Hoofd Iphone De volgende iPhone SE: 'Plus'-model om 'dezelfde LCD' met 5G te brengen
Iphone

De volgende iPhone SE: 'Plus'-model om 'dezelfde LCD' met 5G te brengen

Nieuws Alles wat we weten over de volgende budget-iPhone van Apple. Staf Schrijver, TabletS 26 okt 2021 21:00 PDT iPhone SE-afbeelding IDG

In 2020, na vier jaar wachten, heeft Apple eindelijk de iPhone SE naar de iPhone SE . Vasthouden aan dezelfde naam is een beetje verwarrend - Apple onderscheidt het nieuwe model indien nodig door het de 2e generatie iPhone SE te noemen, maar de meeste mensen noemen het ofwel de iPhone SE (2020) of iPhone SE 2.

Hoe je het ook noemt, het is niet erg waarschijnlijk dat het in 2021 wordt bijgewerkt. Het is ook niet erg waarschijnlijk dat Apple nog vier jaar zal wachten om zijn meest betaalbare iPhone te updaten. Momenteel verwachten we dat de nieuwe iPhone SE (die mogelijk iPhone SE Plus, iPhone SE (2022), iPhone SE (3e generatie) of iPhone SE 3) gaat heten in de eerste helft van 2022. Hier volgt een samenvatting van alle laatste geruchten, lekken en andere informatie die we hebben kunnen verzamelen over de volgende revisie van Apple's meest betaalbare iPhone.

2022 iPhone SE: de laatste geruchten

26 oktober: Ross Young van Display Supply Chain Consultants zegt dat de volgende iPhone SE de . zal heten SE Plus met hetzelfde 4,7-inch LCD-scherm als de 8 samen met 5G .11 oktober: Het gerucht gaat opnieuw dat de iPhone SE de zelfde ontwerp als het huidige model met een A15 processor en 5G .

16 september: Hoewel Apple op zijn geen aankondiging deed over de iPhone SE 2 Californië Streaming-evenement , het stoppen met de verkoop van het 256GB-model .

23 juni: Analist Ming-Chi Kuo zegt in een notitie voor investeerders dat Apple de 3e generatie iPhone SE zal positioneren als de goedkoopste 5G iPhone ooit.

iPhone SE 3 geruchten

IDG

2022 iPhone SE: ontwerp en weergave

Momenteel verwachten de meest betrouwbare analisten dat de volgende iPhone SE fysiek op het huidige model zal lijken. Dat is misschien een beetje teleurstellend: de iPhone SE is gebaseerd op de behuizing van de iPhone 8, die nu niet meer leverbaar is. Analist Ming-Chi Kuo gelooft echter dat Apple van plan is om verder te gaan met een ander SE-model met het 4,7-inch LCD-scherm, een Home-knop met Touch ID en geen Face ID. Met andere woorden, het gerucht gaat dat de volgende iPhone SE opnieuw gebaseerd zal zijn op de iPhone 8's shell, met geselecteerde nieuwe componenten. Nikkei Azië gemeld in juli dat de volgende SE eruit zal zien als een vernieuwde versie van de iPhone 8 en een 4,7-inch LCD-scherm (liquid crystal diode) zal hebben.

Apple zou ook werken aan een bijgewerkte versie van de iPhone 11 , met een 6,1-inch LCD-scherm en Face ID. Als dit in 2022 zou verschijnen, zou de iPhone 11 meer dan twee jaar oud zijn, wat past in Apple's patroon van de iPhone SE met oude iPhone-behuizingen en schermtechnologie met enkele nieuwe interne componenten.

In oktober, Ross Young van Display Supply Chain Consultants meldde dat de volgende iPhone SE hetzelfde 4,7-inch scherm zal hebben als het huidige model, eraan toevoegend dat de geruchten iPhone SE met een 6,1-inch LCD-scherm nu naar 2024 wordt gepusht.

verschil tussen iphone 11 en pro

2022 iPhone SE: 5G

Het grote verkoopargument van de volgende iPhone SE zou zijn dat het de meest betaalbare 5G-iPhone ooit is. De iPhone 12 mini is momenteel de goedkoopste 5G-iPhone voor $ 699, dus je kunt verwachten dat de iPhone SE minder kost, hoewel hij misschien niet de prijs van $ 399 van de huidige iPhone SE behoudt.

Het is niet bekend of de iPhone SE mmWave 5G zal ondersteunen naast sub-6GHz-frequenties. (Voor meer informatie over wat dit betekent, zie onze 5G FAQ .) De behuizing van de iPhone 8 is nooit ontworpen voor antennemodules die nodig zijn voor een goede mmWave-ontvangst, hoewel het niet duidelijk is in welke mate dat een probleem zou zijn, of dat Apple het gemakkelijk zou kunnen aanpassen. In juli, Nikkei Azië gemeld dat de iPhone SE de X60-modem van Qualcomm zal gebruiken, dezelfde die naar verluidt in de iPhone 13 zal zitten. Japanse Apple-site Macotakara herhaalde het 5G-gerucht in oktober. ook jong gemeld dat de iPhone SE 5G zal hebben.

2022 iPhone SE: processor

Apple heeft de iPhone SE van oudsher uitgerust met de allernieuwste Apple A-serie processor, die wordt gebruikt in de meest recente high-end iPhone-modellen. Dat betekent dat een iPhone SE van de derde generatie die in het voorjaar van 2022 op de markt komt, dezelfde processor zou hebben als de iPhone 13 die later dit jaar op de markt komt. A15 , welke was gerapporteerd door Nikkei Asia en Macotakara . Een rapport in juli van DigiTimes beweerde echter dat Apple in plaats daarvan de A14 Bionic-chip in de A12 zou gebruiken. Beide chips zullen de SE snel en voordelig maken en gedurende een zeer lange tijd in aanmerking komen voor iOS-updates, zoals het geval was met de eerdere iPhone SE-modellen. De kostenbesparingen van Apple komen van de behuizing, het scherm, camera's en andere dergelijke functies (verwacht bijvoorbeeld geen MagSafe).

2022 iPhone SE: camera

Wanneer de iPhone SE 3 landt, wordt verwacht dat deze dezelfde enkele 12 MP groothoekcamera aan de achterzijde zal hebben als het huidige model, samen met een eenzame camera aan de voorzijde. Het huidige model heeft een 7 MP camera aan de voorkant, die we graag zouden zien opgewaardeerd naar 12 MP, maar we hebben er op de een of andere manier geen geruchten over gehoord. Sinds Apple echter zijn iPad van $ 329 met die camera heeft bijgewerkt, zou deze heel goed kunnen verschijnen in de iPhone SE 2.

Verwacht echter geen enorme verbeteringen in camerakwaliteit van mooie nieuwe sensoren. Apple zal waarschijnlijk de verbeterde camerakwaliteit van de nieuwe iPhone SE aanprijzen, maar deze zal vooral komen van de verbeterde visuele verwerking van de A15 ten opzichte van de A13 in de huidige 2e generatie iPhone SE.

2022 iPhone SE: prijs en release

We weten niet wat de iPhone SE gaat kosten, alleen dat hij goedkoper zou moeten zijn dan elke andere iPhone. De iPhone 12 mini is momenteel te koop voor $ 699 en de iPhone SE voor $ 399, elk met 64 GB aan opslagruimte. Met de opname van 5G en de bijbehorende licentiekosten, is het goed mogelijk dat de iPhone SE een prijsstijging krijgt tot iets van $ 449 of $ 499, maar we verwachten niet dat het meer zal kosten dan dat.

Apple heeft in het voorjaar de laatste twee iPhone SE-modellen uitgebracht, en dat sluit aan bij de huidige geruchten over het 3e-generatiemodel, dat naar verwachting in de eerste helft van 2022 komt. De geruchten iPhone SE Plus, gebaseerd op de iPhone 11 met Face ID, zou zeker een prijspremie hebben van ten minste $ 100 (waardoor het in het bereik van $ 499-599 wordt geplaatst) en kan in 2022 worden uitgebracht naast de volgende iPhone SE, hoewel sommige geruchten zeggen dat het pas in 2023 wordt uitgebracht. , Apple stopte in september 2021 met de verkoop van het 256GB-model van de 2020 iPhone SE, wat zou kunnen wijzen op een uitdunning van de beschikbare voorraad.

iPhone SE (2020)

iPhone SE (2020) Lees onze recensie