Hoofd Accessoires Kingston MobileLite Wireless review: SD-kaartlezer voor je iPad of iPhone
Accessoires

Kingston MobileLite Wireless review: SD-kaartlezer voor je iPad of iPhone

BeoordelingenTabletS 11 juni 2014 22:57 PDT

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

nadelen

Ons oordeel

Innovatie komt vaak voort uit beperkingen, en Apple heeft zeker veel innovatie van iOS-ontwikkelaars en accessoiremakers geïnspireerd. Voorbeeld: omgaan met beperkte opslag. Op de iPhone, iPad en iPod touch zul je geen SD-kaartsleuf of USB-poort vinden om meer opslagruimte aan te sluiten, zoals op veel Android- en Windows-apparaten.

Apple biedt gegronde redenen om die opties niet op te nemen: meerdere poorten zorgen voor complexiteit en de noodzaak van een blootliggend bestandssysteem. Maar dat is geen troost wanneer je iPhone of iPad van 16 GB vol is en de bekende synchronisatiedans vereist waarbij foto's, video's en andere ruimtezwijnen van het apparaat worden verplaatst om ruimte te maken voor meer.

Als tijdelijke oplossing hebben accessoirefabrikanten zich tot wifi-netwerken gewend. Kingston's MobileLite draadloos is in de eerste plaats ontworpen om media - video's, foto's en muziek - naar uw iOS-apparaat te streamen, maar een aantal extra mogelijkheden zorgen ervoor dat het zich onderscheidt van andere vergelijkbare producten.Een van de beste kenmerken van de MobileLite Wireless is de focus van Kingston op Lite. Het is ongeveer dezelfde hoogte en breedte als een iPhone 5s, maar twee keer zo dik en weegt slechts 98 gram (0,2 pond). Er is geen interne harde schijf om het te verzwaren, alleen een batterij en circuits.

De belangrijkste aantrekkingskracht is dat opslag aan jou is: een SD-kaartsleuf biedt plaats aan SD-, SDHC- en SDXC-kaarten, en met een meegeleverde adapter kun je een microSD-kaart plaatsen. SD-opslag is nu redelijk goedkoop: kaarten van 32 GB (die meerdere films of duizenden foto's kunnen bevatten) kosten ongeveer $ 20, meer als je een snellere kaart wilt. Of sluit een USB-stick gevuld met media aan op de USB-poort.

De MobileLite Wireless creëert zijn eigen Wi-Fi-netwerk (aanvankelijk onbeschermd maar kan worden beveiligd door later een WPA2-wachtwoord op te geven), waarmee u uw iOS-apparaat verbindt. Het gratis gebruiken Kingston MobileLite iOS-app , kunt u de bestanden lezen en openen.

mobilelite iphone v2

U kunt foto's en video's van de camerarol van een iOS-apparaat overbrengen naar een SD-kaart of USB-stick die is aangesloten op de MobileLite Wireless.

Slim, de MobileLite Wireless kan ook op een draadloos netwerk in de buurt springen (zoals een thuisnetwerk), zodat u internettoegang niet hoeft in te ruilen voor mediastreaming. Eenmaal ingesteld, onthoudt het het wachtwoord en wordt het automatisch lid van het netwerk wanneer het binnen bereik is.

Wat het accessoire daadwerkelijk met de bestanden doet, hangt volledig af van de indelingen die iOS native kan lezen. Alle bestanden verschijnen in het paneel Bestanden, maar niet alles kan worden afgespeeld of bekeken. Video's die zijn geformatteerd als M4V en MP4 kunnen bijvoorbeeld worden afgespeeld; beveiligde media, zoals die welke zijn gekocht bij de iTunes Store, kunnen ook worden afgespeeld, maar de MobileLite-app geeft ze door aan Safari voor authenticatie en afspelen. Maximaal drie apparaten tegelijk kunnen afzonderlijke inhoud streamen; bij mijn testen pauzeerde of stotterde het afspelen van meerdere video's niet.

Sommige andere bestandstypen, zoals PDF's en Microsoft Word-bestanden, kunnen worden gelezen. Voor al het andere kun je de Open In-conventie van iOS gebruiken om het bestand door te geven aan een andere app.

Gegevens stromen echter niet in slechts één richting. U kunt bestanden van uw iOS-apparaat naar de MobileLite Wireless overbrengen, maar de mogelijkheid is beperkt tot foto's en video's van de filmrol. Dit is geweldig om ruimte vrij te maken op je iOS-apparaat (zorg ervoor dat je de bestanden op een bepaald moment naar je computer overzet), hoewel het enige tijd kan duren om veel afbeeldingsbestanden te pushen via wifi.

De laatste van de MobileLite Wireless-trucs is de batterijbankmodus. Omdat het apparaat al een 1810 mAh 3.8V-batterij bevat om de wifi-radio van stroom te voorzien, maakte Kingston het mogelijk om een ​​apparaat via USB op te laden. De batterijbankmodus is niet beschikbaar als je draadloos toegang hebt tot opslag, dus verwacht niet dat je je iPhone oplaadt tijdens het streamen van een film. Maar het helpt wel als de stroom van de iPhone bijna op is.

mobilelite ipad v2

Films die anders niet op een iPad zouden passen, kunnen vanaf de MobileLite Wireless worden gestreamd.

Waar het op neerkomt:

Kingston's MobileLite Wireless is een goedkope manier om toegang te krijgen tot meer opslagruimte dan bij iOS-apparaten. Door u SD-kaarten en USB-thumbdrives van elke capaciteit te laten gebruiken, zit u niet vast aan een vaste hoeveelheid opslagruimte. En de batterijbankmodus is een bonus wanneer je een snelle batterijboost nodig hebt.