Hoofd Software Ons lichaam, onszelf: hoe CareKit-apps een revolutie teweeg zullen brengen in de gezondheidszorg
Software

Ons lichaam, onszelf: hoe CareKit-apps een revolutie teweeg zullen brengen in de gezondheidszorg

Feature De iPhone overbrugt de kloof tussen het kwantificeren van onze gezondheid en er daadwerkelijk iets aan doen.TabletS 24 mrt 2016 20:00 uur PDT

Apple nam de wraps van de iPhone SE en 9,7-inch iPad Pro tijdens het Loop Me In-evenement op 21 maart, maar de meest onthullende lancering van het bedrijf van de lente is geen nieuwe hardware. Het is het open-source framework CareKit, dat klaar staat om de toekomst van de gezondheidszorg te transformeren.

Als je op mij lijkt, ga je één keer per jaar naar de dokter voor controle. In de 364 dagen tussen bezoeken gebeuren er een aantal dingen die we vergeten - niets medisch belangrijks, maar veranderingen in trainingsroutine, dieet en stressniveaus die significant kunnen zijn als ze als geheel worden beschouwd. Misschien lijken ze gewoon niet belangrijk genoeg om aan een arts te vertellen. Maar met behulp van iOS-apps voor het bijhouden van de gezondheid hebben we al die gegevens binnen handbereik. CareKit neemt die informatie en maakt het bruikbaar, en misschien nog belangrijker, deelbaar met uw arts.

Apple Watch nike band te koop

De eerste golf van CareKit-geïntegreerde apps komt in april in de App Store, elk met behulp van het framework op verschillende manieren. Apple heeft vier modules ontwikkeld om mee te beginnen: Een Care Card, die fungeert als een soort gezondheidstakenlijst; een symptoom- en meettracker voor het rapporteren van uw gegevens; een Insight Dashboard zodat u kunt zien hoe de actie-items op de Zorgkaart uw gezondheid beïnvloeden; en een tabblad Verbinden om die gegevens met iedereen te delen: uw partner, uw familie of uw arts.We bekennen meer over ons leven aan onze telefoons dan aan onze artsen, zoals New York Times columnist Jenna Wortham noteerde deze week in een uitstekend stuk . Telefoons beoordelen ons niet. We voeren gênante symptomen in een app in die we zouden kunnen verdoezelen in een routinematige doktersafspraak. Met de CareKit-integratie kunt u met de apps die u vertrouwt met die privé-informatie gemakkelijker die symptomen volgen, een zelfzorgchecklist volgen en als er iets echt problematisch is, u helpen een arts erbij te betrekken. CareKit geeft kracht.

De eerste CareKit-apps

De eerste app die de App Store bereikte met CareKit-integratie was mPower , een ResearchKit-onderzoek naar de ziekte van Parkinson van Sage Bionetworks en de Universiteit van Rochester. Die app werd vorig jaar de grootste Parkinson-studie aller tijden in minder dan 24 uur.

hoe lang heb je nodig om applecare te kopen?

Maar CareKit strekt zich uit tot apps over het hele gezondheidsspectrum, niet alleen medische onderzoeksstudies. Zorg-apps voor na de operatie, thuiszorg-apps en een app voor diabetesbewaking zijn allemaal onderweg in april, die elk CareKit op verschillende manieren gebruiken. Als u bijvoorbeeld een herstelplan volgt op een Care Card in de Texas Medical Center-app voor chirurgiezorg, kan uw arts die kaart bijwerken met meer actie-items zonder een kantoorbezoek of zelfs maar een telefoontje.

jeff williams carekit

De TMC postoperatieve zorg app helpt u bij het volgen van een herstelplan.

Een van de belangrijkste dingen die van invloed zijn op de uitkomst van een operatie, is wat u doet tijdens het herstelproces, maar we gaan van toezicht door een team van hoogopgeleide specialisten die geavanceerde technologie gebruiken tot ontslag met een enkel vel papier, Apple chief operating officer zei officier Jeff Williams tijdens de CareKit-aankondiging als onderdeel van Apple's evenement op maandag. Dit is je lijst met dingen die je wel en niet moet doen, op welke dagen je ze moet doen. De naleving hiervan is notoir zeer slecht. Met behulp van de CareKit-modules hebben we samengewerkt met TMC en zij hebben een app gemaakt die u op een totaal andere manier door het proces leidt.

start zorgkitJodium

CareKit gaat verder dan lichamelijke gezondheid.

Voor Jennifer Tye, oprichter van Glow, is een van de belangrijkste CareKit-functies Connect. Gloed implementeert CareKit in twee van zijn apps, de zwangerschap-tracking Glow Nurture en de pasgeboren ouderschap-app Glow Baby. Zwangere vrouwen en nieuwe moeders willen vaak gegevens over hun zwangerschap of pasgeborene delen met familie of een arts, en Tye vertelde me dat de integratie van CareKit dat een stuk eenvoudiger zal maken. (Momenteel is de Glow Nurture-zwangerschapsapp kunt u een PDF van uw gegevens maken om te e-mailen of uit te printen en mee te nemen naar het kantoor van uw arts.)

hoe apps op iPad te sluiten

CareKit gaat verder dan lichamelijke gezondheid. Start is een app voor geestelijke gezondheid die het nieuwe raamwerk zal gebruiken om mensen met depressie te helpen erachter te komen of hun medicatie werkt of niet.

Twintig tot 30 jaar geleden werd geestelijke gezondheid gezien als een andere provincie van gezondheid en het was een heel afstandelijk iets waar je werd behandeld voor lichamelijke gezondheid in de spreekkamer en geestelijke gezondheidszorg waar je het maar kon krijgen, zei Thomas Goetz, oprichter van Start ontwikkelaar Jodium . Geestelijke gezondheid heeft een duidelijke, vaak leidende, rol in lichamelijke gezondheid. Depressie, angst en pijn zijn met elkaar verweven problemen. Als we mensen kunnen helpen om hun mentale gezondheid te beheren, helpt u hen vaak om hun fysieke gezondheid te beheren.

Goetz vertelde me dat de behandeling van depressie moeilijk te kwantificeren is en daarom is er een continue feedbacklus nodig tussen een patiënt en een arts totdat de juiste medicatie en dosis is gevonden. CareKit zal die lus eleganter maken, zei hij, en Start-gebruikers in staat stellen meer context te bieden rond hun behandeling, zoals informatie over therapie en lichaamsbeweging.

hoe u zich kunt afmelden voor een app iphone

Goetz merkte op dat CareKit ook het potentieel heeft om zorgverzekeraars geld te besparen door mensen te helpen hun behandelingen door te zetten.

Waarom CareKit zo belangrijk is

zorgkit aansluitenappel

Met CareKit-apps kunt u gezondheidsgegevens delen met uw arts.

CareKit is fase drie van het grotere gezondheidsinitiatief van Apple, dat serieus begon met de ResearchKit die vorig jaar werd gelanceerd als een manier voor medische onderzoekers om hun steekproefomvang te vergroten - nu kan iedereen met een iPhone deelnemen aan een onderzoek en kunnen ResearchKit-apps gebruikmaken van de de sensoren van de telefoon om meer te verzamelen dan alleen zelfgerapporteerde informatie. Al dat onderzoek zal worden gebruikt om medicijnen nauwkeuriger te maken, aldus Apple COO Williams. Hetzelfde kan gezegd worden voor CareKit-apps.

Je telefoon heeft nu tonnen ongelooflijk persoonlijke gegevens over je lichaam (wat nog een reden is waarom iPhone-codering en Apple's standpunt over privacy zulke kritieke problemen zijn). Die gegevens gaan verder dan het dagelijks tellen van stappen. Er zijn apparaten met hartslagsensoren die synchroniseren met je iPhone en je kunnen waarschuwen wanneer het gevaarlijk snel klopt. Er zijn iOS-apps voor vrouwen om hun menstruatie, seksuele activiteit en zwangerschappen bij te houden. Mensen gebruiken apps om hun reacties op epilepsie, de ziekte van Parkinson en de behandeling van borstkanker te volgen. Al die informatie staat op je iPhone. CareKit geeft je meer controle over wat er met die informatie gebeurt, dus je kwantificeert niet alleen je lichaam omwille van het. U kunt iets met die gegevens doen: ze bijhouden, in kaart brengen, delen of volledig privé houden. CareKit heeft het potentieel om het hele gezondheidszorgsysteem stilletjes op zijn kop te zetten.