Hoofd Software Plex 4.0 voor iOS review: een gratis persoonlijke mediaspeler die het waard is om voor te betalen
Software

Plex 4.0 voor iOS review: een gratis persoonlijke mediaspeler die het waard is om voor te betalen

BeoordelingenTabletS 23 sep. 2015 20:00 uur PDT

In een oogopslag

Pluspunten

nadelen

Ons oordeel

plex 4 ipad ontdekken

Plex 4 biedt een schonere gebruikersinterface met inhoud die momenteel wordt bekeken of recentelijk is toegevoegd en centraal staat op het nieuwe tabblad Ontdekken.

Als het gaat om mediaspeler-apps, streamen velen inhoud vanuit de cloud, terwijl andere gebruikers vereisen dat ze bestanden rechtstreeks naar het apparaat overbrengen. Plex ( App Store-link is een ander soort speler, een speler die een persoonlijke cloud creëert die veilig wordt gehost op een computer of een NAS-apparaat (Network-Attached Storage). Als je al schijven converteert naar digitale bestanden, organiseert Plex deze media met prachtige illustraties en metadata, en biedt ze vervolgens de mogelijkheid om ze vanaf bijna elke locatie af te spelen.

Je bent bediend

Op zichzelf doet Plex voor iOS niet veel behalve het casten van de inhoud van je filmrol naar andere client-apps op Android-smartphones en -tablets, Roku, Amazon Fire TV, gameconsoles of nieuwere smart-tv's. Er is ook geen manier om inhoud zoals andere mediaspeler-apps direct te sideloaden.plex 4 iphone bladeren

Mediabibliotheken bevinden zich nu centraal op het tabblad Bladeren met Plex 4 voor iOS.

In plaats daarvan vereist de universele app gratis Plex Media Server-software die draait op de Mac-, Windows- of Linux-pc waarop inhoud wordt opgeslagen, of een NAS van een van de negen verschillende fabrikanten, waaronder Synology en WD. (Je kunt ook mixen en matchen - ik gebruik bijvoorbeeld een NAS die is gemonteerd op een vintage Mac mini uit het midden van 2007.) Na installatie kan de server worden beheerd vanuit elke webbrowser, waar gebruikers bibliotheken instellen voor films, tv Shows, muziek, foto's of homevideo's.

hoeveel nummers kan ik blokkeren op mijn iphone

Dit proces is zo simpel als het verwijzen van de server naar waar lokale mediabestanden zijn opgeslagen, hoewel er genoeg instellingen beschikbaar zijn voor gevorderde gebruikers om mee te sleutelen. De software indexeert en organiseert inhoud automatisch op de achtergrond en downloadt relevante illustraties en metadata van verschillende internetbronnen. (Opmerking: DRM-beveiligde inhoud en schijfimages/-mappen worden niet ondersteund.)

plex 4 iphone-speler

Een opnieuw ontworpen spelerweergave verschijnt wanneer je tijdens het kijken op het scherm tikt voor volledige controle over de inhoud.

Plex beveiligt alle communicatie met behulp van SSL-certificaten en encryptie; externe verbindingen worden gestreamd via uw breedbandverbinding thuis, maar kunnen on-the-fly worden geconverteerd om bandbreedte te besparen. De server houdt ook bij wat je hebt gekeken, zodat je gemakkelijk kunt hervatten of in de volgende aflevering van een tv-serie kunt duiken.

Betalen om te spelen

plex 4 iphone mini-speler

Plex 4 bevat een minispeler om door nieuwe inhoud te bladeren terwijl je midden in een video zit.

Er is nooit een beter moment geweest om Plex voor iOS te proberen, aangezien de app nu gratis is. In dit geval lijkt gratis echter meer op een proef met beperkte functies, aangezien volledige toegang tot de kernfunctionaliteit een in-app-activering van $ 5 vereist. (Die vergoeding geldt niet voor degenen die een eerdere versie bezitten.)

Met de gratis versie kun je vanaf je mediaserver casten naar andere Plex-apps, maar het afspelen van video en muziek op hetzelfde apparaat wordt beperkt tot slechts een minuut. Het is een redelijk compromis gezien de hoeveelheid backend-werk die nodig is om het ecosysteem te onderhouden, maar de absoluut beste ervaring komt met een abonnement.

iphone 12 mini of iphone 12

Verkrijgbaar in maandelijkse ($ 5), jaarlijkse ($ 40) of levenslange ($ 150) smaken, Plex Pass is volledig optioneel, maar voegt een heleboel premium voordelen toe, waaronder beheerde accounts voor andere leden van het huishouden (ideaal om kindershows uit je wachtrij), offline synchronisatie voor mobiele apparaten, de mogelijkheid om draadloos camera-inhoud te uploaden en gratis toegang tot alle apps, inclusief vroege releases.

De makers van Plex steken niet echt alle activerings- en abonnementsinkomsten in hun zak - een deel van dat geld gaat nu naar metadataproviders zoals Rotten Tomatoes, wiens filmbeoordelingen (en binnenkort volledige recensies) nu worden weergegeven in de iOS-app. Plex Pass-abonnees kunnen ook automatische muziekafspeellijsten genereren met behulp van Gracenote-metadata, samen met toegang tot filmtrailers en meer dan 140.000 muziekvideo's van VEVO.

Ontdek en blader

De afgelopen maanden was Plex bezig met het updaten van andere apps met verbeterd browsen en ontdekken, vaak ten koste van de iOS-versie. Ik ben blij te kunnen zeggen dat deze situatie volledig is verholpen met de nieuwste release, die nieuwe functies biedt, zoals een minispeler waarmee kijkers door andere inhoud kunnen bladeren terwijl de huidige video blijft spelen in een klein venster, vergelijkbaar met de YouTube-app.

Met de 4.0.1-update splitst Plex ook het iOS-startscherm op in afzonderlijke tabbladen Ontdekken en Bladeren voor snellere toegang tot recente inhoud. De eerste bevat dezelfde categorieën On Deck, Recent toegevoegd en verwante categorieën, samen met een grote banner Doorgaan met kijken bovenaan om verder te gaan waar u was gebleven.

plex 4 ipad gerelateerd

Gerelateerde inhoud biedt andere titels in uw bibliotheek van hetzelfde genre, dezelfde regisseur en dezelfde cast.

Andere categorieën zoals bibliotheken, afspeellijsten en kanalen (plug-ins toegevoegd vanuit de web-app die gratis streams leveren van webproviders zoals Apple Movie Trailers) kunnen nu geconsolideerd worden gevonden in het tabblad Bladeren. Individuele films hebben een nieuwe optie om gerelateerde titels uit uw bibliotheek weer te geven, samen met gemakkelijke toegang tot andere inhoud van hetzelfde genre, dezelfde regisseur of sterren.

hoe bestanden te verwijderen in cmd

Plex 4 ontleedt nu ook hoofdstukinformatie van video's, waardoor het gemakkelijker wordt om naar specifieke scènes te springen, en versnelt ten slotte het proces van het synchroniseren van inhoud (inclusief volledige afspeellijsten) naar mobiele apparaten voor offline afspelen. Last but not least kunt u nu gedeeltelijk gesynchroniseerde bestanden bekijken of beluisteren - u hoeft niet meer van huis met nutteloze, half gedownloade inhoud.

Waar het op neerkomt:

Ervan uitgaande dat u al digitale versies van verpakte media maakt of persoonlijke media overal wilt kunnen bekijken zonder deze in de cloud op te slaan, wordt het niet beter dan Plex voor iOS. Het is $ 5 waard om kernfuncties te ontgrendelen, maar de absoluut beste ervaring wordt geleverd met een premium-abonnement.