Hoofd Software Aangepaste werkbalken maken voor Microsoft Word 2011
Software

Aangepaste werkbalken maken voor Microsoft Word 2011

DoorKirk McElhearn,Bijdrager, 23 mrt. 2011 23:00 uur PDT

Als u met Microsoft Word 2011 werkt, vindt u de werkbalken en het lint van het programma wellicht praktische manieren om toegang te krijgen tot functies die u vaak gebruikt, zoals opmaken, uitlijnen en markeren. Maar de werkbalken en het lint zijn boven in de programmavensters gestapeld, waardoor uw verticale ruimte kleiner wordt. Met de huidige breedbeeldmonitoren is het logisch om werkbalken aan de zijkant van uw hoofdvenster te hebben, zodat u meer van uw tekst kunt zien terwijl u werkt. Het kan ook handig zijn als werkbalken de opdrachten bevatten die u Echt gebruik, waarvan sommige diep in menu's zijn begraven. Hier leest u hoe u uw Word 2011-werkbalken kunt aanpassen aan de manier waarop u werkt.

Stap 1: Werkbalken tonen en verbergen

Werkbalken onthullen

Gebruik het menu Beeld om werkbalken te verbergen of weer te geven.

Om te beginnen is het een goed idee om de basiswerkbalken weer te geven, zodat u toegang hebt tot hun knoppen wanneer u uw eigen werkbalk maakt. Om dit te doen, kies Beeld -> Werkbalken, en selecteer de Standaard en Opmaak, als ze nog niet aangevinkt zijn. Hiermee worden die werkbalken bovenaan het venster, onder de titelbalk en boven het lint toegevoegd. Maak je geen zorgen; je kunt ze later verbergen.moet apps hebben voor iphone x

Stap 2: Maak een nieuwe werkbalk

Het venster Werkbalken en menu's aanpassen

In het venster Werkbalken en menu's aanpassen kunt u nieuwe werkbalken maken.

Kies Beeld -> Werkbalken -> Werkbalken en menu's aanpassen. Er verschijnt een venster waarin u nieuwe werkbalken kunt maken en bestaande werkbalken kunt beheren. Klik op Nieuw en voer vervolgens een naam in voor uw werkbalk. (Klik nog niet op OK. U wilt dat dit venster op het scherm blijft.) U ziet een kleine werkbalk met één knop op uw scherm verschijnen.

Stap 3: Voeg knoppen toe aan je nieuwe werkbalk

Knoppen toevoegen

Met het venster Werkbalken en menu's aanpassen geopend, sleept u een opdracht van een standaardwerkbalk (of het venster zelf) naar uw aangepaste werkbalk.

Met het venster Werkbalken en menu's aanpassen geopend, kunt u eenvoudig opdrachten aan uw nieuwe werkbalk toevoegen. Eén manier is om ze te slepen vanuit de werkbalken Standaard of Opmaak. Om knoppen van een van deze werkbalken te kopiëren (die u in stap 1 zichtbaar hebt gemaakt), houdt u de Option-toets ingedrukt, klikt u op een knop en sleept u deze naar uw nieuwe werkbalk. Dit plaatst een kopie van de knop op uw werkbalk - als u sleept zonder terwijl u de Option-toets ingedrukt houdt, wordt de knop verplaatst naar de nieuwe werkbalk en verschijnt niet langer op de oorspronkelijke werkbalk. Voeg zoveel knoppen toe als u wilt aan uw werkbalk: u wilt misschien knoppen toevoegen voor stijlen, lettertypen, lettergrootte, vetgedrukte of cursieve opmaak, alinea-uitlijning, enzovoort.

Om opdrachten toe te voegen die niet op deze werkbalken verschijnen, gaat u naar het venster Werkbalken en menu's aanpassen en klikt u op het tabblad Opdrachten. Kies een categorie in de linkerkolom (sommige hiervan zijn menunamen) en sleep de opdrachten van de rechterkolom naar de werkbalk. U hoeft hiervoor de Option-toets niet ingedrukt te houden. Dit is een goede manier om tools voor het samenvoegen van gegevens te onthullen, knoppen voor aangepaste macro's toe te voegen of toegang te krijgen tot een opdracht die u vaak gebruikt en die mogelijk diep in menu's is begraven.

Stap 4: Herschik de knoppen

Knoppen herschikken

Sleep uw knoppen op de werkbalk om ze opnieuw te rangschikken (bovenaan). Om een ​​tekstveld breder te maken, klikt u op de rechterrand en sleept u (onderaan).

Als u veel knoppen naar uw nieuwe werkbalk sleept, wilt u de werkbalk opschonen en de knoppen zo organiseren dat vergelijkbare functies naast elkaar staan. Misschien wilt u ook de breedte van sommige knoppen wijzigen; u kunt dit alleen doen voor degenen met tekstinvoervelden, zoals het menu Stijl of Lettertype.

macbook pro met releasedatum touch bar

Om knoppen op de werkbalk te verplaatsen, klikt u op een knop en sleept u deze naar de gewenste plaats. Voor knoppen met tekstinvoervelden beweegt u uw cursor over het rechteruiteinde van de knop en sleept u vervolgens; dit zal de grootte vergroten of verkleinen. Voor een knop zoals het lettertypemenu, wil je waarschijnlijk wat meer ruimte dan de standaardgrootte; voor het lettergroottemenu of het Zoommenu heb je over het algemeen een kleinere breedte nodig.

Stap 5: Verander de vorm van uw werkbalk

Uw werkbalk kan vele vormen aannemen. Kies degene die bij uw beeldscherm en werkgewoonten past.

Voor nu heb je een lange werkbalk met één knop, en dat is precies wat je wilt vermijden als je verticale ruimte wilt besparen. U kunt de vorm van uw werkbalk wijzigen, waardoor deze smaller en hoger wordt, zodat deze beter aan de zijkant van uw documentvenster past. Klik op het kleine driehoekje voor het wijzigen van de grootte rechtsonder in de werkbalk en sleep het naar links. Terwijl u dit doet, ziet u dat de werkbalk van vorm verandert. Hoe meer je het sleept, hoe smaller het wordt; en uw knoppen worden verticaal gestapeld, waardoor u een meer praktische werkbalk krijgt.

Opmerking: nu je de vorm van je werkbalk hebt gewijzigd, wil je misschien wat meer knoppen verplaatsen. Als u bijvoorbeeld knoppen hebt toegevoegd voor vet en cursief, wilt u misschien dat ze op dezelfde regel staan. Uw werkbalk is gemakkelijker te gebruiken als uw knoppen logisch zijn gegroepeerd.

Stap 6: Sla de werkbalk op

Zorg ervoor dat u in elk document toegang hebt tot uw werkbalk door deze op te slaan in de sjabloon Normaal.

Als u tevreden bent met uw werkbalk, gaat u terug naar het venster Werkbalken en menu's aanpassen. In de linkerbenedenhoek van het venster ziet u het pop-upmenu Opslaan in. Controleer of het is ingesteld op het bestand Normal.dotm of Normal.dotx. Dit zorgt ervoor dat uw werkbalk wordt opgeslagen, zodat u deze in elk document kunt openen in plaats van alleen in het huidige document.

Klik op OK en het venster wordt gesloten. U kunt nu uw werkbalk naar rechts of links van uw document verplaatsen en teruggaan naar het menu Beeld -> Werkbalken en de werkbalken Standaard en Opmaak verbergen. U kunt desgewenst zelfs het lint verbergen in het menu Beeld.

Maak zoveel aangepaste werkbalken als u wilt, en u kunt ze desgewenst tonen of verbergen in het menu Beeld -> Werkbalken. Hoewel het instellen enige tijd kan duren, kunt u veel tijd besparen door de opdrachten die u het meest gebruikt te groeperen voor snelle toegang, en u kunt ruimte besparen door al uw werkbalken aan de zijkant van uw venster te plaatsen, zodat u zoveel mogelijk tekst kunt zien mogelijk terwijl u werkt.

Senior medewerker Kirk McElhearn schrijft op zijn blog over meer dan alleen Macs Kirkville . Twitter: @mcelhearn Het nieuwste boek van Kirk is Neem de controle over iTunes 10: de veelgestelde vragen .