Hoofd Software QuickBooks-app voor Mac review: de gratis app van Intuit maakt QuickBooks Online gebruiksvriendelijker
Software

QuickBooks-app voor Mac review: de gratis app van Intuit maakt QuickBooks Online gebruiksvriendelijker

BeoordelingenTabletS 18 juni 2014 20:43 PDT

In een oogopslag

Pluspunten

nadelen

Ons oordeel

Ik had nooit gedacht dat ik een fan zou zijn van online zakelijke boekhoud-apps, maar met elke nieuwe iteratie van QuickBooks Online en de bijbehorende reeks apps, ben ik een echte gelovige geworden. QuickBooks Online heeft goede iOS-apps gehad voor toegang tot uw QuickBooks Online-gegevens en nu hebben ze de QuickBooks-app voor Mac , een gratis tool die je QuickBooks Online-account naar een app op je Mac brengt.

quickbooks mac-app 01

De QuickBooks-app voor Mac biedt app-gebaseerde toegang tot uw webgebaseerde QuickBooks Online-gegevens.

De QuickBooks-app voor Mac moet niet worden verward met QuickBooks voor Mac 2014 - het is geen op zichzelf staande applicatie en vereist dus dat je al een bestaande hebt of van plan bent een nieuw QuickBooks Online-account in te stellen, wat $ 13 tot $ 40 per maand is. De QuickBooks-app biedt een op Mac gebaseerde frontend voor de QuickBooks Online Web-backend, iets waartoe u normaal gesproken toegang zou hebben met een webbrowser.wat is muziekherkenning op iphone

Dit brengt een belangrijke opmerking naar voren over de QuickBooks-app voor Mac: op dit moment is een actieve internetverbinding vereist. Geen internet, geen toegang tot uw gegevens, hoewel Intuit stelt dat toekomstige versies van de app u in staat zullen stellen offline te werken en wijzigingen met internet te synchroniseren zodra u weer verbonden bent.

quickbooks mac-app 02

Het aanpassen van formulieren in de QuickBooks-app voor Mac is slim, gebruiksvriendelijk en stelt u in staat prachtige formulieren te maken.

Als je de nieuwe interface van QuickBooks Online hebt gebruikt, die een maand geleden voor veel QuickBooks Online-gebruikers is uitgerold, zal de QuickBooks-app voor Mac-interface er bekend uitzien. De QuickBooks-app voor Mac is een dubbelganger van de nieuwe, minder strakke, grafisch mooie en gemakkelijk te beheersen gebruikersinterface van QuickBooks Online. De zijbalk van de app biedt met één klik toegang tot de boekhoud- en bedrijfsbeheertools van QuickBooks Online. De Home-knop van de app biedt een bedrijfsoverzicht met informatie over openstaande, achterstallige en recent betaalde facturen, huidige winst-en-verliesrekening en onkosten. Rechts op het scherm wordt een lijst weergegeven van al uw rekeningen, hun huidige saldi en een nummer dat aangeeft hoeveel niet-afgestemde transacties elk heeft.

Als u op iets klikt dat u op het startscherm ziet, gaat u naar de lijst met transacties die zijn gekoppeld aan het item waarop u hebt geklikt. Als u dus op de link Achterstallige facturen in het staafdiagram boven aan het startscherm van de QuickBooks-app voor Mac klikt, wordt een lijst weergegeven met alle achterstallige transacties, waar u vervolgens transacties kunt selecteren en de klanten kunt e-mailen of afschriften kunt afdrukken en verzenden.

Een van de uitstekende functies van de QuickBooks-app voor Mac is het aanpassen van formulieren (een functie die ook beschikbaar is in de nieuwe web-app). Formulieren zijn van oudsher een zwak punt in bijna elk boekhoudprogramma, of het nu op de Mac, pc of het web is. Mooie facturen waren alleen mogelijk met apps als Billings Pro van Marketcircle . De QuickBooks-app voor Mac biedt vier zeer mooi ogende formuliersjablonen waarin u eenvoudig wijzigingen kunt aanbrengen. Kleuren en lettergroottes zijn gemakkelijk te manipuleren, hoewel u momenteel slechts toegang heeft tot twee lettertypen. Upload ook uw logo en de vorm wordt gewijzigd om een ​​kleur weer te geven die compatibel is met de dominante kleur in uw logo.

per ongeluk verwijderd tekstgesprek op iphone
quickbooks mac-app 03

De QuickBooks-app voor Mac geeft u direct een overzicht van uw financiële status.

Een paar opmerkingen over enkele functies van de QuickBooks-app voor Mac. Ten eerste, als u een huidige gebruiker van QuickBooks Online bent, zijn sommige van de in deze recensie genoemde functies, zoals het aanpassen van formulieren, mogelijk nog niet voor u beschikbaar. Dit geldt ook voor het QuickView-menu van de app. QuickView is een extra menu dat u op de hoogte houdt van de status van uw bedrijf zonder dat de app geopend hoeft te zijn. Op het moment van deze recensie was Inuit deze functie nog aan het testen en voor sommige gebruikers lijkt het misschien niet als een optie.

Hoewel een deel van de belofte van de QuickBooks-app voor Mac snelheid is, zag ik tijdens mijn testen, toen de app eenmaal was geopend, geen merkbaar verschil tussen de desktop- en webapps. Het enige echte verschil is hoe snel de app opent en in eerste instantie gegevens weergeeft. De Mac-app is behoorlijk pittig, de web-app niet zo veel. Maar naar mijn mening is snelheid niet het belangrijkste voordeel van de app. Het voordeel is de vertrouwdheid van het gebruik van een Mac-toepassing in plaats van een browsergebaseerde web-app. Er zijn geen bladwijzers om op te slaan, er zijn geen favoriete browsercompatibiliteitsproblemen die u kunt tegenkomen, u opent gewoon de app en logt in, zoals u bij elke andere Mac-app doet.

De QuickBooks-app voor Mac heeft ook enkele kleine ergernissen, die ook door de online app worden gedeeld. Intuit zoekt namelijk voortdurend naar QuickBooks Online-functies waarnaar u nog geen upgrade hebt uitgevoerd. U ziet altijd actiepunten voor het opzetten van salarisadministratiediensten of koppelingen om de creditcardbetalingsservice van Intuit in te stellen. Het is in geen van deze gevallen mogelijk om deze aanbiedingsherinneringen te verbergen. En er is nog steeds geen manier om passief tijdfactureringsinformatie te verzamelen met behulp van een Mac- of iOS-app.

quickbooks mac-app 04

Met het QuickView-menu kunt u belangrijke zakelijke informatie bekijken zonder dat u zich hoeft aan te melden bij QuickBooks Online.

Waar het op neerkomt:

De QuickBooks-app voor Mac is een uitstekende tool voor het beheren van uw QuickBooks Online-gegevens met een app op uw Mac in plaats van een app in een webbrowser. Hoewel het niets nieuws biedt op het gebied van functies, maken de eenvoud van het gebruik van een Mac-app in plaats van een webapp en de mogelijkheid van het QuickView-menu om up-to-date bedrijfsinformatie te bieden zonder dat u zich hoeft aan te melden bij uw QuickBooks Online-account, de QuickBooks-app voor Mac een uitstekende aanvulling op wat al een zeer goede zakelijke boekhoudtoepassing is.