Hoofd Mac Een Mac-toetsenbord, scherm en meer schoonmaken
Mac

Een Mac-toetsenbord, scherm en meer schoonmaken

How-To Eenvoudige manieren om grunge-, vuil- en stofkonijntjes van uw computer en randapparatuur te verbannen. Bijdrager, TabletS 25 mrt. 2020 01:00 uur PDT imac mac toetsenbord muis 100620805 origineel Thinkstock

Het is niet moeilijk om te doen, maar door een schone Mac te houden, kan deze soepeler werken en kunt u ook voorkomen dat u ziek wordt. Hier zijn een paar manieren om je Mac er als nieuw en fris uit te laten zien.

Maak dat toetsenbord schoon

Het is eerlijk om te zeggen dat het smerigste deel van je Mac het toetsenbord is. Zelfs als je elke keer dat je gaat typen je handen wast, vangt het toetsenbord de bacteriën en het zweet van je vingers en het stof op in je kamer of kantoor. Dit kan leiden tot plakkerige sleutels en virussen, of erger.

Koppel eerst uw toetsenbord los van uw computer of, in het geval van een draadloos toetsenbord, verwijder de batterijen. (Als u het toetsenbord van een laptop schoonmaakt, schakelt u de computer uit en haalt u de voedingsadapter uit het stopcontact.) Blaas het stof weg en zuig indien nodig de ruimte tussen de toetsen (of eronder, afhankelijk van het type toetsenbord dat u heeft) op .hoe maak ik mijn icloud schoon?

Maak vervolgens je sleutels schoon met desinfecterende doekjes. ( Apple raadt Lysol en Clorox Kitchen-desinfectiedoekjes aan. ) Omdat de alcohol verdampt, is er geen risico dat vloeistof het toetsenbord beschadigt. Zorg er echter voor dat u soppende doekjes uitknijpt.

Als je geen doekjes hebt, doe dan een druppel standaard afwasmiddel in een glas water. Drenk een zachte doek in dit brouwsel en wring het uit tot het nauwelijks vochtig is. Veeg nu de doek over de toetsen om het vuil te verwijderen. Spoel het wasmiddel uit je doek, wring het uit en maak het af door je toetsenbord er weer af te vegen. Pas op dat er geen water onder de toetsen komt. U dient dit regelmatig te doen, om er zeker van te zijn dat er geen ziektekiemen onder uw vingers komen te zitten.

Voorkom dat het toetsenbord vuil wordt

Als het schoonmaken van je toetsenbord een machtig karwei is, of als je een nieuwe hebt die je wilt beschermen tegen haren van huisdieren, koekjeskruimels en dergelijke, wil je misschien een toetsenbordbeschermer gebruiken, zoals de iSkin ProTouch, een siliconen toetsenbordbeschermer die gemakkelijk te wassen is (ongeveer $ 20). Een nog dunnere optie voor MacBooks is de Moshi ClearGuard .

Weg met stof

Hoewel de meeste Macs tegenwoordig zo zijn ontworpen dat je ze niet kunt openen, blijft de Mac Pro het enige model waar je gemakkelijk in kunt komen. Helaas verzamelt het vanwege de manier waarop het is ontworpen ook veel stof. Ik had een aantal jaren een Mac Pro van vóór 2013 (de originele kaasraspbehuizing) en merkte dat ik hem om de paar maanden moest schoonmaken.

Het is prima om de buitenkant van je computer te stofzuigen met een standaardstofzuiger, maar je wilt voorkomen dat je hem aan de binnenkant van je Mac gebruikt vanwege de mogelijkheid dat statische elektriciteit van het vacuüm de elektronica zou kunnen zappen. Koop in plaats daarvan een stofzuiger die speciaal is ontworpen voor elektronische componenten of gebruik een stofzuiger op batterijen. U kunt ook de computer naar buiten slepen en het stof met perslucht wegblazen.

hoe over te schakelen van att naar verizon

Ik open mijn Mac Pro - nadat ik hem natuurlijk heb uitgeschakeld - en stofzuig het stof van sommige delen ervan, met name de CPU- en RAM-gebieden. Schuif de harde schijven naar buiten en je kunt verder in de Mac Pro komen en stof uit alle hoeken en gaten halen. Ik gebruik een blikje perslucht om stof uit de krapste hoeken te krijgen.

Andere Macs zijn moeilijker om stof van te verwijderen. De iMac heeft bijvoorbeeld ingangen onder het scherm en een grote uitlaat bovenaan, achter het scherm. Als je een krachtige stofzuiger hebt, kun je wat stof uit de bodem zuigen, maar dat is niet gemakkelijk en zal waarschijnlijk niet veel helpen.

De Mac mini lijkt niet veel stof te verzamelen, maar je kunt de ronde bodemklep openen en naar binnen kijken om te zien of er zich stof, haren van huisdieren of iets anders ophoopt dat je stofzuiger kan verwijderen.

Maak het scherm schoon

Ik houd een microvezeldoekje - het soort dat je gebruikt om brillen mee schoon te maken - bij de hand om mijn Apple-display schoon te maken. Apple raadt aan dat u een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek gebruikt om schermen grondiger te reinigen.

Ik heb nog nooit speciale oplossingen voor het opschonen van monitoren op mijn Macs gebruikt, maar als je bijvoorbeeld iets op je laptop morst en iets heel vies op het scherm krijgt, moet je misschien die weg inslaan. U kunt vele soorten monitordoekjes kopen, voorbehandeld met geschikte reinigingsoplossingen, en deze kunnen de moeite waard zijn om in de buurt te houden in geval van een ramp. Rekening iKlear en RadTech voor opties.

Schoon achter het scherm

Ik had een iMac die voor onderhoud ging en toen hij terugkwam, dacht ik dat hij een dode pixel had. Maar toen ik goed keek, realiseerde ik me dat er een beetje stof achter het scherm zat; eigenlijk, tussen de plastic hoes van het scherm en het eigenlijke scherm. Tot mijn verbazing was het op oudere iMacs gemakkelijk om de voorklep te verwijderen om dit schoon te maken. Let op: dit kan alleen op iMacs van vóór 2013. iMacs na 2013 hebben een gelamineerd scherm.

Zoek een zuignap, minstens een paar centimeter breed. Druk het op de zwarte rand aan de bovenkant van het scherm. (Maak je geen zorgen, je kunt eventuele vlekken van de zuignap later wegvegen.) Trek voorzichtig en je zult zien dat de plastic afdekking van het scherm eraf komt; het wordt door magneten op je Mac of je scherm gehouden. Maak de binnenkant van deze hoes schoon met een zachte doek, plaats deze vanaf de onderkant weer terug en laat de magneten hun werk doen. Je kan kijken een handige video van dit proces hier.

speelt arnold schwarzenegger mobiele staking?

Hoewel je niet geobsedeerd hoeft te zijn met het schoonmaken van je Mac, kunnen deze eenvoudige tips je helpen om hem regelmatig op te ruimen. Dat is vooral een goed idee als je een laptop hebt die je overal mee naartoe kunt nemen.

[ Noot van de redactie: dit artikel is oorspronkelijk gepost in 2013. ]