Hoofd Software Uw iPhone gebruiken als een versleutelde Google-beveiligingssleutel
Software

Uw iPhone gebruiken als een versleutelde Google-beveiligingssleutel

Hoe u uw account kunt vergrendelen zonder een extra apparaat mee te nemen. uitvoerend redacteur, TabletS 15 jan. 2020 23:28 PST iphone xr iphone 11 camera's IDG

Android-gebruikers kunnen hun telefoons al een tijdje als Google-beveiligingssleutel gebruiken en nu maakt Google eindelijk de belofte waar om dezelfde functionaliteit naar de iPhone te brengen. Een update van de Google Smart Lock-app deze week verandert je iPhone in een pseudo-FIDO2-sleutel, waarbij de Secure Enclave wordt gebruikt om sms te omzeilen als een 2FA-methode en je accounts zo veilig mogelijk te houden.

Het werkt tot nu toe alleen met Google-accounts, maar het is een geweldige tool voor gebruikers die op beveiliging letten. In plaats van te vertrouwen op eenmalige wachtwoorden die via sms worden verzonden, kunt u uw iPhone gebruiken om snel en veilig in te loggen op uw account op een andere pc, Mac of iOS-apparaat zonder geld uit te geven aan een afzonderlijke hardwaresleutel. Deze methode werkt niet op Android-telefoons en elke browseractiviteit moet worden uitgevoerd met Chrome. Elke iPhone met een Secure Enclave werkt, en dat is elke telefoon na de iPhone 5S. (Het is onduidelijk of de iPhone 5S de functie ondersteunt, aangezien deze een Secure Enclave bevat maar iOS 13 niet ondersteunt.)

google smart lock iphoneIDG

Je iPhone instellen als beveiligingssleutel duurt slechts een paar tikken.Het is duidelijk dat je twee-factor-authenticatie (verificatie in twee stappen hier) moet hebben ingeschakeld voor je Google-account om te profiteren van de extra beveiligingslaag, dus als je dat niet doet, doe het dan nu. Als dat eenmaal is ingesteld, werkt het als volgt:

  1. Download of update de Google Smart Lock-app uit de App Store
  2. Log in op het account dat u als beveiligingssleutel wilt gebruiken
  3. Volg de aanwijzingen om de ingebouwde beveiligingssleutel van je telefoon in te stellen
  4. Tik Accounts beheren en selecteer uw account met beveiligingssleutel
  5. Selecteer de Veiligheid tabblad op het volgende scherm
  6. Tik 2-staps verificatie
  7. Scroll naar beneden naar Uw tweede stap
  8. Als je iPhone er niet is, tik je op Beveiligingssleutel toevoegen en selecteer je telefoon uit de lijst

En dat is alles wat u hoeft te doen. Wanneer u zich nu op een nieuw apparaat aanmeldt bij een Google-service, kunt u uw iPhone gebruiken om uw account te verifiëren.

Google-account beveiligingssleutelIDG

Nadat u het installatieproces hebt doorlopen, verschijnt uw iPhone naast eventuele beveiligingssleutels die u aan uw account hebt gekoppeld.

Zolang ze zich binnen het Bluetooth-bereik bevinden (en Bluetooth is ingeschakeld voor beide accounts), krijgt u een prompt op uw iPhone wanneer u zich op een nieuw apparaat aanmeldt bij een Google-account en kunt u dat snel verifiëren jij bent het zonder de angst dat iemand je teksten steelt. En als u uw iPhone vergeet, kunt u nog steeds SMS als optie selecteren of een Authenticator-app gebruiken door op een andere manier Aanmelden te kiezen.