Hoofd Software Reünie voor iPhone
Software

Reünie voor iPhone

DoorJeffery Battersby 1 april 2009 19:32 PDT

In een oogopslag

Pluspunten

nadelen

Ons oordeel

Het is moeilijk om precies te weten wanneer je een nieuw familielid of een stukje oude familiegeschiedenis tegenkomt, maar als je een iPhone of iPod touch in je zak hebt, Leister Productions heeft het u misschien net gemakkelijker gemaakt om die informatie vast te leggen en op een nuttige plaats te plaatsen.

Family Matters: Hoewel Reunion voor iPhone klein genoeg is om in uw zak te passen, is het groot genoeg om al uw familiebestandsinformatie te maken, bewerken en bijwerken.

Bijeenkomst voor iPhone is een bijbehorend product bij Leister Production's desktop genealogie-applicatie Reunion ( ). Maar met metgezel bedoel ik niet een programma met een beperkte functieset of een nauwelijks bruikbare schijn van de volledige desktopversie.Reunion voor iPhone biedt veel van de functies die beschikbaar zijn in het desktopprogramma, hetzelfde gemak om gegevens in te voeren en te bewerken en om door uw familiebestand te navigeren. Het programma bevat ook geweldige documentatie en biedt u, zelfs in de beperkte schermruimte van de iPhone, de mogelijkheid om een ​​volledige genealogische kaart van uw familie weer te geven en te navigeren. Als u eenmaal wijzigingen aanbrengt in het familiebestand op uw iPhone, kunt u die wijzigingen vervolgens synchroniseren met Reunion op uw Mac.

Lees verder…

Reunion biedt twee manieren om door de programmafuncties te navigeren. Ten eerste, en in eerste instantie het gemakkelijkst, is het instellingenscherm, dat u opent met een moersleutelknop die in de rechterbovenhoek van de applicatie verschijnt. Eenmaal geopend, zijn er 13 knoppen die u snel toegang geven tot alle belangrijke functies van het programma, zoals een index van alle genealogische gegevens die u hebt gemaakt, bladwijzers voor specifieke personen, broninformatie, een leeftijdstabel voor al uw familieleden en een zoekhulpmiddel om uw familieleden op naam te lokaliseren.

De tweede manier om door Reunion te navigeren, is met gebaren, een snelle, aanpasbare verzameling manieren waarop u met uw vingers over het scherm kunt vegen om snel van de ene functie naar de andere te springen. Veeg met uw vinger naar de linkerbovenhoek en u ziet uw stamboom, veeg omlaag en u gaat naar het startscherm, veeg omhoog en u springt naar de index. Ik vond gebarennavigatie gemakkelijk en nuttig toen ik eenmaal had geleerd welke gebaren toegang hadden tot welke functies.

The Gang's All Here: Reunion's instellingenscherm maakt het gemakkelijk om alle functies van de app te vinden en te gebruiken.

Er zijn een paar dingen over Reunion die ik graag verbeterd zou zien. Ten eerste is er geen manier om een ​​foto toe te voegen aan een reünie met behulp van de ingebouwde camera van de iPhone. Toegegeven, het is geen Nikon, maar het zou een geweldige functie zijn om het in een mum van tijd te gebruiken voor het toevoegen van foto's. Ten tweede werkt de zoekfunctie van de Reunion-app op een onverwachte manier. Toen ik probeerde een familielid te zoeken met alleen een voornaam, kon Reunion ze niet vinden. Reunion verwachtte dat ik een achternaam zou invoeren, dan een komma en een voornaam. Om ze te vinden, moest ik een spatie achterlaten, een komma, een spatie en vervolgens de voornaam van de persoon typen. Ten slotte is de synchronisatiefunctie van het programma geen echte bestandssynchronisatie. Hoewel gegevens van uw iPhone worden teruggesynchroniseerd met de database op uw bureaublad, gaan alle wijzigingen die u op uw iPhone hebt aangebracht verloren als u wijzigingen hebt aangebracht in de bureaubladgegevens en deze per ongeluk weer met uw iPhone hebt gesynchroniseerd. Het zou geweldig zijn als Reunion synchronisatiediensten zou gebruiken om de gegevens tussen de twee programma's echt te synchroniseren.

De Reunion-app voor iPhone en iPod touch is een welkome aanvulling op de Reunion-familie. Het programma biedt een groot aantal functies en maakt het gemakkelijk om familiegegevens te verzamelen als het niet handig is om een ​​Mac te gebruiken waarop de volledige versie van het programma draait.

Reunion is compatibel met elke iPhone of iPod touch waarop de iPhone 2.2-software-update wordt uitgevoerd.

[ Jeffery Battersby is een (zeer) kleine acteur, IT-manager en levert regelmatig bijdragen aan TabletS. ]