Hoofd Software Een Xbox One-controller koppelen met je iPhone of iPad
Software

Een Xbox One-controller koppelen met je iPhone of iPad

Bijgewerkt Zorg ervoor dat je het juiste model hebt, want sommige Xbox One-controllers kunnen niet worden gekoppeld. Bijdragende schrijver, TabletS 21 sep. 2020 5:59 uur PDT dmasaoka@idgcommunications.comJe kunt nu een Bluetooth-compatibele Xbox One-controller gebruiken om MFi-controller-compatibele games op je iPhone of iPad te spelen. In deze video laat Template Studio Leif Johnson zien hoe je het instelt.

De iPhone en iPad voelen eindelijk aan als echte traditionele gamesystemen nu iOS en iPadOS sommige Xbox One-controllers en PlayStation DualShock 4-controllers ondersteunen. We concentreren ons in dit artikel op de Xbox One S-controller, dus je wilt hierheen gaan als je een DualShock 4 wilt aansluiten.

Helaas kun je geen oude Xbox One-gamepad gebruiken. Je hebt specifiek het Bluetooth-compatibele model nodig dat is gemaakt voor de Xbox One S ( Model 1708 Niet-productlink verwijderen ) of de nieuwe $ 179,99 Elite draadloze controller-serie 2 , en je moet iOS of iPadOS 13 of hoger gebruiken.

Als je niet de moeite wilt nemen om naar een nummer op een niet-Elite-controller te zoeken, kun je in één oogopslag zien of je controller werkt door te zoeken naar een gesegmenteerde plaat rond de Xbox-knop (zoals te zien op de onderstaande foto's). Als uw controller er geen heeft, bent u waarschijnlijk klaar om te gaan.xbox bluetooth-vergelijkingJason Cross / IDG

Het gezicht van de controller ziet eruit als een solide stuk als het Bluetooth ondersteunt.

Ervoor zorgen dat de controller werkt, is het moeilijkste. Het opzetten duurt slechts een paar seconden en daarna zou het moeten werken met elke game met MFi-controllerondersteuning.

Een Xbox One-controller koppelen met een iPhone of iPad

 1. Open de Instellingen app.

  hoe koop je een iphone als cadeau
 2. druk op Bluetooth . Bluetooth is waarschijnlijk al ingeschakeld, maar als dat niet het geval is, zet u de Bluetooth-schakelaar bovenaan de volgende pagina op groen.

 3. Terwijl het Bluetooth-menu nog steeds open is, pak je je Xbox One-controller en zorg je ervoor dat deze is opgeladen. Schakel het in door op de Xbox-logoknop te drukken.

  hoe Apple Mouse in te stellen
 4. Druk op de draadloze inschrijfknop op de achterkant van je Xbox One-controller en houd deze een paar seconden ingedrukt. Het lampje op de Xbox-knop moet snel beginnen te knipperen (als je Xbox One-controller al is ontkoppeld van een ander apparaat, kun je deze stap meestal overslaan. Het is voldoende om de Xbox-knop ingedrukt te houden om hem in de koppelingsmodus te zetten.)

 5. Op je iPhone of iPad zou je Xbox Wireless Controller moeten zien verschijnen onder Andere apparaten in het Bluetooth-menu. Druk erop.

 6. Het lampje op je Xbox-knop zou onmiddellijk moeten stoppen met knipperen en blijven branden. Je Xbox One-controller is nu gekoppeld.

xbox controller 1708 blueooth-knopJason Cross / IDG

Druk op deze knop om je controller te koppelen, vooral als deze al aan een ander apparaat is gekoppeld.

Hoe u uw Xbox One-controller loskoppelt van uw iPhone of iPad

Als je klaar bent met spelen met de Xbox One-controller, kun je deze als volgt uitschakelen. De handigste methode is om de Xbox-knop een paar seconden ingedrukt te houden. Op je iPhone of iPad. je kunt het ook uitschakelen via het Control Center:

 1. Open uw Control Center op een Face ID-compatibele iPhone door diagonaal vanaf de rechterbovenhoek van uw scherm naar linksonder te vegen. Veeg op een Touch ID-compatibele iPhone omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

 2. Houd het blauwe Bluetooth-pictogram ingedrukt.

 3. Houd in het menu dat verschijnt het pictogram met de tekst . ingedrukt Bluetooth: Aan .

 4. Je zou Xbox Wireless Controller moeten zien in de opties die verschijnen. Druk erop en je controller wordt onmiddellijk losgekoppeld.

En hier is de (iets) minder handige methode:

hoe een bestand te verwijderen in cmd
 1. Open de app Instellingen en druk op Bluetooth.

 2. Onder Mijn apparaten ziet u Xbox draadloze controller. Rechts zie je een letter i binnen een blauwe cirkel. Druk erop.

 3. Druk in het menu dat verschijnt op Verbinding verbreken. De controller moet onmiddellijk stoppen met werken.

Wanneer je de controller weer wilt gebruiken, druk je gewoon op de Xbox-knop en hij zou meteen moeten werken.

hoe lang duurt het om High Sierra te installeren?

De kans is groot dat het per ongeluk op deze manier wordt ingeschakeld als je de Xbox One-controller in je tas hebt gestopt. Als je op reis bent, is het verstandig om het apparaat gewoon te ontkoppelen en opnieuw te koppelen wanneer je wilt spelen. Zoals je hierboven hebt gezien, duurt het niet lang.

Om een ​​Xbox One-controller te ontkoppelen, herhaalt u de bovenstaande stappen en drukt u op Dit apparaat vergeten in plaats van Loskoppelen .