Hoofd Software Hoe verwijderde sms-berichten op iPhone te herstellen
Software

Hoe verwijderde sms-berichten op iPhone te herstellen

How-To Oeps, je hebt per ongeluk een sms-bericht verwijderd dat je nodig hebt! Alle hoop is niet verloren, hoewel het lastig kan zijn om het te herstellen. Staf Schrijver, TabletS 19 juli 2021 14:02 PDT ios14 berichten held IDG

Sms-berichten hebben de reputatie informeel en onbeduidend te zijn, maar het kan zijn dat er echt kritieke informatie in staat! Als je sommige teksten hebt verwijderd om ruimte vrijmaken op je iPhone en - oeps! - per ongeluk een belangrijke kwijtgeraakt, alle hoop is niet verloren.

Er zijn drie mogelijke manieren om een ​​verwijderd sms-bericht te herstellen: u kunt uw iPhone herstellen naar een tijd voordat het bericht werd verwijderd, u kunt mogelijk contact opnemen met uw telefoonprovider en u kunt mogelijk een app van derden gebruiken. Hier volgt een korte uitleg van alle drie de opties.

Herstel verwijderde teksten met een iCloud-back-up

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om ontbrekende teksten te herstellen. Als u een iCloud-back-up hebt van voordat het tijdstip waarop u de tekst verwijderde, u zou moeten in staat zijn om het terug te krijgen door uw telefoon terug te zetten naar die iCloud-back-up.iphone back-up

Controleer of uw laatste iCloud-back-up is voordat u uw sms-bericht hebt verwijderd.

Open Instellingen , tik bovenaan op je Apple ID-kaart, selecteer iCloud > Beheer van de opslag > Back-ups . U ziet een lijst met back-ups voor uw apparaten en u kunt op die voor uw iPhone tikken om te zien wanneer er voor het laatst een back-up is gemaakt.

Nu komt het vervelende deel. Je zal moeten reset je iPhone naar de fabrieksinstellingen en stel hem opnieuw in , ervoor kiezen om te herstellen vanaf uw iCloud-back-up tijdens het proces. Houd er rekening mee dat u al uw gegevens vanaf dat moment verliest na de back-up, dus ik hoop dat die teksten echt belangrijk zijn!

Om je iPhone te resetten ga naar algemeen > Resetten > Wis alle inhoud en instellingen . Zodra uw iPhone opnieuw is opgestart en het installatieproces begint, kiest u ervoor om te herstellen vanaf een iCloud-back-up en selecteert u de back-up van voordat u uw sms-bericht wist.

Herstel verwijderde teksten van een iTunes- of Finder-back-up

Als u niet wilt vertrouwen op automatische iCloud-back-ups, of als u er niet genoeg iCloud-opslagruimte voor hebt, kunt u een back-up van uw iPhone op uw pc of Mac maken met iTunes (of Finder in macOS Catalina of later). Net als bij de vorige iCloud-methode, vereist dit dat u een back-up hebt van voordat u het bericht verwijderde en uw telefoon opnieuw instelt, waarbij u herstelt vanaf die back-up. Na de back-up ben je alles kwijt.

itunes back-up iphone versleuteld

Sluit je iPhone aan op de pc of Mac waarmee je een back-up hebt gemaakt. Start iTunes op een pc (of een Mac met een oudere versie van macOS). Open Finder op een Mac met macOS Catalina of hoger. Klik in iTunes op het iPhone-pictogram in de linkerbovenhoek. Op een Mac met macOS Catalina of hoger selecteert u uw apparaat in de linkermenubalk in Finder.

Kies nu Back-up terugzetten . Alle gegevens waarvan u eerder een back-up hebt gemaakt, vervangen nu de gegevens op uw telefoon. Het duurt een paar minuten. Zolang je geen back-up hebt gemaakt sinds je die sms-berichten hebt verwijderd, zouden ze nu in de berichtenlijst op je telefoon moeten verschijnen.

Herstel verwijderde teksten door contact op te nemen met uw provider

Uw mobiele provider houdt mogelijk de sms-berichten die u verzendt bij, in ieder geval voor een tijdje. Als je een sms-bericht hebt verwijderd, is dat: Echt kritiek is, kunt u mogelijk uw provider bellen om er een kopie van te krijgen.

hoe apps op iphone te rangschikken

Merk op dat dit alleen werkt voor sms-berichten (groene bubbelgesprekken), niet voor iMessages (blauwe bubbelgesprekken). Elke iMessage wordt gecodeerd op uw apparaat en pas gedecodeerd als het de ontvanger bereikt, dus uw provider kan ze niet bijhouden.

Om een ​​lijst met teksten van uw koerier te krijgen, moet u waarschijnlijk door een hoop hoepels springen om uw identiteit te bewijzen of zelfs toestemming te krijgen van de andere partij die u aan het sms'en was. En de meeste providers houden sms-berichten slechts voor een beperkte tijd bij - het is onwaarschijnlijk dat u ooit een bericht van een jaar geleden kunt herstellen.

Maar als laatste redmiddel, een kopie van je sms-berichten krijgen van je provider is een mogelijkheid, en het is de moeite waard om het klantenservicenummer te bellen om ernaar te vragen.

Herstel verwijderde teksten met een app van derden

Er zijn nogal wat softwaretools van derden die beloven u verwijderde gegevens op uw iPhone te laten herstellen, inclusief verwijderde teksten. Het is een beetje een risico - ze zijn bijna nooit gratis en er is geen garantie dat ze zelfs zullen werken. Maar als je alle andere opties hebt uitgeput, en het is Echt belangrijk, het is misschien het proberen waard.

Enkele van de software-opties met een goede online reputatie zijn: TelefoonRedding , Wondershare Dr. fone , en Tenorshare UltData . Meestal bevindt een verwijderd bericht op je iPhone zich nog steeds in de flash-opslag, wachtend om te worden overschreven door nieuwe gegevens. Als dat het geval is, programmeert een van hen kunnen het kunnen herstellen.