Hoofd Software De kansen zijn niet: Apple heeft geen monsteraanwinst nodig
Software

De kansen zijn niet: Apple heeft geen monsteraanwinst nodig

DoorRoman Loyola en de Macalope 5 mei 2017 21:00 PDT Macalope IDG

Je moet geld uitgeven om geld te verdienen, zegt het oude gezegde en als dat het geval is, kan het net zo goed het geld van iemand anders zijn dat je uitgeeft, toch?

hoe el capitan op mac te krijgen

Dat lijkt tenminste de filosofie te zijn van analisten van Wall Street over Apple, die nu kwijlen bij het idee dat het bedrijf zal profiteren van een belastingvrijstelling en in staat zal zijn $ 220 miljard te repatriëren.

Citi stelt kansen op het M&A-doel van Apple.Citi is een heel groot bedrijf dat mensen veel geld betaalt om aandelen te analyseren voor investeerders om hen te helpen slimme beslissingen te nemen.

Of dat is in ieder geval wat dit marketingmateriaal van Citi zegt.

In werkelijkheid betalen ze blijkbaar mensen om Apple-acquisitieporno te schrijven. The Macalope weet niet waarom ze dat doen - aangezien wat Citi-analist Jim Suva denkt dat Apple zal doen, ongeveer evenveel kans heeft als geile, knappe pizzabezorgers die bij je voor de deur verschijnen, maar ze doen het wel.

Suva's kansen lijken ... vrij onwaarschijnlijk.

De Citi-handicap geeft 40% kans op een Netflix-buy-out ...

[spit nemen]

Geweldig. Daar gaat nog een monitor.

heb je gegevens nodig voor Apple Watch?

De Macalope moest uiteindelijk overstappen op zijn MacBook die een monitor aanstuurde omdat hij te veel MacBooks doorspit door koffie, water, gin of vlammen van verontwaardiging te spuwen over wat zijn baan hem dwingt om erop te lezen. Idealiter zijn de aankomende monitoren van Apple op zijn minst spatwaterdicht zoals de Apple Watch Series 1, zo niet waterbestendig tot een diepte van 50 meter zoals de Series 2.

Maar echt, het is 2017. Als uw monitor niet waterbestendig is tot een diepte van 50 meter, sluit het bedrijf dan en geef het geld terug aan de aandeelhouders. De Macalope weet dit niet zeker, maar hij neemt aan dat iemand zo'n monitor dit jaar op CES heeft aangekondigd.

Door geld terug te geven aan de aandeelhouders komt echter naar voren wat Apple eigenlijk doet macht doen met zijn meevaller. Als Neil Cybart merkt op: , Het is niet waarschijnlijk dat Apple Netflix, Disney, Tesla of 's werelds grootste party-sub overneemt, op één na allemaal waar Suva kansen voor had (eerlijk gezegd denkt de Macalope dat de party-sub een betere kans heeft).

Als Apple buitenlands geld terugbrengt als gevolg van de belastinghervorming in de VS, zal het terugkopen van eigen aandelen het meest waarschijnlijke gebruik van dat geld zijn.

Wat een soort ironische draai is aan Het beroemde citaat van Michael Dell over het bedrijf . appel is geld teruggeven aan de aandeelhouders - alleen omdat het ongelooflijk succesvol was, niet omdat het stopt. Op een andere manier bekeken, zegt Apple dat het waardevoller gebruik van zijn geld is dat hij zichzelf koopt, niet een ander bedrijf. Het feit dat Wall Street-analisten dat niet zien, is vrij goed voor de koers.