Hoofd Software Hoe iTunes Match 'Fout'-tracks te repareren
Software

Hoe iTunes Match 'Fout'-tracks te repareren

Hoe Bijdrager, TabletS 16 november 2011 6:35 uur PST

Een van de pictogrammen die je mogelijk in je iTunes-bibliotheek ziet nadat je iTunes Match hebt ingeschakeld, is deze onvriendelijke man aan de linkerkant: een wolk met een uitroepteken erin. Nee, het duidt niet op een kans op slecht weer; dit betekent dat iTunes Match een probleem heeft ondervonden bij het scannen van de betreffende track.

Natuurlijk is iTunes niet erg behulpzaam: schakel de kolom iCloud-status in iTunes in en je ziet gewoon Fout; klik op het uitroepteken met wolkpictogram en u krijgt dit handige dialoogvenster.waarom kan ik niet typen op mijn mac?

Over het algemeen betekent dit echt dat er ergens in het bestand een beschadiging zit - het kan er een zijn die je niet eens kunt detecteren door het bestand te onderzoeken of zelfs door ernaar te luisteren.

Maar als je merkt dat je geconfronteerd wordt met nummers waar iTunes Match gewoonweg niet mee geassocieerd wil worden, is er een relatief eenvoudige oplossing.

Converteer eerst de betreffende track naar een AIFF-bestand. (AIFF is een onbewerkte, ongecomprimeerde audio-indeling.) Ga hiervoor naar de voorkeuren van iTunes, klik op de knop Instellingen importeren in het paneel Algemeen en selecteer AIFF Encoder in het vervolgkeuzemenu Importeren met.

Selecteer de track waar je problemen mee hebt, klik er met de Control-toets op en kies Create AIFF Version. iTunes maakt nog een kopie van de track, deze is gecodeerd als een AIFF. Om onderscheid te maken tussen de track en de originele track, moet u ervoor zorgen dat u de kolom Kind hebt ingeschakeld door op de kolomkoppen te Control-klikken en deze te selecteren. (U kunt ook meerdere tracks converteren door er met de opdracht op te klikken om ze te selecteren en vervolgens AIFF-versie maken te kiezen.)

wifi gebruiken om te bellen op iphone

Zodra je een nieuwe versie hebt, verwijder je de bestaande versie uit je iTunes-bibliotheek door deze te selecteren in het Muziek-gedeelte van iTunes en op de Delete-toets te drukken (of door er met de Control-toets op te klikken en Verwijderen te kiezen in het contextuele menu). U wordt gevraagd of u dit nummer echt van uw computer wilt verwijderen. Hier is het vuile geheimpje van iTunes Match: ondanks de fout, je iCloud-bibliotheek doet een vermelding voor dit nummer bevatten, dus zorg ervoor dat u het vakje aanvinkt met de tekst Ook dit nummer verwijderen uit iCloud. (Als u het originele bestand niet wilt verwijderen, klik dan op Bewaar bestand in het volgende dialoogvenster; op die manier blijft het op uw computer staan, voor het geval u er opnieuw naar moet verwijzen.)

Nadat u de met fouten beladen track uit iTunes hebt verwijderd, houdt u de Control-toets ingedrukt en klikt u op uw nieuwe AIFF-versie en kiest u Toevoegen aan iCloud. iTunes Match zou zijn ding moeten doen en uw nieuwe versie matchen of uploaden naar de cloud, zonder fouten.

is de nieuwe ipad het waard?

Een nadeel van AIFF is dat het een stuk groter is dan gecomprimeerde audio, zoals het AAC-formaat dat Apple gebruikt. Maar als uw nummer overeenkomt met de iTunes-database (niet alleen geüpload), kunt u de AIFF-versie in uw iTunes-bibliotheek verwijderen - deze keer moet u ervoor zorgen dat niet verwijder ook de versie op iCloud en download opnieuw een onberispelijk 256-kbps AAC-bestand. (Als je veel bestanden hebt die je moet repareren, kun je een extra stap nemen en iTunes gebruiken om ze terug te converteren naar AAC-bestanden voordat je ze uploadt, om het proces te versnellen.)

Je kunt veel van de bovenstaande conversiehomo overslaan als je een programma zoals Rogue Amoeba's gebruikt splijting audio-editor. Omdat Fission verliesvrij is, kunt u een AAC-bestand openen en opnieuw opslaan zonder kwaliteitsverlies. Afhankelijk van de fouten in het originele bestand, kan de nieuwe versie die u opslaat mogelijk met succes naar iCloud worden geüpload. (Het deed het in ten minste één van mijn tests, hoewel Fission opmerkte dat er fouten in het bestand zaten toen het het opnieuw opsloeg.)

iTunes 10.5

Lees ons volledige iTunes 10.5 recensie