Hoofd Software Meer over afspeellijsten en muziek synchroniseren met een iPod shuffle
Software

Meer over afspeellijsten en muziek synchroniseren met een iPod shuffle

DoorKirk McElhearn,Bijdrager, 5 sep. 2013 20:00 uur PDT laptop gebruiker

Ik krijg veel vragen over afspeellijsten: hoe je ze maakt, hoe je ermee werkt en hoe je ze organiseert. In de column van deze week bekijk ik verschillende vragen met betrekking tot afspeellijsten, en ik behandel ook een bonusvraag over het synchroniseren van muziek met een iPod shuffle.

V: Ik luister veel naar elektronische muziek en heb verschillende DJ-sets en albums op mijn iPod, maar ik wil de manier waarop ze zijn georganiseerd vereenvoudigen. Ik heb bijvoorbeeld vier Dave Seaman-mixalbums en elk album bevat ongeveer 30 nummers, maar op dit moment staan ​​ze allemaal in de afspeellijst van Dave Seaman. Kan ik een Dave Seaman-afspeellijst hebben en dan binnen die afspeellijst de albums in afzonderlijke lijsten hebben, zodat ik niet door 90 nummers hoef te scrollen om het album te vinden dat ik wil afspelen?

Ja, u kunt dit doen met een afspeellijstmap, die vergelijkbaar is met een map in de Finder, omdat deze andere afspeellijsten en submappen kan bevatten.Kies in iTunes Bestand > Nieuw > Afspeellijstmap . Dit voegt een lege map toe genaamd naamloze map . U kunt dubbelklikken op die standaardnaam en de map een betere naam geven. Wanneer u op deze map klikt, lijkt het op een afspeellijst, maar dat is het niet.

U kunt afspeellijstmappen toevoegen om uw afspeellijsten te huisvesten.

Zoek vervolgens de gewenste afspeellijsten en sleep ze naar de map. U zult zien dat ze in de map verschijnen, in een ingesprongen lijst, om aan te geven dat ze zich in de map bevinden. (Als ze niet zijn ingesprongen, betekent dit dat ze niet echt in de afspeellijst zijn terechtgekomen en in plaats daarvan net onder de map in de lijst met afspeellijsten verschijnen; je moet ze opnieuw naar de map slepen.)

Nadat je afspeellijsten hebt toegevoegd, kun je op de map klikken om de inhoud in de volgorde van de afspeellijsten te zien. Dus alle nummers van de eerste afspeellijst verschijnen eerst, dan de nummers van de tweede afspeellijst, enzovoort. U kunt muziek uit deze map afspelen door op de knop Afspelen te klikken (een naar rechts wijzende pijl), of u kunt op een afzonderlijke afspeellijst klikken om alleen de nummers te openen die deze bevat.

V: Ik wil een vriend een afspeellijst geven die ik in iTunes heb gemaakt. Is dit mogelijk? Ik zou graag willen dat mijn vriend het naar zijn iPhone kan downloaden.

Het delen van afspeellijsten met muziek uit de iTunes Store was vroeger mogelijk vanuit iTunes, maar om de een of andere reden heeft Apple de functie verwijderd (ook al liet het een pagina die beschrijft hoe u dit moet doen ).

U kunt elk nummer dat beschikbaar is in de iTunes Store bekijken door op dit menu in uw iTunes-bibliotheek te klikken.

Nu is het enige dat u helaas kunt doen, elke track afzonderlijk cadeau doen. Om dit te doen, beweegt u uw cursor over een track totdat u een naar rechts wijzende pijl achter de naam ziet. Klik op deze pijl en klik vervolgens op Weergeven in iTunes Store .

Zoek vervolgens in de iTunes Store naar de knop rechts van de tracknaam met een prijs. Klik op de pijl rechts van de prijs en kies vervolgens Geef dit nummer cadeau . Je moet dit proces voor elk nummer herhalen en het kan even duren als de afspeellijst lang is.

V: Mijn vrouw en ik hebben elk een auto met een iPod nano als muziekbron. Elke iPod bevat dezelfde muziek en afspeellijsten, maar mijn vrouw speelt van de ene afspeellijst en ik van de andere. Afspeellijst 2 is oorspronkelijk gedupliceerd van afspeellijst 1. Als ik een nummer uit een van de afspeellijsten deselecteer, wordt het ook uitgeschakeld voor de andere. Evenzo, als ik het nummer opnieuw controleer in één afspeellijst, wordt het op beide geactiveerd.

Is er een manier om dit te voorkomen? Is dit gedrag alleen van toepassing op de nummers die zijn gemaakt op basis van de duplicatie van de afspeellijst, of is het van toepassing op alle nummers die we elk afzonderlijk aan elke afspeellijst hebben toegevoegd?

Zowel iTunes- als iOS-apparaten negeren niet-aangevinkte nummers bij het afspelen van afspeellijsten. Dus als u een nummer uitschakelt, speelt iTunes het niet af en kunnen u en uw vrouw het niet in uw auto afspelen.

Dit is een bibliotheekbrede instelling. Als u een nummer uitschakelt, wordt het in alle afspeellijsten uitgeschakeld. Als je wilt voorkomen dat een nummer in één afspeellijst wordt afgespeeld, verwijder dan het nummer uit die afspeellijst; dit heeft geen invloed op de andere afspeellijst.

Als u de iTunes-zijbalk weergeeft, ziet u uw iPod- of iOS-apparaat in het gedeelte Apparaten. U kunt vervolgens door uw muziekbibliotheek bladeren en muziek naar het pictogram van het apparaat slepen.

V: Ik heb een originele iPod shuffle met ongeveer 200 nummers erop, geselecteerd uit mijn bescheiden muziekcollectie die is opgeslagen in iTunes. Af en toe wil ik de nummers op de iPod wijzigen, enkele verwijderen en nieuwe toevoegen uit mijn muziekbibliotheek in iTunes. Vroeger kon ik mijn shuffle aansluiten op mijn iMac, iTunes openen en mijn shuffle-nummers weergeven naast mijn muziekbibliotheek. Die functie verdween in een iTunes-revisie.

Hoe kan ik twee nummerlijsten (een op de iPod shuffle en de andere in mijn muziekbibliotheek, in mijn geval) naast elkaar vergelijken, zodat ik nummers van Muziek naar de shuffle kan selecteren en kopiëren zoals ik vroeger deed?

Het klinkt alsof je vroeger een venster opende met de inhoud van je iPod shuffle en een ander venster dat je muziekbibliotheek liet zien. Helaas heeft iTunes 11 de mogelijkheid verwijderd om twee afzonderlijke vensters tegelijkertijd weer te geven.

De dichtste benadering hiervan is om de iTunes-zijbalk weer te geven: Kies Weergeven > Zijbalk tonen . U kunt vervolgens door uw muziekbibliotheek en uw afspeellijsten navigeren en items van een van die bronnen naar het pictogram van de iPod shuffle in de zijbalk slepen.