Hoofd Software Hoe autocorrectie in iOS te repareren
Software

Hoe autocorrectie in iOS te repareren

Wat te doen als u ongepaste suggesties krijgt van de autocorrectiefunctie van iOS.DoorGlenn Fleishman,Senior bijdrager, 17 apr. 2018 22:00 PDT iphone vrouw gebruiker pexels Jeshoots

Je tikt mee op je iPhone of iPad en plotseling wordt een gewone letter of woord vervangen door iets bizars. We zijn allemaal gewend om automatisch te corrigeren voor het oppikken van rare uitbreidingen, wat deels gebeurt omdat Apple dat heeft gedaan introduceerde machine learning in hoe het voorspelt wat u van plan bent te typen.

Je kunt echter ook het slachtoffer worden van een grap, en als je kinderen of mensen met kinderlijke humor om je heen hebt, weet je waarschijnlijk ook wie het heeft gedaan. Een TabletS-lezer wiens identiteit ik wijselijk geheim zal houden om hen verdere schaamte te besparen, schreef met deze vraag:

Als ik de letter I typ, krijg ik het volgende: ik zie dem jeanzzz, en als ik het woord hoi typ, krijg ik een grote groene stankie-bugger. Hoe voorkom ik dat dit gebeurt?Hoewel het mogelijk is dat de autocorrectie van iOS dit heeft geleerd van herhaalde invoer, is de kans groter dat iemand toegang heeft gekregen tot uw apparaat en een snelkoppeling heeft ingesteld. Hoewel ik jonge mensen niet wil betwisten, gaf een jonge vriend dit toe toen ik het had over autocorrectie-vervangingen voor grappen:

Ooit heb ik Hello autocorrectie gemaakt voor Salutations op de telefoon van mijn moeder

U kunt één hoofdmethode voor dit soort vervanging controleren via deze stappen:

  1. Open Instellingen > algemeen > Toetsenborden > Tekstvervangingen .
  2. Bekijk de lijst met items.
  3. Als je iets ziet dat er belachelijk uitziet, veeg dan naar links en veeg dan Verwijderen .

Dat zorgt voor voor de hand liggende zaken. Het is mogelijk om autocorrectie opnieuw te trainen om woorden automatisch te vervangen. Soms probeert het op mijn iOS-apparaat een gewoon woord, zoals en, te vervangen en verschijnt er iets dat ongepast en verontrustend lijkt, zoals Ahahahahahahah. Ik moet dat een keer hebben getypt en het besloot dat dit is wat ik de hele tijd bedoelde. Dit lijkt een beetje sinister.

IDG

Autocorrectie is meestal nuttig en suggereert een verstandige vervanging.

Wanneer autocorrectie een vervanging wil plaatsen zonder voldoende vertrouwen, is dat wat u bedoelt, er verschijnt een popover-menu met suggesties waarop u kunt tikken voordat u op spatie of terugkeer tikt, dat het woord accepteert dat is neergezet. popover helpt autocorrectie opnieuw te trainen, en je hoeft het woord misschien maar een paar keer te typen en je favoriete vervanging te kiezen (die het daadwerkelijke woord kan zijn!) voordat het weer normaal is. Je kunt ook dubbeltikken op een woord, selecteer Vervangen , en het popover-menu met suggesties zou moeten verschijnen.

Als dit allemaal te veel is, kunt u het woordenboek opnieuw instellen, waardoor alle geleerde woorden en vervangingen worden verwijderd ( Instellingen > algemeen > Resetten > Toetsenbordwoordenboek resetten ), of autocorrectie uitschakelen ( Instellingen > algemeen > Toetsenborden > Automatische correctie uit te schakelen).