Hoofd Ander Begrijpen van 3G-snelheden
Ander

Begrijpen van 3G-snelheden

DoorGlenn Fleishman 19 aug. 2008 5:57 uur PDT

Er zijn berichten in overvloed dat de iPhone 3G zijn familienaam niet waarmaakt: het kan een iPhone zijn, maar gewone eigenaren, verslaggevers en experts zeggen dat de werkelijke snelheid bij regelmatig gebruik ver onder de potentiële 700 Kbps tot 1,7 Mbps ligt die wordt beweerd door AT&T voor zijn momenteel geïmplementeerde HSPA (high speed packet access) derde generatie mobiele datanetwerk.

Ik heb hier een klein probleem mee als iemand die obsessief eerst de evolutie van wifi heeft gevolgd tot iets dat bijna beschikbaar is als zuurstof, en vervolgens mobiele datanetwerken toen ze van langzame 2G naar bescheiden 3G-snelheden gingen.

Noch Apple, noch AT&T heeft die tarieven ooit beloofd aan zijn iPhone-abonnees. Bij de introductie van de iPhone 3G in juni noemde Steve Jobs niet de snelheid van de 2.5G EDGE-standaard die het snelst wordt ondersteund in de originele iPhone - zo snel als 200 Kbps met de versie van AT&T - en zei vervolgens dat de iPhone 3G 3,5 zou zijn tot bijna 8 keer sneller. In plaats daarvan liet hij een paar voorbeelden zien en sprak over reeksen van 2 tot 3 keer sneller.Als u de website van Apple bezoekt, zult u: Opmerking dat er geen sprake is van snelheid per se: de enige vermelding op dit moment is een 2,4x snelheidsverbetering (20 seconden in plaats van 48 seconden) voor het laden van lonelyplanet.com. Dat is misschien teleurstellend, maar het is duidelijk dat Apple de snelheid onderschat.

AT&T is een beetje breder, vermelding op zijn iPhone-pagina dat iPhone 3G gebruikmaakt van de kracht van AT&T's brede en krachtige 3G-mobiele breedbandnetwerk, dat downloadsnelheden voor 3G-mobiele telefoons biedt tot 1,4 Mbps, met een voetnoot die de verklaring helemaal niet kwalificeert en een vergelijking opmerkt die niet bestaat met het originele iPhone-model. Tot zijn wezelwoorden, maar je zult merken dat AT&T apart is belooft zijn LaptopConnect-klanten een typisch prestatiebereik, met 700 Kbps aan de lage kant. (Je zult lagere downstream-snelheden zien op sommige mobiele breedbandpagina's van AT&T dan de snelheid van 700 Kbps tot 1,7 Mbps, maar AT&T werkt zijn websites blijkbaar niet erg consistent bij, zelfs niet nadat ze grote persaankondigingen hebben gedaan over snelheidsverhogingen.)

De iPhone is gebonden aan een processor die binnen zijn grenzen moet passen, niet te veel stroom moet gebruiken en de tientallen tot honderden gelijktijdige taken moet uitvoeren die nodig zijn voor een draagbare computer die ook constant verbonden is met een mobiel en/of wifi-netwerk. De iPhone 3G wordt net zo beperkt door zijn CPU als zijn voorganger.

hoe te schakelen tussen talen op mac

Ik heb geen iPhone 3G, maar tijdens het testen van een leeneenheid enkele weken, heb ik niet veel verschil gevonden tussen het gebruik van de iPhone op een 3G-netwerk en op een 3 Mbps-ondersteund wifi-netwerk. De Safari-browser kan pagina's alleen zo snel laden en weergeven.

computer wereld collega Melissa J. Perenson schreef een uitstekende samenvatting van haar ervaring met het meten van de iPhone 3G-snelheid vorige week, maar ze ziet een paar punten over het hoofd.

Ten eerste, AT&T en Apple beloven niet de tarieven voor de iPhone die ze noemt voor hun 3G-netwerk, zoals ik hierboven opmerk.

hoe iphone te gebruiken als een webcamera met usb

Ten tweede, de enige manier om te bepalen of het 3G-netwerk van AT&T overbelast is of defect is, is door een iPhone 3G naast een laptop te testen met behulp van een AT&T LaptopConnect-netwerkkaart met de nieuwste ingebouwde HSPA-normen. Snelheidstests uitvoeren op zowel de iPhone 3G en een laptop op dezelfde plek zou onthullen of chips of netwerken de schuldige zijn.

Ten derde zou het uitvoeren van een laptop- en iPhone-test op een snel internetnetwerk waarbij de apparaten zijn verbonden via Wi-Fi, verder aantonen of de processor van de iPhone 3G de weergavesnelheid van de pagina's meer beperkte dan een gebrek aan downstream-doorvoer. (Toen Steve Jobs zei dat 3G sneller is dan Wi-Fi op de Worldwide Developer Conference, moest ik lachen. Wi-Fi met 802.11g kan meer dan 20 Mbps aan doorvoer leveren; het is de backhaul naar internet, de verbinding van de Wi-Fi. -Fi-netwerk naar de rest van de wereld, dat is de limiet. 3G bereikt een pieksnelheid van 1,7 Mbps op het netwerk van AT&T, en backhaul-problemen van cellulaire torens - die mogelijk 10 Mbps of meer terug naar het internet moeten transporteren - zijn een van de duurste en ernstigste problemen waarmee de uitbreiding van het 3G-netwerk en de toekomstige uitbouw van het 4G-netwerk te maken hebben.)

Ten vierde dekt AT&T slechts een percentage van de VS met zijn 3G-service. Het is ergens dichtbij of ten noorden van 300 van de top 350 grootstedelijke markten. En de dekking van AT&T is meestal grootstedelijk gebied - aan de randen, in buitenwijken of zelfs bepaalde buurten, je gaat terug naar 2,5G voor data en 2G voor spraak. Dit maakt het moeilijk om te weten of degenen die klagen over snelheid, zelfs als ze een dekkingskaart van hun gebied raadplegen, zich in een marginale zone bevinden of niet. In het hart van een stad zou je geen problemen moeten hebben, behalve het vuile kleine geheim dat betonnen kloven ook signalen kunnen reflecteren en absorberen en blokkeren. (Er zijn natuurlijk ook elders soortgelijke klachten over de iPhone 3G, en ook die andere providers dekken slechts een percentage van hun land met 3G.)

Mijn grootste probleem met de klachten over de iPhone 3G is niet de teleurstelling die mensen hebben. Ik vertel hen (of jou) niet om het op te zuigen. Mensen verwachten dat 3G veel, veel sneller is dan 2,5G vanwege alle hype die op 3G is gelaagd. 3G-netwerken die ik de afgelopen jaren heb getest, werken opmerkelijk goed, en ik heb de topsnelheden van alle mobiele providers kunnen zien (en ook hun gemiddelde snelheden) waar ik ook heb getest. Dat verbaasde me. Ik was nogal bearish op 3G, maar zien (en testen is geloven).

Nee, het probleem is eerder dat wij - de Mac en de telecommedia - niet weten of dit probleem wijdverbreid is of beperkt tot mensen die ongelukkig genoeg zijn om op Apple te posten, TabletS , en andere fora. Tenzij deze mooie publicatie opdracht zou geven tot een onderzoek om 1.000 iPhone 3G-gebruikers willekeurig te laten selecteren om hun tevredenheid met 3G-snelheden te melden, en, moeilijker, om statistieken van hun gebruik te verstrekken, zie ik niet in hoe iemand weet hoe wijdverbreid of ernstig iPhone 3G-doorvoerproblemen zijn dat echt. Ze kunnen verschrikkelijk zijn. Ze kunnen vooral geweldig zijn.

bedraad is een poging doen om gegevens te verzamelen , maar het is zelfgerapporteerd. Zelfgerapporteerde gegevens zijn volkomen onbetrouwbaar, tenzij u een andere lus heeft waarmee u zelfrapportagegegevens kunt kalibreren tegen een willekeurige steekproef. (Als je zeer nauwkeurige informatie zou kunnen krijgen van 1.000 mensen en 100.000 anderen die zichzelf rapporteren, zou je de twee informatielichamen kunnen correleren om zelfrapportagebias te corrigeren. Of niet.)

Hoe kunnen we uiteindelijk zien of de iPhone 3G presteert zoals verwacht - of zoals mensen verwachten (wat twee verschillende begrippen zijn)? Mond op mond. Prikborden en rapportage vertegenwoordigen een subgroep van mensen die bereid zijn om over een bepaald probleem te praten of te schrijven, en beide lijden aan het piepende wiel-syndroom. Maar als de verkoop van de iPhone 3G beneden de verwachtingen valt, zou dat kunnen onthullen dat de mond-tot-mondreclame onder echte gebruikers aan hun vrienden en collega's de interesse vermindert.

hoe screenshot op mac uit te schakelen

Na weken met een leen-iPhone 3G te hebben doorgebracht, vind ik het niet erg: de hogere snelheid is best aardig, vooral met iPhone-applicaties voor audiostreaming, en de GPS heeft buitengewoon goed gewerkt, waar ik hem ook heb gebruikt. Maar ik gooi mijn 2.5 iPhone niet in het voordeel van een iPhone 3G, afgezien van de kosten. Er kan wel of niet een probleem zijn in de ingewanden van de 3G-telefoon, maar ik vind de verkeersdrempel niet groot genoeg om van mijn gewone oude EDGE iPhone af te komen.

[ TabletS-bijdrager Glenn Fleishman schrijft dagelijks over draadloos netwerken op zijn site Nieuws over wifi-netwerken . ]