Hoofd Ipad Hoe de iPad zijn groove terug kan krijgen
Ipad

Hoe de iPad zijn groove terug kan krijgen

Mening uitvoerend redacteur, TabletS 18 mei 2015 20:49 PDT

In 2010 vertegenwoordigde de iPad een soort mystiek ontbrekend stuk dat bedoeld was om twee heel verschillende woorden te overbruggen. Aan de ene kant bood de ultramobiele iPhone ondanks zijn beperkingen een groot potentieel, en aan de andere kant had de krachtige Mac een volwassen geschikt platform, maar was lang niet zo draagbaar. De iPad was bedoeld om tussen hen in te passen en bood een desktop-achtige ervaring in een mobiel pakket.

Om te zeggen dat de iPad een hit was, is een understatement. Het werd meteen het snelste product dat elke belangrijke mijlpaal bereikte, tot 250 miljoen verkopen - geen geringe prestatie als je bedenkt dat het dingen als de iPod, iPhone en iMac volgde. Zelfs nu is de iPad nog steeds de snelste verkoper in de geschiedenis van Apple.

Maar de laatste tijd is er een neerwaartse trend. De iPhone is heter dan ooit, maar iPad-verkopen zijn aanzienlijk gestuit , een daling van bijna 25 procent in vergelijking met vorig jaar. Maar dat betekent niet dat de iPad geen revival kan hebben.Kracht van de natuur

Direct uit de poort moest de iPad een behoorlijke hoeveelheid kritiek overwinnen, en het grootste bezwaar was de gelijkenis met de iPhone. Het was niet alleen het ontwerp met één knop - de iPad had een besturingssysteem dat bijna identiek was aan dat van de iPhone en introduceerde geen enkele nieuwe functie, tenzij je de mogelijkheid meetelt om het startscherm te draaien om in liggende modus te werken.

En vijf jaar later is er niet veel veranderd. Het probleem is niet zozeer dat de iPad aanvoelt als een grote iPhone. Het is dat er niet genoeg overtuigende functies zijn - of om eerlijk te zijn - om het te onderscheiden van zijn kleinere broer of zus. Van het Retina-display tot Touch ID, elke geweldige functie is begonnen op de iPhone, en het duurt vaak een generatie of twee om op de tablet te verschijnen. En als dat eenmaal zo is, is er niets groters of beters aan.

ipadair2 Schultz dikteRob Schultz

Force Touch zou op de iPad nog beter zijn dan op de iPhone.

Elke generatie iPhone introduceert een functie waardoor we hem willen hebben, maar niet veel iPad-modellen waren een must-have. iPad Air kwam in de buurt, maar zelfs met zijn afgeslankte behuizing en afgezwakte randen, ontbrak het een echte killer-functie (zoals Touch ID van de iPhone 5s, bijvoorbeeld) om hem over de top te duwen. Als Apple wil dat de iPad een tweejaarlijks product wordt zoals de iPhone, hebben we meer redenen nodig om te upgraden dan meer comfort en gewicht.

Dit jaar zou dat Force Touch kunnen zijn - de combinatie van multi-touch en het grote scherm van de iPad zou de technologie naar een ander niveau kunnen tillen. Zelfs als Apple het eerst naar de iPhone 6s zou brengen, zou Force Touch op de iPad een betere ervaring kunnen bieden, met taptische feedback en typische en zwevende contextuele menu's die opties en paletten binnen handbereik brengen.

Taakbeheer

Als de iPad Air 3 geen geweldige nieuwe hardwarefuncties heeft, hoe zit het dan met speciale softwaremogelijkheden? Het lijkt vrij duidelijk dat Apple niet snel een hybride besturingssysteem zal uitbrengen, maar iOS hoeft niet zo beperkend te zijn als Apple het maakt. Jaar na jaar is Apple gestopt met het toevoegen van alleen iPad-functies, en naarmate iOS volwassen wordt, voelt heel weinig aan alsof het is gebouwd met een scherm van tabletformaat in gedachten.

De meest voor de hand liggende verandering is multitasking. Zoals het er nu uitziet, is multitasken op iOS niet veel meer dan schakelen tussen apps via de carrousel. Het is een prima oplossing (nog sneller gemaakt op de iPad met het vijfvingerige klauwgebaar), maar het verbleekt in vergelijking met multitasking op OS X. Het is een van de grootste verschillen tussen de manier waarop we werken op onze Macs en onze tablets; iets eenvoudigs als het kopiëren van tekst of het vergelijken van afbeeldingen vereist verschillende stappen op de iPad, en de constante heen-en-weer beweging belemmert elke echte poging tot multitasking.

duet display held

Apps zoals Duet Display doen ons wensen dat de iPad kon multitasken zoals de Mac.

Het is niet alleen een achterstallige functie, het is waarschijnlijk de meest gewilde sinds kopiëren en plakken, en als het goed wordt gedaan, kan het de iPad een broodnodige boost geven op de productiviteitsafdeling. Side-by-side apps liggen voor de hand, maar Apple zou ook gebruik kunnen maken van de deel- en actie-uitbreidingen in iOS om een ​​geheel nieuwe manier van multitasken te ontwikkelen, met in-app-browsers en notitieblokken die verschijnen wanneer Force Touch wordt geïmplementeerd.

Afstandsbediening

Ondanks zijn mogelijkheden, is er nog steeds een algemene perceptie dat de iPad een secundair apparaat is, dat wordt gebruikt voor kleine taken en het consumeren van inhoud, in plaats van echt werk te doen. Daartoe lanceerde Apple onlangs een advertentiecampagne om de talloze manieren om dingen gedaan te krijgen op de iPad in de schijnwerpers te zetten. Maar om het te positioneren als een krachtig apparaat dat alles verandert, zou Apple een nauwere relatie tussen de iPad en de Mac moeten opbouwen.

We hebben een glimp gezien van hoe goed de twee samen kunnen spelen met zaken als Handoff en Continuity, maar met een scherm dat qua grootte dichter bij dat van de nieuwe MacBook is dan de iPhone 6 Plus, bevindt de iPad zich in een unieke positie. Zelfs als Apple OS X nooit aanpast voor multitouch, kan het nog steeds de twee besturingssystemen samenvoegen en de iPad transformeren in een veelzijdig apparaat dat zich aanpast aan hoe je ook werkt.

airdrop ios8

AirDrop is geweldig, maar het overbrengen van een paar bestanden tegelijk is niet het verkoopargument dat ingebouwde VNC-toegang, bestandsoverdracht en schermdeling zou zijn.

De sleutel ligt in het omarmen van VNC. Jarenlang stelde Apple Remote Desktop IT-professionals in staat om tientallen Macs tegelijk in de gaten te houden, maar Apple aarzelde om zijn monitoring-app naar iOS te brengen. Apps zoals Screens en Splashtop bieden al gemakkelijke manieren om toegang te krijgen tot het scherm van je Mac, maar een oplossing die in iOS is ingebouwd, zou de iPad serieus verhogen, zowel als productie- als multitasking-tool. Snel toegang hebben tot bestanden op je Mac zou één ding zijn, maar Apple zou je ook toegang kunnen geven tot het scherm van je iPhone, waardoor veel van de frustraties die we hebben met het one-app-at-a-time-model worden opgelost.

Go Pro

Al bijna een jaar wijzen geruchten op een nieuw soort iPad - beschouw het als het tegenovergestelde van de iPad mini. De zogenaamde iPad Pro is geschikt voor gebruikers die een nog groter scherm willen. Een 12-inch iPad lijkt misschien het meest nicheproduct, maar als je het opsplitst, is het misschien niet zo gek.

macbook usb c oplaadkabel

Hoe cool zou het zijn om één kabel te hebben om je Mac of je iPad op te laden? (Of je iPad opladen vanaf je Mac of andersom?)

Toen ik in 2012 de 15-inch MacBook Pro met Retina-display kocht, Ik ging ervan uit dat dit de laatste Mac zou zijn die ik ooit kocht . Op basis van de kosten, toekomstige OS X-ondersteuning en mijn grotere afhankelijkheid van de iPad, schatte ik een levensduur van 7 tot 8 jaar voor de machine, een eeuwigheid in de technische wereld. Het leek logisch dat er tegen 2020 een nieuwe klasse apparaten zou zijn om de kloof tussen onze tablets en notebooks te dichten. Als de iPad Pro echt is, zou het ons dichter bij die schijnbare onvermijdelijkheid kunnen brengen, waardoor ontwikkelaars opnieuw moeten nadenken over de mogelijkheden en interfaces van hun apps.

Een gigantisch scherm zou een andere iOS-ervaring suggereren, misschien een die uiteindelijk het pictogramraster verwijdert of een widgetomgeving in Dashboard-stijl toevoegt. Maar om gebruikers aan weerszijden van het hek echt aan te trekken, zou Apple van de iPad Pro het eerste iOS-apparaat kunnen maken dat USB-C gebruikt. Het gebruik van een USB-C-oplaadpoort in plaats van Lightning zou de iPad Pro openen voor een wereld van uitgebreide, productieve en bestandsdelingsmogelijkheden. Dat alleen al zou reden genoeg kunnen zijn voor mensen om hun volledig werkende iPads te dumpen om te upgraden naar een nieuwe.

En het zou zijn nieuwe slogan - Alles verandert met iPad - een heel stuk meer betekenis geven.