Hoofd Ander Het formaat van kleine afbeeldingen wijzigen om af te drukken
Ander

Het formaat van kleine afbeeldingen wijzigen om af te drukken

DoorLees Snider 28 maart 2011 23:30 PDT

Voor beter of slechter, er komt een moment dat u een kleine afbeelding moet afdrukken. Of je het nu van internet hebt geplukt (bijvoorbeeld een boek- of dvd-cover van Amazon of een foto van de volgende spreker van je organisatie) of je hebt het gekregen van iemand die het origineel niet meer heeft, het probleem is hetzelfde: kleine afbeeldingen bevatten kostbare paar pixels om mee te werken. Als ze van het web komen, hebben ze 72 pixels per inch (ppi) - een resolutie die zo laag is dat de pixels zichtbaar zijn wanneer ze worden afgedrukt. Tenzij u van die blokkerige look houdt, moet u de resolutie verhogen voordat u deze afdrukt. En, zoals je hebt geleerd in ons vorige artikel over het verkleinen van digitale afbeeldingen voor afdrukken, resulteert het verhogen van de afbeeldingsresolutie in een kleiner afdrukformaat.

In dit artikel laat ik je zien hoe je de resolutie kunt verhogen en, indien nodig, de pixelafmetingen van kleine afbeeldingen, zodat ze goed worden afgedrukt in de formaten die je nodig hebt.

Hoe groot kun je het printen?

De kans is groot dat de kleine afbeelding die u wilt afdrukken via internet of e-mail bij u is binnengekomen, dus u bekijkt deze op volledige grootte op het scherm. Een goede vuistregel is dat de afbeelding goed kan worden afgedrukt op de helft van het formaat dat hij eruitziet. Als u bijvoorbeeld begint met een afbeelding van ongeveer twee bij twee inch op het scherm, kan deze fatsoenlijk worden afgedrukt op één bij één inch.waar gebruik je je ipad voor?

Tenzij u afdrukt vanuit een programma dat automatisch de resolutie wijzigt wanneer u een gewenst afdrukformaat invoert (iPhoto) of u vertrouwt op de optie Passend schalen in het afdrukdialoogvenster (Preview), moet u de instellingen aanpassen. Open het dialoogvenster Afbeeldingsgrootte in Photoshop (kies Afbeelding -> Afbeeldingsgrootte) of Photoshop Elements (Afbeelding -> Formaat wijzigen -> Afbeeldingsgrootte), of het dialoogvenster Schaal in GraphicConverter (Beeld -> Grootte -> Schaal). Schakel het selectievakje Afbeelding opnieuw samplen uit (of het selectievakje Afbeelding schalen in GraphicConverter) om de pixelafmetingen te vergrendelen en de beeldkwaliteit te beschermen. Voer een getal in het resolutieveld in en elk programma laat u zien wat de resulterende afdrukgrootte zal zijn in de breedte- en hoogtevelden. Als u een grotere afdruk nodig heeft, verlaagt u de resolutie stapsgewijs totdat u 140 ppi bereikt of zo (zie ons artikel over foto resolutie voor meer).

In het dialoogvenster Schaal van GraphicConverter kunt u de resolutie van deze kleine afbeelding wijzigen in 240 ppi, wat een afdruk van hoge kwaliteit oplevert van 3,5 bij 2,3 inch. Fotocredits: iStockphoto/AlexandrTimofeev

Willekeurig pixels toevoegen

Als u een grotere afdruk moet hebben, laat u het selectievakje Afbeelding opnieuw samplen in het dialoogvenster Afbeeldingsgrootte ingeschakeld (of het selectievakje Afbeelding schalen in GraphicConverter). Wanneer u dat doet, voegt het verhogen van de resolutie pixels toe aan uw afbeelding die er oorspronkelijk niet waren. Als u met deze situatie wordt geconfronteerd, kiest u een van de volgende methoden:

Methode 1 Het toevoegen van pixels met 5 tot 10 procent per keer zal je afbeelding niet volledig vernietigen (het veroorzaakt wat kwaliteitsverlies, maar niet zoveel als het vergroten van de grootte in één keer met 900 procent, hoewel die mogelijkheid een stuk beter is geworden Photoshop CS5). Open het dialoogvenster Afbeeldingsgrootte en zorg ervoor dat zowel de selectievakjes Afbeelding opnieuw samplen als Proporties beperken zijn ingeschakeld (schakel in GraphicConverter Afbeelding schalen en Proportioneel in). Kies in Photoshop of Elements Bicubic Smoother in het pop-upmenu Methode (kies Smooth in het pop-upmenu Algorithm van GraphicConverter). Wijzig vervolgens in het gedeelte Documentgrootte van het dialoogvenster het pop-upmenu Breedte of Hoogte in Percentage (het andere veld verandert automatisch). Typ een getal tussen 105 en 110 in het veld Breedte en klik vervolgens op OK (het veld Hoogte verandert automatisch in hetzelfde nummer). Herhaal het proces totdat de afbeelding genoeg pixels heeft om de resolutie te krijgen die je nodig hebt.

hoe het camerageluid op de iPhone uit te schakelen

Methode 2 Sommige Photoshop-professionals zweren bij deze methode voor afdrukken op groot formaat: Open in Photoshop of Elements het dialoogvenster Afbeeldingsgrootte en zorg ervoor dat de selectievakjes Afbeelding opnieuw samplen en Proporties beperken zijn ingeschakeld. Voer in het gedeelte Documentgrootte de breedte of de hoogte van de gewenste afdruk in. Voer de gewenste resolutie in, kies Bicubisch Scherper in het pop-upmenu onderaan het dialoogvenster en klik vervolgens op OK. De pro's zweren dat deze methode geweldige resultaten geeft (zoals eerder vermeld, is het pixeltoevoegende vermogen van Photoshop CS5 veel beter dan in eerdere versies).

Schakel in het dialoogvenster Afbeeldingsgrootte van Photoshop CS5 alle drie de selectievakjes onderaan in en voer vervolgens de gewenste grootte en resolutie in. Hier hebben we de afbeeldingsgrootte vergroot tot 5 bij 7 inch met 240 ppi.

Methode 3 Koop een plug-in van derden voor Photoshop of Photoshop Elements die speciaal is ontworpen om pixels te fabriceren, zoals die van onOne Software Perfect formaat wijzigen (voorheen Genuine Fractals), BenVista's FotoZoom Pro , of Alien Skin Software's Opblazen 2 . De plug-ins slagen erin om serieuze pixeltoevoegende voodoo te maken met werkelijk verbluffende resultaten.

Pixels toevoegen aan onbelangrijke achtergronden

In plaats van pixels in de hele afbeelding toe te voegen, kunt u pixels toevoegen aan onbelangrijke achtergronden, bijvoorbeeld een grote lucht of een grasstrook, met behulp van de optie Inhoudsbewuste schaal (Photoshop CS4 of hoger) of het hulpprogramma Opnieuw samenstellen (Photoshop Elements 8 of hoger ). Beide opties onderzoeken wat er in uw afbeelding staat en voegen vervolgens op intelligente wijze pixels toe aan onbelangrijke gebieden terwijl u de grootte wijzigt met een selectiekader dat er net zo uitziet als een bijsnijdkader.

Nadat u de afbeelding hebt geopend, dubbelklikt u op de achtergrondlaag om deze bewerkbaar te maken en voegt u vervolgens extra canvasruimte toe met behulp van het gereedschap Bijsnijden (teken een bijsnijdvak rond uw afbeelding en Option en sleep een van de hoekgrepen naar buiten; druk op Keer terug om te accepteren). Kies vervolgens Afbeelding -> Inhoudsbewuste schaal in Photoshop, of activeer het gereedschap Opnieuw samenstellen in Elementen (het leeft in de gereedschapset Bijsnijden in de modus Volledig bewerken). Teken een kader rond de hele afbeelding en sleep vervolgens een willekeurig handvat naar buiten om de afbeelding groter te maken. Zodra u op Return drukt om de wijziging te accepteren, worden pixels toegevoegd en verandert uw afbeeldingsgrootte. Keer terug naar het dialoogvenster Afbeeldingsgrootte om te zien of u genoeg pixels hebt om de gewenste resolutie in te voeren.

Door het gereedschap Opnieuw samenstellen van Photoshop Element 9 (omcirkeld) te gebruiken, kunt u onbelangrijke gebieden zoals de lucht en een besneeuwde achtergrond vergroten. Hier wordt de afbeelding vergroot door de greep links in het midden te slepen (ook omcirkeld).

Zoals je kunt zien, kost het wat moeite om kleine afbeeldingen goed af te drukken, maar het kan.

hoe meerdere tracks in garageband op te nemen

[ Lesa Snider, auteur van Photoshop CS5: The Missing Manual (Pogue Press/O'Reilly) en co-auteur van iPhoto 11: The Missing Manual (Pogue Press/O'Reilly), neemt trainingsvideo's op voor KelbyTraining.com en Lynda .com, is hoofdevangelist van iStockphoto.com , een oud lid van het Photoshop World Instructor Dream Team, en oprichter van GraphicReporter.com . ]

Grafische Converter 7