Hoofd Software De iTunes Store inschakelen in de macOS Music-app
Software

De iTunes Store inschakelen in de macOS Music-app

Als je nummers en albums wilt kopen, waarom verschijnt de optie dan niet?DoorGlenn Fleishman,Senior bijdrager, 3 jan. 2021 19:15 uur PST macos big sur muziek app icoon appel

Apple pusht zijn muziekabonnementsservice zwaar, in de mate dat iTunes in macOS wordt uitgeschakeld met de release van macOS 10.15 Catalina in 2019, en deze vervangt door verschillende apps, waaronder een die eenvoudigweg Muziek heet.

Maar als u zich abonneert op Apple Music, merkt u misschien dat u dat niet kunt aankoop muziek, luister er alleen naar. Apple heeft de naam iTunes behouden alleen voor aankopen, zoals in de iTunes Store, en schakelt standaard de weergave van resultaten ervan uit wanneer een Apple Music-abonnement actief is. (Ik heb bij mijn familie gekeken nadat we ons hadden geabonneerd op de nieuwe Apple One-bundel , en niemand van ons had de iTunes Store meer actief.)

Het is eenvoudig te repareren:  1. Open de Muziek-app.
  2. Kiezen Muziek > Voorkeuren en selecteer Algemeen.
  3. Schakel het selectievakje iTunes Store in.
  4. Klik oke .
IDG

De Muziek-app toont resultaten zonder de iTunes Store (bovenaan), tenzij je een vakje aanvinkt in de voorkeuren. Dan heb je de mogelijkheid om ook koopbare resultaten te zien (onder).

Nu kunt u naar muziek zoeken die zich in uw bibliotheek, Apple Music en iTunes Store bevindt, of slechts in een van die drie, en deze kopen.

  • Gebruik het zoekveld in de linkerbovenhoek en klik op het tabblad iTunes Store
  • Wanneer u een album of nummer bekijkt, klikt u op de knop ... (meer) rechts van de lijst of als overlay op de albumhoes en selecteert u Weergeven in iTunes Store. (Het kan zijn dat deze optie alleen voor nummers wordt weergegeven, niet voor een heel album)

Dit Mac 911-artikel is een antwoord op een vraag van TabletS-lezer Lynn.