Hoofd Software Labels maken met Pages
Software

Labels maken met Pages

DoorJeffery Battersby 8 februari 2011 22:00 PST

Een klacht die je zult horen over Pages '09, Apple's overigens uitstekende tekstverwerkings- en paginalay-outtoepassing, is dat het weinig ondersteuning biedt voor het afdrukken van labels. Maar hoewel het waar is dat Pages geen ingebouwde labelsjablonen bevat, is het eigenlijk eenvoudig om standaardlabels te maken en te gebruiken met Pages.

Stap 1: Controleer of er een kant-en-klaar sjabloon is

Kijk op de Avery-site voor kant-en-klare labelsjablonen die zijn ontworpen voor gebruik met Apple's Pages. Soms heb je geluk.

U weet misschien al dat u talloze Microsoft Word-sjablonen voor de meest voorkomende labels rechtstreeks vanuit de . kunt downloaden Avery Label-website . Je kunt een Word-sjabloon openen in Pages, maar je zult vaak de afmetingen iets moeten aanpassen om de sjablonen te laten werken. (Als u ervoor kiest om deze route te volgen, gaat u verder met stap 6.)Avery biedt nu ook downloads voor een beperkte selectie van sjablonen in Pages-indeling. Maar vaak zul je merken dat er geen downloadbare sjablonen beschikbaar zijn voor het label dat je wilt gebruiken. Dat is het moment waarop u een volledig nieuw label moet maken.

Stap 2: Verkrijg de metingen

Kijk naar uw labels om hun afmetingen te vinden. U gebruikt deze informatie om uw sjabloon helemaal opnieuw te maken.

Labels zonder sjablonen bevatten doorgaans meetgegevens die u kunt gebruiken om het label handmatig te maken. Voor deze oefening gaan we de informatie gebruiken die wordt geleverd met Staples merk Big Tabs 8 tabmapverdelers , maar je kunt de nummers die je nodig hebt vervangen door de labels die je wilt gebruiken. Zoek in het pakket naar meetgegevens of gebruik een liniaal om metingen uit het label zelf te nemen. U gebruikt deze informatie om de sjabloon te maken.

Stap 3: Maak een nieuw document

Het is gemakkelijker om uw labellay-out aan te passen als u twee Inspector-vensters opent, één voor documentinstellingen en de andere voor tabelinstellingen, samen met het labeldocument waaraan u werkt.

waar worden Thunderbolt-poorten voor gebruikt?

Om uw eigen sjabloon te maken, start u Pages (in /Applicaties) en maakt u een nieuw, leeg tekstverwerkingsdocument. Nadat het lege document is verschenen, opent u twee infovensters door eerst Weergeven -> infovenster te kiezen en vervolgens Beeld -> Nieuw infovenster te kiezen. Stel een in om documentinstellingen weer te geven en de andere om tabelinstellingen weer te geven. Als je klaar bent, zou je werkruimte eruit moeten zien als de afbeelding hierboven.

Stap 4: Stel de marges in

Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen in de documentlay-out, zou uw Document Inspector er als volgt uit moeten zien.

Gebruik de documentcontrole om wijzigingen aan te brengen in de lay-out van het document met behulp van informatie uit de metingen die u hebt gevonden. Zorg ervoor dat u de vinkjes uit de selectievakjes voor kop- en voetteksten verwijdert, aangezien kop- en voetteksten de hoeveelheid beschikbare afdrukbare ruimte op de pagina beperken.

Stap 5: Maak een tabel

Stel de optie Koptekst in op nul in het gedeelte Kopteksten en voetteksten van het infovenster Tabel.

Voeg vervolgens een nieuwe tabel toe aan het document met behulp van de knop Tabel op de werkbalk. (U kunt ook een tabel toevoegen via het menu Invoegen -> Tabel.) Standaard voegt Pages een tabel van drie bij drie in met een enkele koprij. U moet dat wijzigen met behulp van de Table Inspector.

Selecteer de tabel en wijzig vervolgens in het infovenster de hoofdtekstrijen en -kolommen om de labels weer te geven die we gebruiken: 20 hoofdtekstrijen en 2 hoofdtekstkolommen. (We halen de informatie die we nodig hebben voor de tabel uit de velden Number Across en Number Down van de labelsjabloon met 8 tabbladen.)

hoe foto's van iphone te e-mailen

Klik vervolgens op elk van de knoppen onder het gedeelte Koptekst en voettekst en kies nul. Wijzig nu de kolombreedte in 1,5 inch en de rijhoogte in 0,5 inch. Houd er rekening mee dat u in het veld voor de kolombreedte alleen het getal kunt wijzigen in 1,49 inch. We zullen dat zo oplossen.

U wilt niet dat elke tabel automatisch wordt vergroot of verkleind als u te veel tekst toevoegt, dus schakel het selectievakje uit met de tekst Automatisch formaat aanpassen aan inhoud. Selecteer het gedeelte Celachtergrond en kies Geen.

Stap 6: Maak de nodige aanpassingen

Wanneer u uw aanpassingen hebt gemaakt, zouden de tabel- en documentinspecteurs er als volgt uit moeten zien.

U zult merken dat, hoewel we de informatie precies hebben ingevoerd zoals deze wordt weergegeven in de afmetingen op de etikettenverpakking, onze etiketten niet allemaal op één pagina passen. Om dit op te lossen, moet u de ondermarge aanpassen en deze wijzigen in 0,4 inch met behulp van de Document Inspector (niet de Table Inspector). Als u klaar bent, drukt u de sjabloon af, met de tabellijnen nog steeds zichtbaar, en houdt u deze tegen het licht achter een van uw labels, zodat u de lijnen op uw sjabloon kunt vergelijken met de daadwerkelijke lijnen op het label.

Voor deze sjabloon moet je, nadat je het label in het licht hebt bekeken, nog enkele andere kleine aanpassingen maken. In dit geval heb ik de linkermarge gewijzigd in 2,75 inch; rechtermarge tot 2,73 inch; bovenmarge tot 0,49 inch; en de onderste marge tot 0,4 inch. Nadat ik deze wijzigingen had aangebracht, kon ik de kolombreedte wijzigen in 1,5 inch.

Bijstellen is minder een kwestie van wetenschap dan van oordeel. Ik stel voor dat je kleinere wijzigingen aanbrengt, .1 inch hier .05 inch daar, en onthoud dat het menu Bewerken -> Ongedaan maken je vriend is.

Stap 7: Ruim je sjabloon op en druk af

Als je labels klaar en bedrukt zijn, krijg je iets dat er zo uitziet.

beste tijd om een ​​Apple Watch te kopen

Als u tevreden bent met uw sjabloon, gebruikt u de tabelinspector om de celranden uit uw tabel te verwijderen. Selecteer eerst de tabel. (Een manier om dit te doen is door met de Control-toets ingedrukt op de tabel te klikken en Alles selecteren te kiezen.) Selecteer vervolgens Geen in het celrandenmenu van de Tabelinspecteur.

Als je tevreden bent met je werk, sla je je nieuwe label op als Pages-sjabloon zodat je het in de toekomst opnieuw kunt gebruiken (Bestand -> Opslaan als sjabloon). Nu bent u klaar om uw labels af te drukken.

Jeffery Battersby is een door Apple gecertificeerde trainer, (zeer) kleine acteur en levert regelmatig bijdragen aan TabletS|__+_| . Hij schrijft over Macs en meer op zijn Blog .