Toen ik de Stir Kinetic F1 voor het eerst zag toen hij in 2013 werd gelanceerd , oprichter JP Labrosse zei dat op een dag het bureau rekening zou kunnen houden met uw Fitbit-gegevens wanneer u wordt gevraagd om te gaan zitten of staan: het kan bijvoorbeeld leren dat u op dagen dat u 's ochtends gaat hardlopen, wilt blijven zitten tot de middag, maar op rustdagen kon je veel eerder staan. Toen ik de M1 in januari op CES zag, zei Labrosse dat die functie in bèta werd getest. Het is nog steeds niet live, maar aangezien het bureau altijd verbonden is met wifi, kan Stir updates pushen wanneer ze klaar zijn. Ik zou ook graag zien dat er meer Bluetooth-apparaten worden gebruikt om gebruikers te identificeren - de kans dat je een Bluetooth-smartphone hebt is veel groter dan de kans dat je een Fitbit hebt.

hoe kun je verwijderde berichten terughalen

Ik vond het geweldig om mijn verbrande calorieën in de Fitbit-app te zien verschijnen, maar Fitbit biedt geen native ondersteuning voor Apple's HealthKit, zodat gegevens niet naar de Health-app worden verzonden. Een app van $ 3 genaamd Synchronisatieoplosser kan Fitbit-gegevens naar Health sturen, maar ik gebruik de iOS 9-bèta en Sync Solver crasht bij het opstarten. Het is vermeldenswaard dat je de gegevens ook van de Fitbit-website kunt exporteren - hiervoor was een premium-abonnement vereist, maar nu is het gratis voor iedereen.

De waarde van passief volgen

Ik wilde echt dat de Apple Watch me er niet alleen aan zou herinneren om elk uur op te staan, maar ook om nauwkeuriger te kwantificeren hoeveel tijd ik staand versus zittend had doorgebracht. Ik dacht dat ik met een wearable die mijn status volgt, en mijn gewone oude sta-bureau, het voordeel van Stirs benadering voor minder geld zou kunnen benaderen. Maar de Apple Watch kan het verschil niet zien tussen zitten en staan ​​als je verder behoorlijk stilstaat - als ik relatief stil sta aan mijn sta-bureau, krijg ik nog steeds het duwtje om op te staan, en ik zal hebben om rond te lopen, tenzij ik zin heb om te springen of op zijn plaats te rennen. (Spoiler: daar heb ik nooit zin in.)

roer kinetic desk m1 beauty leftAdam Murray

Het ingebouwde 5-inch touchscreen is verwijderbaar en vervangbaar, dus als Stir ooit zijn componenten bijwerkt, hoef je geen heel nieuw bureau te kopen.

Dus ik zie het voordeel van passieve tracking - dankzij de nabijheidssensor kan de M1 zien of je aan het bureau zit en gewoon de klok laten lopen. De statistiek waarin u het meest geïnteresseerd bent, is het percentage van de tijd dat u staand doorbrengt. Het was gemakkelijk voor mij om te beginnen met een doel van 35 procent en in slechts een paar weken naar 50 procent toe te werken, door mijn doel beetje bij beetje op te schuiven en de aanwijzingen op te volgen om op te staan. (Het is ook gemakkelijk om het percentage te bedriegen door gewoon zittend werk op een andere locatie te doen, maar dat is aan jou.) Ongeveer een week later leek ik mijn goede plek te bereiken: ik merkte dat ik naar voren reikte om te dubbeltikken op de scherm en til het bureau een paar minuten op voordat het me erom vroeg.

De M1 liet me ook zien hoe ik voor een langere periode in totaal kan staan ​​als ik niet alles in één stuk probeer te doen. Met mijn oude verstelbare bureau zette ik het in twee keer op: zelden of nooit. De meeste dagen bleef het liggen, en op dagen dat ik het opzette, zette ik het één keer op, stond ik tot ik het niet meer aankon en legde het dan weer neer. De M1 zorgde ervoor dat ik vaker van positie veranderde, en zelfs toen de review-eenheid werd teruggestuurd, werd die gewoonte overgedragen naar mijn oude verstelbare bureau - ik sta minstens twee keer per dag en meestal meer.

Waar het op neerkomt:

Dit bureau is duur - het zit zeker niet in mijn persoonlijke budget voor het kopen van een bureau. Maar als je het kunt betalen, is de Stir Kinetic Desk M1 moeilijk om niet leuk te vinden. Het ziet er goed uit, het is leuk om te gebruiken en het kan je aansporen om gezonder te zijn. Als ik zou kunnen doen wat dit bureau doet met een goedkope draagbare of smartphone-app, zou ik geïnteresseerd zijn, maar de M1 heeft het hele pakket.