Hoofd Ander iMovie Les één: Video en geluid importeren
Ander

iMovie Les één: Video en geluid importeren

NieuwsTabletS 31 aug. 2000 17:00 PDT

Welkom bij de eerste in een reeks How-to-artikelen over iMovie 2.0. iMovie zorgt voor een behoorlijke buzz, te oordelen naar het woord op straat en uit ons iMovie-forum. Nooit was de kunst van het maken van films zo gemakkelijk en toegankelijk voor zoveel mensen. Wie wist dat zovelen kriebels hadden voor het maken van films? Vlooienseizoen of niet, ik zal je helpen die jeuk weg te krabben in mijn eerste aflevering.

Ik sta versteld van de fantastische verscheidenheid aan filmmateriaal dat voor ons beschikbaar is. We hebben digitale foto's en kunst, archiefvideobibliotheken, vaders homevideo's, de QuickTime-film die je vriend je gisteren heeft gestuurd, en niet te vergeten alle muziek die je zou kunnen gebruiken (zolang het maar voor de lol is en niet voor winst natuurlijk) . iMovie had op geen beter moment kunnen komen.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar laten we beginnen met de rudimentaire stappen voor het gebruik van iMovie. Ik zal je door de basisbeginselen leiden van het importeren van beeldmateriaal van je digitale videocamera in iMovie, je door de zwakheden leiden van het importeren van QuickTime- en geluidsbestanden, en je de stappen laten zien om je oude VHS-bandopnames in iMovie te krijgen. Aan het einde van deze les weet u hoe u vier van de vele soorten iMovie-items kunt verzamelen.Digitale beelden importeren van uw digitale videocamera

TIP: Als je een statief hebt, gebruik dat dan tijdens het importeren. Als koffieliefhebber kan ik zeggen dat het een goede zaak is om de camera op en weg van mijn bureau te hebben!

1. Sluit uw digitale videocamera aan.

Sluit je camera aan op een stopcontact. (Ik raad het gebruik van uw batterij tijdens het importeren niet aan. We zullen vaak op de knop Terugspoelen en Vooruitspoelen drukken, en dit kan een enorme belasting voor de oude batterij zijn.)

Sluit nu elk uiteinde van uw vertrouwde FireWire-kabel aan op uw camera en uw Mac. Zet je camera aan en zet hem in de VCR- of VTR-modus, en we zijn klaar om te gaan.

2. Vink Importvoorkeuren aan.

Er zijn twee manieren om clips te importeren. Je kunt iMovie elke scène automatisch laten importeren (deze methode is snel en gemakkelijk, maar je geeft wel de controle over waar elke clip begint en eindigt), of je kunt elke clip handmatig importeren, waarbij je de scènes kiest en kiest terwijl je je video afspeelt terwijl je importeren. In plaats van dat iMovie een clip beëindigt wanneer het een scène-einde detecteert, kunt u met handmatig importeren bepalen waar de clip eindigt. Voor deze oefening geven we je de controle over scène-onderbrekingen.

Kies in het iMovie-menu Bewerken de optie Voorkeuren.

Schakel het selectievakje uit om bij elke scène-einde automatisch een nieuwe clip te starten. Klik op de optie om geïmporteerde clips naar de plank te laten gaan, zoals hieronder wordt weergegeven en beschreven. Maak je geen zorgen over de instelling Still Clips. Klik OK.

3. Importeer uw digitale video.

Gebruik de blauwe schakelaar om te schakelen tussen de bewerkingsmodus en de cameramodus door de bel naar links te schuiven. De modusschakelaar bevindt zich onder het monitorvenster en links van de afspeelknoppen.

Zodra u zich in de cameramodus bevindt, ziet u een blauw scherm en een bericht dat bevestigt dat de camera klaar is om video te exporteren.

Apple Watch-serie 3 versus serie 5

De afspeelknoppen werken ongeveer zoals die op uw videorecorder of cd-speler. Van links naar rechts zijn dit Terugspoelen, Pauzeren, Afspelen, Stoppen en Vooruitspoelen. Bekijk uw beeldmateriaal op waardige scènes met behulp van de afspeelknoppen. Klik op Afspelen en vervolgens op Terugspoelen om de band te verplaatsen naar ongeveer drie seconden voor de scène die u wilt importeren. Klik nu op de knop Importeren. Druk op de spatiebalk of klik op de knop Stoppen om het importeren te stoppen.

TIP: Importeer een paar extra seconden voor en na de gewenste scènes, zodat je wat extra frames of naadtoeslag hebt, zodat je de clip later in de rest van je film kunt mengen.

Elke clip wordt opgeslagen op de clipplank, zoals hierboven weergegeven. De Clip Shelf is een schuifbaar venster waarin u uw videoclips opslaat voordat u ze in uw film plaatst. In de linkerbovenhoek van het vierkante vak dat elke clip vertegenwoordigt, geeft iMovie de lengte van de clip in seconden en frames weer. Onder de afbeelding vindt u een algemene clipnaam.

4. Hernoem je clips.

U kunt uw clips meer beschrijvende namen geven zodat ze gemakkelijker te herkennen zijn. Soms is het niet voldoende om alleen het eerste frame te zien om u eraan te herinneren wat er in de clip gebeurt. U kunt de naam nu wijzigen in de Clip Shelf of later, nadat u uw clips naar de Clip Viewer heeft gesleept, door simpelweg op de clipnaam te klikken.

Dubbelklik op een clip en open de Clip Name, Media File Name, Size en Audio Fade Duration Controls. U kunt de naam van de clip hier wijzigen. Je kunt de naam van de clip ook op je harde schijf vinden, handig om te weten als je die clip later naar een ander project wilt kopiëren.

VHS-beelden importeren

U kunt beelden van VHS-banden in iMovie importeren als uw digitale videocamera een analoge ingang heeft en u de juiste kabel hebt. Als uw camera een analoge ingang heeft, moet deze worden geleverd met de RCA-composietkabel die op deze afbeeldingen wordt weergegeven.

1. Sluit uw digitale videocamera aan op uw videorecorder.

De minijack van mijn camera ziet er zo uit. Uw camera heeft mogelijk een andere connector.

Maar het andere uiteinde van de kabel heeft altijd gesplitste video-aansluitingen zoals deze.

Steek de kabel in de Analog In-poort van uw digitale videocamera. Hier is het de gele met het label A/V IN/OUT.

hoe albums op iphone te delen

Steek het andere uiteinde in de Video Out-aansluitingen aan de voor- of achterkant van uw videorecorder.

De juiste aansluitingen zijn hier gelabeld met LINE OUT.

2. Neem op van VHS naar digitaal videoformaat.

Plaats een lege digitale videoband en stel uw camera in op de VCR- of VTR-modus.

Plaats de VHS-band in uw videorecorder en druk op Afspelen.

Druk op de opnameknop op de camera om de opname te starten.

(Op mijn Canon Elura moest ik ook op Afspelen aan de zijkant van de camera drukken om me uit de pauzemodus te halen.)

3. Importeer geconverteerde video naar iMovie.

Als u klaar bent, importeert u uw beeldmateriaal naar iMovie zoals u zou doen vanaf elke andere digitale videoband (zie bovenstaande instructies).

Geluiden en soundtracks importeren

Wat is een film zonder een liedje? Ik breng mijn favoriete nummers graag tot leven door ze deel uit te laten maken van mijn films. U kunt MP3-bestanden importeren, maar ik heb minder problemen met de geluidskwaliteit als ik ze eerst converteer van MP3- naar AIFF-indeling in QuickTime Pro.

1. Converteer geluidsbestanden naar AIFF.

Met iMovie kun je alle muziek importeren zolang je audiobestanden in MP3-formaat zijn of zijn geconverteerd naar het echte AIFF-formaat. Op het pictogram van het bestand moet .aif staan ​​zodat iMovie het kan importeren. Om het zeker te weten, selecteert u het bestand en krijgt u informatie door op de Command-toets plus I te drukken of door Get Info te selecteren in het menu Bestand in de Finder. Als uw geluidsbestand een andere indeling heeft dan MP3 of AIFF, heeft u QuickTime Pro nodig om het te converteren. (Zie AIFF-bestanden maken met QuickTime Pro. )

2. Importeer AIFF-bestanden naar iMovie.

Nadat u al uw geluidsbestanden naar AIFF hebt geconverteerd, start u iMovie en opent u het huidige project. Klik op Bestand, kies Project openen en open de film waaraan u het geluidsbestand wilt toevoegen. U zou het volgende bericht moeten zien.

Kies Bestanden met rust laten.

Kies Bestand importeren in het menu Bestand. Selecteer het AIFF-bestand dat u wilt importeren. Het wordt toegevoegd aan een audiotrack in de tijdlijnviewer.

3. Controleer audiobestanden.

Klik op het klokpictogram aan de linkerkant van de Timeline Viewer om uw audiobestand te zien nadat het is geïmporteerd. Druk op de spatiebalk om het af te spelen.

QuickTime-films importeren

Het enige QuickTime-formaat dat iMovie begrijpt, is DV Stream. U kunt QuickTime Pro gebruiken om QuickTime MOV-bestanden te exporteren naar DV Stream (.dv)-indeling. Houd er rekening mee dat uw film door de conversie aan kwaliteit zal inboeten.

Kies in het menu Bestand van QuickTime Pro Film openen.

Selecteer het filmbestand dat u naar DV Stream wilt converteren en klik op Openen. Zodra uw film is geladen, kiest u Exporteren in het menu Bestand.

kun je de ps4-controller met de iphone verbinden?

Navigeer naar de map Media van de iMovie waaraan u de geconverteerde film wilt toevoegen.

Selecteer in het pop-upmenu Exporteren de optie Film naar DV-stream en gebruik de standaardinstellingen.

Klik op Opslaan.

Open nu iMovie en de film waaraan u de video wilt toevoegen. U zou het volgende bericht moeten zien.

Klik op OK en het .dv-bestand wordt opgeslagen op de Clip Shelf.

Blijf op de hoogte voor de leuke dingen

Zodra je het meeste van de video en het geluid hebt gekregen dat je correct wilt importeren in iMovie, ben je klaar om de echt leuke dingen te doen. Het bewerken van uw film kan het meest creatieve deel van het proces zijn. Hier krijg je de controle over het verhaal en laat je het tot leven komen voor je kijkers. Je leert meer over deze stap in onze volgende iMovie-les, Avonturen in bewerking.

Jill Baird is een onafhankelijke schrijver. Ze schreef mee Mijn iMac , uitgegeven door IDG Books. In vorige levens was ze Web QA engineer en technisch schrijver voor Intuit.