Hoofd Ander Parallels Desktop 14 voor Mac review: Supercharged virtualisatie is gearriveerd
Ander

Parallels Desktop 14 voor Mac review: Supercharged virtualisatie is gearriveerd

Beoordelingen In een handomdraai om virtuele macOS-, Windows- of Linux-machines op uw Mac te draaienTabletS 8 nov. 2018 20:00 uur PST parallellen desktop 14 app icoon parallellen Editors

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

  • Snellere applicatie, opstarttijden van Windows VM
  • Automatische schijfbewaking, gebruik van Windows-videogeheugen
  • Volledige macOS Mojave-ondersteuning

nadelen

  • Automatisch videogeheugen, optimalisaties voor meerdere monitoren beperkt tot Windows VM's
  • Ruimtebesparing op zijn best bescheiden
  • Vereist voor gebruikers die upgraden naar macOS Mojave
  • Voor sommige functies, zoals archiveren, is de Pro-editie vereist

Ons oordeel

Beste prijzen vandaag

detailhandelaar Prijs Levering Niet beschikbaar Weergave Prijsvergelijking van meer dan 24.000 winkels wereldwijd

Virtualisatiesoftware zoals Parallels wordt meestal geassocieerd met het uitvoeren van Windows op een Mac, maar virtualisatie kan ook worden gebruikt om andere versies van macOS uit te voeren. Ik heb veilig kunnen sleutelen aan de nieuwste ontwikkelaar of openbare bèta van Apple door virtualisatie te gebruiken om ze rechtstreeks in de huidige stabiele release van macOS uit te voeren. Ik houd ook oudere besturingssystemen in de buurt om af en toe software zoals Final Cut Pro 7 uit te voeren, die verweesd was met macOS 10.13 High Sierra van vorig jaar.

hoe u opstartprogramma's op mac kunt wijzigen

Parallels Desktop 14 voor Mac is nu beschikbaar en is volledig geoptimaliseerd voor macOS Mojave. Versie 14 richt zich minder op nieuwe snufjes en richt zich in plaats daarvan wijselijk op waar het telt: prestatieverbeteringen onder de motorkap. Je zult het verschil merken elke keer dat je de applicatie start, wat volgens de marketingclaims van het bedrijf de snelste is die het ooit is geweest, met maar liefst 80 procent. In dit geval hebben ze een goede reden om op te scheppen: op mijn Mac start de software in minder dan vijf seconden plat.

Omdat Mac-bezitters op Parallels Desktop vertrouwen om een ​​of meer smaken van Windows op hun favoriete besturingssysteem te draaien, is er deze keer veel energie gestoken in verbeteringen op dit gebied. Windows-VM's starten nu tot 35 procent sneller op, net als applicaties die erin draaien. De resultaten zijn vrij opmerkelijk; als een oude Parallels-gebruiker komt dit het dichtst in de buurt van het draaien van Windows 10 op echte pc-hardware die ik ooit heb gezien.loopt parallel met desktop 14 met mojave en windows 10parallellen

Vergeet Boot Camp of een dual-boot partitie. Met Parallels Desktop 14 kunnen Mac-gebruikers Windows, Linux en zelfs Android naast macOS gebruiken.

Ten minste een deel van deze verbetering kan worden toegeschreven aan de manier waarop Parallels Desktop 14 automatisch het gebruik van videogeheugen aanpast voor de beste prestaties. In plaats van te raden hoeveel u nodig heeft of de aanbevolen instellingen te accepteren, balanceert de software nu dynamisch tussen wat beschikbaar is en wat nodig is. Helaas werkt de automatische instelling alleen met recente smaken van het besturingssysteem van Microsoft - Windows 10 en 8.1 werkten voor mij, maar niet Windows 7 of XP, noch VM's met macOS, Linux of Android.

Hou het schoon

Een andere stap in de goede richting met Parallels Desktop 14 is de nieuwe functie Free Up Disk Space. Hoewel de software al geruime tijd handmatig waardevolle opslagruimte van individuele virtuele machines (VM's) kan terugwinnen, is deze optie opgenomen in een nieuw venster dat ook snapshots consolideert (die nu 15 procent minder ruimte innemen) en hervat/ afsluittaken, evenals de mogelijkheid voor Pro Edition-abonnees om minder gebruikte VM's te archiveren voor nog meer besparingen.

parallels desktop 14 schijfruimte vrijmakenparallellen

De nieuwe wizard Schijfruimte vrijmaken consolideert vier functies in een enkel venster, waardoor het een fluitje van een cent is om verloren ruimte op uw virtuele machines terug te winnen.

Alles op één plek hebben is niet alleen handig, het is ook heel logisch voor degenen onder ons die met meerdere open VM's tegelijk jongleren. Dergelijke gebruikers zullen ook blij zijn te weten dat PD14 een Resource Monitor-venster introduceert, dat realtime tabbladen bijhoudt over het CPU- en RAM-gebruik voor uw Mac, evenals voor alle draaiende VM's. Nu wordt u niet langer in het ongewisse gelaten over welke virtuele machines kostbare systeembronnen verbruiken.

MacBook-bezitters zullen de verbeterde Touch Bar-ondersteuning voor populaire Windows-apps zoals OneNote, AutoCAD en SketchUp waarderen, en deze en andere profiteren ook van OpenGL-verbeteringen die indrukwekkende grafische prestaties leveren. Ik ben echt dol op de manier waarop PD14 met meerdere monitoren omgaat in de modus Volledig scherm op Windows 10; in echte Mac-stijl, er is geen gedoe met instellingen, het werkt gewoon. (Ik wou dat dit ook mogelijk was tijdens het draaien van virtuele macOS-machines.)

apps voor op je iphone
parallellen desktop 14 windows instellingen voor volledig schermparallellen

Met één optie aangevinkt, stelt Parallels Desktop 14 Windows 10 in staat om te profiteren van meerdere schermen, net zo elegant als de Mac.

Of ik nu voor de eerste keer Parallels Desktop 14 voor Mac aanschaf of de jaarlijkse upgradeduik, ik zou niet aarzelen om deze versie te installeren. U zult waarschijnlijk zelfs een beetje interne opslagruimte terugwinnen. De applicatiegrootte is met ongeveer 150 MB verkleind (met dank aan ondersteuningsdocumentatie die naar het web is verplaatst), maar automatische schijfbewaking kan tot 20 GB besparen voor degenen die meerdere VM's hebben. In mijn geval kreeg ik een paar gigabytes terug, die ik maar al te graag terug had.

Waar het op neerkomt:

Door waardevolle schijfruimte te besparen en real-world prestatieverbeteringen te leveren, is dit een onmisbare upgrade - en je hebt het nodig om te draaien op de nieuwste macOS Mojave.

Beste prijzen vandaag

detailhandelaar Prijs Levering Niet beschikbaar Weergave Prijsvergelijking van meer dan 24.000 winkels wereldwijd