Hoofd Software Apps van je iPhone of iPad verwijderen
Software

Apps van je iPhone of iPad verwijderen

Bijgewerkt Ga je die app niet meer gebruiken? Hier leest u hoe u er vanaf komt en wat opslagruimte vrijmaakt. Staf Schrijver, TabletS 30 juli 2019 5:59 uur PDT dmasaoka@idgcommunications.comIedereen weet hoe je apps op het startscherm kunt verwijderen, maar niet iedereen weet dat er een andere manier is. Een betere manier.

Je weet hoe het is. In de afgelopen maanden heb je een bundel van apps, want de meeste zijn gratis, toch? En nadat je ze hebt uitgeprobeerd, besluit je dat sommige gewoon niet voor jou zijn. Of je vindt een andere die je beter vindt. Of je speelt een spel totdat je het beu bent en nu ga je het nooit meer aanraken.

Om wat voor reden dan ook, het duurt niet lang voordat je telefoon gewoon is geladen met appjes. Nu heb je weinig opslagruimte en heb je vier startschermen vol app-pictogrammen, waarvan je de meeste in tijden niet hebt aangeraakt.

Hier leest u hoe u apps verwijdert of offload en wat opslagruimte vrijmaakt.Bijgewerkt 30/07/19: In iOS 13 voegt Apple de mogelijkheid toe om apps te verwijderen vanuit de App Store. We hebben die methode aan deze handleiding toegevoegd.

Methode één: Tikken en vasthouden

De eenvoudigste manier om een ​​app te verwijderen, is door dit rechtstreeks vanaf het startscherm te doen. Het kan niet eenvoudiger: tik en houd een pictogram of map ingedrukt.

hoe alle gegevens over te zetten naar een nieuwe iphone
iphone apps verwijderen2IDG

Wanneer je apps heen en weer bewegen en een kleine (X) in de hoek krijgen, ben je klaar om ze te verplaatsen of te verwijderen.

Na een paar seconden beginnen al je pictogrammen en mappen een klein wiebeldansje te doen, en de app-pictogrammen krijgen een (X)-pictogram in de linkerbovenhoek.

Als je een apparaat met 3D Touch hebt, pas dan op dat je niet te hard drukt; een harde druk zal waarschijnlijk een contextueel menu openen in plaats van het startscherm in de herschikkingsmodus te zetten.

U kunt nu uw app-pictogrammen slepen om ze te verplaatsen, of ze op elkaar slepen om mappen te maken. Als u op dat pictogram (X) tikt, wordt de app verwijderd.

Maak je echter geen zorgen over het weggooien van het geld dat je aan betaalde apps hebt uitgegeven. Zodra u voor een app betaalt, wordt die aankoop gekoppeld aan uw Apple ID en kunt u deze opnieuw downloaden uit de App Store zonder opnieuw te betalen. (In-app-aankopen kunnen al dan niet worden hersteld, dit hangt af van de app.)

Als u apps in mappen wilt verwijderen, tikt u gewoon op een map om deze uit te vouwen, voor of nadat u erop tikt en vasthoudt.

Methode twee: De app Instellingen

iPhone-opslag-appsIDG

In de app Instellingen kunt u zien hoeveel ruimte elke app in beslag neemt en deze verwijderen of overdragen.

Er is een andere manier om ongewenste apps te verwijderen, en hoewel het iets ingewikkelder is, is het een stuk nuttiger. Een paar lagen diep in de app Instellingen zie je een lijst met al je apps en hoeveel opslagruimte ze in beslag nemen. U kunt dan ofwel de app verwijderen, of gewoon Offloaden om de app te verwijderen, maar alle bijbehorende gegevens behouden (voor het geval u later opnieuw wilt installeren).

Open de Instellingen app en tik vervolgens op algemeen , dan iPhone (of iPad) opslag .

Je ziet een lijst met alle apps op je telefoon, samen met de hoeveelheid opslagruimte die ze gebruiken.

Boven die lijst ziet u een diagram van alle opslagruimte op uw telefoon en mogelijk ziet u zelfs een suggestie om Offload ongebruikte apps in te schakelen. (Als je dit niet ziet, vind je de optie in de iTunes & App Store gedeelte van de app Instellingen.)

Deze functie zal niets doen als je voldoende opslagruimte op je iPhone of iPad hebt. Maar wanneer u bijna geen opslagruimte meer heeft, zal uw iPhone automatisch apps ontladen die u lange tijd niet hebt gebruikt om wat ruimte vrij te maken.

Een verwijderde app is niet helemaal hetzelfde als een verwijderde app. Bij het offloaden worden de documenten en gegevens die door de app worden gebruikt, opgeslagen op je telefoon, dus als je de app ooit opnieuw downloadt, gaat er niets verloren. Bovendien blijft het pictogram voor de app op uw startscherm staan ​​met een klein wolkpictogram ernaast, wat aangeeft dat als u op het pictogram tikt, de app automatisch opnieuw wordt gedownload.

Als u op een app tikt in het iPhone/iPad-opslagscherm, ziet u de versie van de app, de ontwikkelaar en de hoeveelheid opslagruimte die door de app zelf wordt gebruikt, samen met de documenten en gegevens. U krijgt ook de optie om de app te offloaden of volledig te verwijderen.

iphone apps verwijderen3IDG

Tik op een app in iPhone-opslag om details te krijgen over het opslaggebruik en kies voor Offload of Verwijderen.

Apple Thunderbolt 3 naar Thunderbolt 2 adapter

U hoeft dus de globale Offload Unused Apps-instelling niet in te schakelen, u kunt ervoor kiezen om geselecteerde apps afzonderlijk te Offloaden. Dit kan best handig zijn: sommige apps, zoals afbeeldingseditors of muziek-apps, zijn vaak relatief klein, maar slaan veel gegevens op. Als u die ontlaadt, wordt er niet veel ruimte vrijgemaakt. Andere apps, zoals games, zijn vaak vrij groot maar slaan heel weinig gegevens op. Het offloaden van die apps kan veel ruimte vrijmaken zonder enige voortgang te verliezen.

Methode drie: de App Store (iOS 13 of hoger)

Als je iOS 13 gebruikt, kun je apps rechtstreeks verwijderen uit de app-updatelijst in de App Store. Dit kan handiger zijn - het is vaak als we naar die updatelijst kijken dat we ons realiseren dat we een app in tijden niet hebben gebruikt en ons afvragen waarom deze nog steeds is geïnstalleerd.

  1. Open de App Store.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto. Dit brengt u naar uw accountpagina.
  3. Scrol omlaag naar uw lijst met app-updates. U ziet eerst een lijst met app-updates die in behandeling zijn, gevolgd door een lijst met recentelijk bijgewerkte apps.
  4. Schuif een app-tegel naar links om een Verwijderen knop aan de rechterkant.
  5. Tik Verwijderen . Een bevestigingsvraag zal u vragen of u echt van plan bent de app te verwijderen. Tik Verwijderen opnieuw.
apps verwijderen appstoreIDG

In iOS 13 heeft Apple de mogelijkheid toegevoegd om apps uit de App Store te verwijderen.

Houd er rekening mee dat u geen apps uit de App Store kunt downloaden, maar ze alleen kunt verwijderen.