Hoofd Software Zip-bestanden openen op uw iPhone of iPad
Software

Zip-bestanden openen op uw iPhone of iPad

How-To Het is een snel proces! Bijdragende schrijver, TabletS 18 februari 2020 19:15 uur PST zip-bestand held 2 Leif Johnson / IDG

Nog niet zo lang geleden was het openen van een zipbestand op een iPhone of iPad onmogelijk zonder een app van derden te gebruiken, maar dat is niet langer het geval. Het is eigenlijk heel eenvoudig, zolang je tenminste iOS 11 gebruikt. Deze instructies zijn gericht op iOS 13 en iPadOS 13.

Je kan ook maken zip-bestanden nu op een iPhone en iPad, dus we laten u ook zien hoe u dat kunt doen.

Deze stappen zouden altijd moeten werken met zip-bestanden, en het lijkt ook te werken met tar.gz-bestanden. Als je .rar-bestanden wilt uitpakken, moet je echter nog steeds een app van derden gebruiken, zoals Zip .Hoe zip-bestanden te openen die van internet zijn gedownload

 1. Klik in Safari op de link met het bestand dat je wilt downloaden.

 2. Er verschijnt een prompt met de vraag: Wilt u bestandsnaam.zip downloaden? druk op Downloaden . Opmerking: als u de Chrome-app gebruikt, drukt u op de link en dan druk op Open in… onderaan de pagina wanneer het bestand klaar is met downloaden. Druk in het menu dat verschijnt op Opslaan in bestanden . (Het is waarschijnlijk het beste om het in de map Downloads van iCloud Drive te plaatsen, vooral voor deze instructies.)

 3. Als u in Safari bent, drukt u op de Downloads knop rechtsboven. U wordt naar het gedeelte Downloads van de app Bestanden geleid. U kunt ook rechtstreeks naar de map Downloads navigeren door de app Bestanden te openen en in het hoofdmenu op Downloads te drukken. U moet deze route ook nemen als u Chrome gebruikt.

  wanneer komt ios 14.4 uit?
 4. U zou uw zipbestand in de map Downloads moeten zien. Als je het niet kunt vinden, sorteer je downloads op datum door op de interface naar beneden te vegen en op te drukken Datum uit het menu Gesorteerd op.

  kun je verwijderde berichten van iphone ophalen
 5. Tik op het zipbestand.

 6. Het bestand wordt onmiddellijk uitgepakt. Als je je downloads op datum hebt gesorteerd, zouden de uitgepakte bestanden in een nieuwe map naast het zipbestand moeten verschijnen. Als er maar één bestand is, wordt dit meestal weergegeven op basis van de datum waarop het bestand is gemaakt.

 7. Tik op de nieuwe map en dan zie je alle inhoud van het originele gecomprimeerde bestand.

hoe een zip-bestand op iphone te openenLeif Johnson / IDG

Zo werkt het ook op de iPad.

En dat is het zowat. Houd er rekening mee dat je soms niet kunt openen alle de bestanden die u uitpakt, aangezien sommige mogelijk niet compatibel zijn met iOS of iPadOS. De meeste afbeeldings- en tekstbestanden zouden echter goed moeten werken.

Een zipbestand openen via de Mail-app

Wanneer je een zip-bestand ontvangt via de Mail-app (of de Gmail-app van derden), druk je op het bestand en het bestand krijgt een eigen menu. Om het op te slaan in de app Bestanden, drukt u op de Deel schakel in de rechterbovenhoek en druk vervolgens op Opslaan in bestanden in het nieuwe menu dat verschijnt. Vanaf daar kunt u de stappen in het bovenstaande gedeelte volgen.

Maar met Mail (en Gmail) kun je allebei een kijkje nemen in een zipbestand zonder het te openen. Druk op het bestand om het hierboven genoemde menu te openen en druk vervolgens op Inhoud bekijken . U kunt vervolgens door voorbeelden van alle compatibele bestanden vegen.

hoe een zip-bestand te openen vanuit mailLeif Johnson / IDG

De interface is in principe hetzelfde, of je nu Mail of Gmail gebruikt.

Als u een specifiek bestand op een andere plek in dit voorbeeldmenu wilt opslaan, drukt u op de Deel knop in de linkerbenedenhoek en sorteer het bestand indien nodig. Als u een specifiek bestand in het zipbestand wilt bekijken zonder ernaar te vegen, drukt u op de Inhoudsopgave knop rechtsonder.

Hoe maak je een zip-bestand op iOS of iPadOS

Het moeilijkste van het maken van een zipbestand op iOS of iPadOS is om alle bestanden op één plek te krijgen. Dit kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, omdat u een nieuwe map moet kiezen of maken en vervolgens alle gewenste bestanden naar die map moet verplaatsen met de optie Verplaatsen. Gelukkig, als je eenmaal alle bestanden op één plek hebt, is het heel eenvoudig.

 1. Raken Selecteer in de rechterbovenhoek van het menu voor de map waarin u alle bestanden hebt geplaatst die u wilt comprimeren. Voor dit voorbeeld ga ik gewoon degene gebruiken die ik in mijn basis iCloud Drive-map heb.

  wat kun je doen met een macbook pro
 2. Selecteer alle bestanden die u in het zipbestand wilt opnemen. Onthoud dat u niet op alle bestanden afzonderlijk hoeft te tikken - u kunt met uw vingers over meerdere bestanden vegen zolang ze op een lijn staan.

 3. druk de Meer opties prompt rechtsonder. Het ziet er echter uit als een cirkel met drie stippen.

 4. Druk in het menu dat verschijnt op Samenpersen .

  hoe u uw startpagina op safari kunt zetten
 5. iOS en iPadOS maken een nieuw bestand met de naam Archive.zip. U moet de naam ervan wijzigen als u een andere bestandsnaam wilt.

hoe maak je een zip-bestand op iphoneLeif Johnson / IDG

Eerlijk gezegd, als je een zipbestand wilt maken met bestanden van meerdere locaties, raad ik aan om het in plaats daarvan op een Mac te doen.

Om dit zipbestand naar iemand te sturen, druk lang op het bestand om het optiemenu te openen, druk op Deel en selecteer vervolgens een van de vele beschikbare opties.

Het proces is nog steeds een beetje ingewikkeld vanwege de aandelenactiviteiten, maar het is een stuk beter dan helemaal geen optie hebben.