Hoofd Software Berichten in iOS 10 brengen iMessage-apps, emoji-suggesties en overbelasting van visuele effecten
Software

Berichten in iOS 10 brengen iMessage-apps, emoji-suggesties en overbelasting van visuele effecten

Nieuws Apple laat externe ontwikkelaars iMessage in een WeChat-kloon veranderen. Staf Schrijver, TabletS 13 juni 2016 8:36 uur PDT

Emoji, stickers en bubbeleffecten, oh my! Apple heeft de sluizen van zijn populairste app in iOS 10 geopend.

Op WWDC op maandag onthulde Apple dat iOS 10 de Berichten-app veel visueler en emoji-vriendelijker maakt, net zoals het algehele iMessage-platform apps van derden begint te integreren. Ontwikkelaars kunnen speciaal voor iMessage apps maken waarmee je rechtstreeks vanuit de Berichten-app stickers kunt verzenden of bepaalde groepsacties kunt uitvoeren.

ios 10 emoji tik om te vervangenappel

Qua stijl krijgt Berichten een grote emojificatie in iOS 10. Emoji's die zelf worden verzonden (dus zonder begeleidende tekst) zijn drie keer groter. En je krijgt emoji-suggesties terwijl je typt.hoe mac controleren op updates

Met berichten kun je ook bepaalde trefwoorden vervangen door emoji's - stel gewoon een bericht op, druk vervolgens op de emoji-knop en de app markeert alle woorden met een bijbehorende emoji. Tik op de gemarkeerde woorden om ze te vervangen door de genoemde emoji. Dus een zin als, de aap houdt van pizza , wordt vertaald in, de ? wil ?

Kinderen van morgen zullen geen begrip hebben van de Engelse taal, zei Craig Federighi, senior VP van software engineering bij Apple, terwijl hij de nieuwe berichten demonstreerde tijdens de WWDC-keynote.

Bovendien kun je met Berichten het hardop zeggen of fluisteren met grote of kleine bubbeleffecten. Als je echt overboord wilt gaan, zijn er ook schermvullende effecten, zoals vuurwerk dat op de achtergrond losbarst. Daarnaast kun je handgeschreven berichten, Digital Touch interactieve kaarten, je hartslag en zelfs Tik op Terug sturen om een ​​snelle emoji-reactie toe te voegen aan specifieke berichten.

ios 10 berichten digitale aanrakingappel

Berichten in iOS 10 hebben ook een nieuwe functie genaamd Invisible Ink die een verborgen tekst of foto verzendt die de ontvanger vervolgens moet vegen om te ontcijferen. Ten slotte krijgt elke URL die u in Berichten verzendt een visuele behandeling, met illustraties van de website. En video's en Apple Music-links worden inline afgespeeld. Bovendien is het gemakkelijker om een ​​foto of video van uw filmrol toe te voegen, of zelfs een nieuwe video en foto te maken om te verzenden.

Dat is alleen wat Apple native met de Berichten-app heeft gedaan. In iOS 10 kunnen externe ontwikkelaars ook apps maken die speciaal zijn ontworpen om aan iMessage te worden gekoppeld. De meest voor de hand liggende voorbeelden zijn stickers en multimediakaarten met je video's en foto's, maar Apple demonstreerde ook een casestudy waarbij een groep vrienden allemaal een etensbestelling konden samenstellen en indienen zonder de Berichten-app te verlaten. Om deze integraties van derden mogelijk te maken, heeft Berichten een nieuwe app-lade waar u alle compatibele apps kunt zien of nieuwe kunt installeren vanuit de App Store.