Hoofd Software Met de iOS-app van Starbucks kun je nu vooruit bestellen en de wachtrij overslaan
Software

Met de iOS-app van Starbucks kun je nu vooruit bestellen en de wachtrij overslaan

Nieuws Dankzij je iPhone kun je tot aan de balie gaan staan ​​en sneller op weg dan je Java Chip Frappuccino kunt zeggen. TabletS 30 juli 2015 4:45 uur PDT

Starbucks-bestellingen kunnen ingewikkeld worden: als je een ondersteboven, twee pompen, magere Caramel Macchiato met licht ijs wilt, moet je vaak schreeuwen over de espressomachine en de persoon in de rij naast je.

Als je een iPhone hebt, is er een betere manier om je drankbestelling te plaatsen. Je kunt het allemaal doen vanuit de Starbucks-app -compleet met al die aanpassingen - en haal je drankje vervolgens op bij het loket. Je betaalt er ook vooraf voor, dus je hoeft niet eens met de barista te praten (behalve natuurlijk bedankt).

Ik nam de app voor een paar proefritten in nabijgelegen Starbucks-koffiehuizen en was grotendeels onder de indruk. Apple zou zelfs kunnen bestuderen wat Starbucks hier heeft gebouwd als een manier om wat slimmigheid in Apple Pay en de aankomende Wallet-functie in iOS 9 te injecteren.Enkele hits en missers in vergelijking met Apple Pay

Aangezien Starbucks heeft besloten af ​​te zien van het springen op de Apple Pay-trein voor aankopen in de winkel, moest het een goede oplossing bieden. (U kunt echter Apple Pay in de app gebruiken om uw Starbucks-beloningskaart opnieuw te laden.)

Over het algemeen lukt het. Betalen met de Starbucks-app is een geweldige ervaring. Als je al een account hebt waaraan een Starbucks-beloningskaart of creditcard is gekoppeld, is dat sneller dan een kaart uit je portemonnee halen of je pincode invoeren. Je geeft gewoon aan wat je wilt bestellen in de app en tikt op om af te rekenen. Je moet locatieservices inschakelen en Starbucks toegang geven tot die informatie. Het bestelscherm verschijnt alleen in je app als je binnen het bereik bent van een Starbucks-locatie die mobiel bestellen ondersteunt. Ook moet je een Starbucks-beloningskaart hebben gekoppeld, want zo voltooi je het afrekenen.

Starbucks bestelling klaar

De app vertelt je wanneer en waar je drankje klaar staat.

Maar het bestelproces voelt nog steeds alsof het op een paar plaatsen moet worden gestroomlijnd. Als u bijvoorbeeld uw bestelling sorteert, kunt u beter eerst de maat van uw drankje kiezen - als u uw drankmaat wijzigt, worden al uw aanpassingen verwijderd. Het is een vervelende gril, en een die Starbucks zou moeten oplossen met toekomstige iteraties van zijn app.

Je kunt ook alleen de details van een drankje bekijken, zoals de ingrediënten en calorie-inname, nadat je het aan de bestelling hebt toegevoegd. Ik zou willen dat u eerst naar deze details kijkt en vervolgens uw bestelling plaatst. Als je een vaste klant van Starbucks bent en je weet wat je wilt, heb je waarschijnlijk geen probleem met deze ontbrekende functie, maar het is gewoon geen handige browsertool.

Over het algemeen is de betalingservaring van Starbucks echter enorm superieur aan die van Apple Pay en Google wallet systemen registreren. Hiermee moet je nog steeds communiceren met de betaalautomaat door je pincode in te voeren of een ontvangstbewijs te ondertekenen, afhankelijk van de winkelier. Ik heb me vaak afgevraagd waarom ik zelfs de moeite nam om een ​​smartphonebetaling te gebruiken terwijl een traditionele kaart net zo snel zou zijn geweest.

Apple Pay-die-hards kunnen technisch gezien ook Apple Pay gebruiken. U hoeft alleen af ​​te rekenen met Apple Pay wanneer u uw Starbucks-kaart opnieuw laadt voordat u uw mobiele bestelling plaatst. Op die manier hebt u toegang tot de coderingsvoordelen van Apple Pay en verzamelt u nog steeds Starbucks-beloningspunten.

starbucks bestelling bevestigen

Betaal je drankje en ontdek wanneer het klaar is met de Starbucks-app voor iPhone.

Natuurlijk zou deze ervaring met de tijd moeten verbeteren. En Apple heeft waarschijnlijk veel plannen om prikkels en andere soorten haken te bieden om ervoor te zorgen dat u uw iPhone (of Apple Watch) vaker tevoorschijn haalt als u naar de kassa komt. De gelikte ervaring van de Starbucks-app is zeker een plek om inspiratie op te doen.

Er komt nog meer

De betalingsfunctie van de Starbucks-app bevindt zich nog in de bètafase, dus zoek naar Starbucks om deze in de loop van de tijd voortdurend aan te passen. Het is ook nog niet in alle winkels verkrijgbaar - bekijk hun winkel zoeker om een ​​deelnemende winkel bij jou in de buurt te vinden. Starbucks zegt ook in zijn in-store literatuur dat de vooraf betalen-functie uiteindelijk naar de Android-app zal komen.

Starbucks vorige bestelling

Vind eerdere bestellingen of blader door het menu van Starbucks eten en drinken.

Hoewel er geen statistieken beschikbaar zijn over hoe vaak de order-ahead-functie wordt gebruikt, zei elke barista met wie ik heb gepraat, dat ze merken dat veel mensen de functie de hele dag gebruiken. En ik woon niet in Silicon Valley, dus het is een goede barometer dat velen die niet geobsedeerd zijn door technologie, zich aan deze functie hebben vastgehouden. Als je het nog niet hebt geprobeerd, is het de moeite waard om het te proberen, vooral in die tijden dat de rij lang is en de mensen rusteloos zijn.