Hoofd Software Hoe u Mail Drop optimaal kunt gebruiken
Software

Hoe u Mail Drop optimaal kunt gebruiken

DoorChristopher Breen,Senior redacteur, 4 nov. 2014 22:00 uur PST

Lezer Joshua Snider zoekt meer informatie over een van Yosemite's nieuwe Mail-functies. Hij schrijft:

Ik heb gehoord dat ik heel grote bijlagen kan verzenden via Yosemite's Mail, maar betekent dit dat degene die mijn berichten ontvangt ook Yosemite moet gebruiken en Mail als hun e-mailclient moet gebruiken?

Nee. De functie Mail Drop gebruikt niet echt bijlagen zoals u gewend bent. Het gebruikt eerder een bijlage-analogie, zodat typische gebruikers niet in de war hoeven te raken door te praten over cloud-tussenpersonen.

Wat Mail Drop doet, is vergelijkbaar met het uploaden van een groot bestand naar een cloudservice, het maken van een link ernaar en het verzenden van die link naar een ontvanger die vervolgens op de link kan klikken en je bestand kan downloaden. Hoewel dit misschien is wat er op de achtergrond gebeurt, verbergt Apple het voor jou. In plaats daarvan, als de ontvanger Yosemite op zijn Mac gebruikt en Mail gebruikt, wordt uw bestand voor hen weergegeven als een bijlage, ook al is het niet verzonden via de e-mailgateway van uw ISP.waarom is mijn opslagruimte vol op mijn iphone

De enige hint die u ziet wanneer u een groot bestand bijvoegt, is een waarschuwing dat de bijlage mogelijk te groot is om te verzenden. Binnen dit waarschuwingsblad krijg je de opties om te annuleren, probeer het per e-mail te verzenden, ongeacht wat Mail je vertelt, of gebruik Mail Drop.

gebruik maildrop 1

Yosemite's Mail waarschuwt u als een bijlage waarschijnlijk te groot is.

Wanneer u een van deze Mail Drop-bijlagen verzendt naar iemand die een oudere versie van Mac OS gebruikt, een andere e-mailclient dan Mail gebruikt of met een Windows-pc werkt, ontvangt deze uw bericht met een ingesloten link. Wanneer ze op die link klikken, wordt hun standaardwebbrowser geopend en worden ze naar een website gebracht waar ze het bestand kunnen downloaden. Op deze manier lijkt het net alsof je iemand een link stuurt van een service zoals Dropbox, Google Drive, OneDrive of Box.com.

Houd er rekening mee dat Mail Drop/iCloud Mail bepaalde beperkingen voor kleine lettertjes heeft. Ze bevatten:

  • U moet uw iCloud-account op uw Mac hebben geactiveerd.
  • Een enkel bericht mag niet groter zijn dan 5 GB (dit is inclusief de berichttekst en eventuele bijlagen).
  • U kunt geen ongecomprimeerde map verzenden die bestanden bevat. Comprimeer in plaats daarvan de map door er met de Control-toets op te klikken (rechts klikken) in de Finder en te kiezen voor Samenpersen .
  • U kunt niet meer dan 200 berichten per dag verzenden.
  • U kunt vanuit uw iCloud-account niet elke dag berichten verzenden naar meer dan 1.000 ontvangers.
  • Een enkel bericht dat via iCloud wordt verzonden, kan niet meer dan 100 ontvangers hebben.
  • U kunt niet meer dan 1 TB aan berichten opslaan. Bijlagen verlopen na 30 dagen, dus als ze verdwijnen, komt er ruimte vrij.
  • Deze limiet van 30 dagen betekent dat uw ontvangers deze berichten binnen die periode moeten ophalen.

De meeste mensen zullen geen probleem hebben met deze beperkingen. Ik vind het een geweldige functie en jij waarschijnlijk ook.

map maken voor apps op iphone