Hoofd Ander Parking Mania HD voor iPad
Ander

Parking Mania HD voor iPad

DoorLex Friedman 20 juli 2010 5:48 uur PDT

In een oogopslag

Pluspunten

nadelen

Ons oordeel

Parking Mania HD is een verslavend strategisch puzzelspel van Chillingo . Het spel van $ 3 slaagt op tal van fronten en biedt op slimme wijze drie unieke controleschema's, maar gamers moeten oppassen voor een mogelijke zwakte met die bedieningselementen voordat ze het spel kopen.

Een plek vinden is slechts een deel van de uitdaging.

Maar laten we, voordat we ingaan op de besturing, naar al het andere kijken. Parking Mania HD sport 80 unieke levels. In elk daarvan moet je auto's navigeren over vaak drukke en complexe wegen, en ze snel en nauwkeurig naar specifieke parkeerplaatsen leiden. Het is een prima uitgangspunt, en in veel opzichten is het goed uitgevoerd.

Zoals je van Chillingo mag verwachten, zijn de beelden leuk en de soundtrack leuk. Je krijgt een bovenaanzicht van de rijbaan van het niveau te zien en er zijn tal van schattig getekende auto's en vrachtwagens. Snijd iemand af, en je kunt wat boos getoeter verwachten.Als je een van de overvloedige obstakels tegenkomt, verlies je een van je vijf levens voor dat niveau. Als je tegen een andere auto botst, verlies je alle vijf levens tegelijk. Maar Parking Mania HD is behoorlijk vergevingsgezind: als je geen levens meer hebt, kun je het level meteen opnieuw beginnen. (Natuurlijk kan dat een beetje verergeren op een niveau waar je een handvol auto's moet parkeren, en je crasht terwijl je de laatste parkeert.)

De moeilijkheidsgraad van het spel neemt gestaag toe, met slimme nieuwe uitdagingen - meer rijstroken, meer auto's om te parkeren, enz. - die in een goed tempo worden geïntroduceerd. Je wordt aan het einde van elk level beloond met punten op basis van hoe snel je hebt geparkeerd en hoeveel levens je nog hebt. Je kunt ook bonussen verzamelen die verspreid zijn over elk niveau, als je van dat soort dingen houdt. Het is mooi geïmplementeerd en het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan het ontwerp van de game.

Maar zoals ik in het begin al aangaf, ben ik minder verkocht aan de bedieningselementen van Parking Mania HD. Je kunt ervoor kiezen om te sturen via de accelerometer, waarbij je je iPad naar links en rechts kantelt. Als je dat niet leuk vindt, kun je in plaats daarvan een rijschuif inschakelen die je van links naar rechts schuift om te sturen. En als je het niet leuk vindt Dat , kunt u een stuur aanzetten dat in de linkerbenedenhoek van uw iPad verschijnt. Je kunt zelfs de bedieningselementen omdraaien in een van deze drie modi.

hoe verwijder ik pictogrammen op mijn iphone

In theorie werken ze allemaal voldoende, maar ik merk dat het in de praktijk wat harig kan worden. Wanneer de auto waarin ik rijd in dezelfde richting staat als ik (d.w.z. als hij onder aan mijn scherm staat, naar boven rijdt), is de besturing intuïtief in alle drie de modi en werkt de versnellingsmeteroptie het beste. Het probleem is dat wanneer de auto in een andere richting dan u kijkt, bijvoorbeeld vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden rijdend of horizontaal over het scherm rijdend, de besturing veel minder intuïtief wordt. Als de linkerkant van de bestuurder bijvoorbeeld mijn rechterkant is, ben ik gedwongen naar links te draaien om de auto naar rechts te laten gaan, en omgekeerd. Als je ooit hebt geprobeerd je haar in model te brengen terwijl je naar een live, niet-gespiegelde videofeed van jezelf staarde, weet je hoe desoriënterend het kan zijn als links en rechten door elkaar worden gehaald. In Parking Mania HD wordt u voortdurend met deze situatie geconfronteerd, aangezien u vaak draait en de auto in een nieuwe richting wijst.

Het is duidelijk dat dit voor de meeste gamers geen probleem is: 75 procent van de iTunes-beoordelingen voor de iPhone-versie van Parking Mania zijn perfecte 5-sterrenrecensies. Voor sommige spelers, waaronder ikzelf, kan het sturen echter een beetje lastig zijn op manieren die niet bepaald leuk zijn. Ik geniet van Parking Mania HD vanwege de uitdagingen die het biedt op het gebied van het navigeren op wegen, obstakels en andere auto's. Het deel dat mijn hersenen pijn doet - uitzoeken welke kant ik op moet om de auto te laten rijden zoals ik wil - is minder vermakelijk. Natuurlijk waardeer ik volledig dat dit schijnbaar een belemmering is voor een minderheid van iTunes-recensenten (hoewel ik zeker gerustgesteld was om te horen dat ik niet de enige ben).

Indrukwekkend, zelfs ondanks mijn soms schokkerige besturing, vind ik Parking Mania een genot om te spelen. De game maakt veel gebruik van het schermvastgoed van de iPad, escaleert de moeilijkheidsgraad bij een goede clip en biedt veel herspeelbaarheid terwijl je ernaar streeft je scores op alle 80 niveaus te verbeteren. Ik raad je aan om wat quality time door te brengen met de gratis Parking Mania Lite iPhone-app en zijn drie niveaus, om te bepalen of de stuurbediening goed aansluit bij je hersenen.

[ Lex Friedman maakt mensen gek met zijn blog . ]