Hoofd Software Review: Evernote 5 voor iOS verbetert gebruikersinterface, notitieorganisatie
Software

Review: Evernote 5 voor iOS verbetert gebruikersinterface, notitieorganisatie

BeoordelingenTabletS 9 januari 2013 20:01 PST

In een oogopslag

Pluspunten

nadelen

Ons oordeel

Krijg snel uw notities: Met de prominente Quick Notes-knoppen kunt u met één tik nieuwe tekst-, foto- en paginacamera-notities maken. U kunt op elk tabblad naar notities zoeken of ze sorteren. Door op een tabbladkop te tikken of te vegen, wordt het tabblad uitgevouwen tot volledig scherm.

Evernote , de dienst voor het beheren van notities en fragmenten, heeft onlangs zijn desktopclients bijgewerkt (zie mijn recensie van Evernote 5 voor Mac ), en tegelijkertijd zijn mobiele clients vernieuwd, waardoor alle clients zijn verenigd in versie 5 (versie 5.1.2 voor deze recensie). De nieuwe iOS-clients hebben een geheel nieuwe interface die het proces van het vastleggen van nieuwe notities vereenvoudigt en de zichtbaarheid van de organisatorische tools van Evernote verbetert.

games die je kunt spelen met controller op iphone

Om te beginnen met het maken van een notitie, gebruikt u een van de drie nieuwe (en prominente) Quick Notes-knoppen. In alle versies van Evernote kunt u tekstnotities typen en fotonotities maken met de camera van uw apparaat. Een nieuwe modus voor iOS-clients, Page Camera, maskeert afbeeldingen voor het maken van foto's van pagina's met handgeschreven notities van speciale Moleskine papieren notitieboekjes , genaamd Evernote Smart Notebooks.Nadat je een notitie hebt gemaakt, uploadt Evernote automatisch alles wat je erin hebt geplaatst naar de servers van het bedrijf, waar je notities worden geïndexeerd voor eenvoudig zoeken en ophalen, en beschikbaar worden voor synchronisatie met al je apparaten. Als uw nieuwe item een ​​afbeelding is met woorden (zelfs handschrift), voert Evernote optische tekenherkenning uit op zijn servers om de tekst van de afbeelding doorzoekbaar te maken.

Organisatie eenvoudig maken

De vorige versies van Evernote voor iOS gebruikten een standaard iOS-interface. Op de iPad had Evernote bijvoorbeeld een schuifbare lijst met notities aan de linkerkant, geflankeerd door een groot gebied aan de rechterkant om de geselecteerde notitie weer te geven, en met werkbalken aan de boven- en onderkant. Evernote 5 heeft de interface volledig vernieuwd, grotendeels met succes. Notities verschijnen nu in vier verschillende weergaven: Alle notities, Notitieblokken, Tags en Plaatsen. Als u op een tabbladkop tikt, wordt het tabblad vergroot om het grootste deel van het scherm in beslag te nemen en de inhoud ervan weer te geven. Door op de kop van het tabblad te tikken of omlaag te vegen, wordt het gesloten.

hoe de websitegeschiedenis op iPad te wissen

Het tabblad Alle notities toont al uw notities, zonder verdere organisatie. Als u liever de organisatietools van Evernote gebruikt, kunt u deze vinden op de tabbladen Notitieboeken of Tags. Het nieuwe tabblad Plaatsen, dat hetzelfde is als de Atlas-weergave van de desktopversie, toont notities (meestal foto's) met geolocatietags op een zoombare kaart; vlaggen tonen de locaties die bij de notities horen. U kunt op een vlag tikken om de notities van die plaats te zien. Ik vond deze functie flitsend, maar niet bijzonder nuttig, maar ik zou er waarschijnlijk anders over denken als ik veel foto's zou maken. Ik kan me voorstellen dat het heel handig zou zijn voor makelaars of mensen die op veel verschillende vacaturesites werken, om aantekeningen te maken met foto's van hun werk.

Op de iPad, met zijn extra schermruimte, krijg je een horizontaal scrollende weergave van je recente notities wanneer je geen van de tabbladen open hebt staan. Het grotere scherm maakt het gebruik van de tabbladen Notebooks en Tags op de iPad ook aanzienlijk eenvoudiger dan op de iPhone.

hoe verwijder je foto's van icloud

De nieuwe interface heeft een paar ergernissen. Als u veegt in plaats van tikt om een ​​uitgevouwen tabblad te sluiten, kunt u gemakkelijk per ongeluk Meldingsbeheer oproepen. En op de iPad is de kaartweergave van je notities niet zo informatierijk als de eenvoudige lijstweergave in de oudere versies. Ik zou graag willen kunnen kiezen tussen de kaart- en lijstweergaven op de iPad, zoals ik kan op de iPhone.

Recente notities vooraan: het grotere scherm van de iPad biedt u de luxe van snelle toegang tot uw meest recente notities, die u het meest waarschijnlijk zult bewerken.

Waar het op neerkomt:

Of je nu nieuw bent bij Evernote of net aan het upgraden bent naar de nieuwste versie, je zult merken dat de nieuwe iOS-versies van Evernote de ervaring van het vastleggen en ophalen van je notities sneller en soepeler maken.