Hoofd Software Geef je hersenen een work-out met Lumosity
Software

Geef je hersenen een work-out met Lumosity

Nieuws Associate hoofdredacteur, TabletS 2 juli 2014 21:00 PDT

Er zijn verschillende activiteiten die u kunt doen om uw geest scherp te houden. Sommige mensen houden van kruiswoordpuzzels of Sudoku. Misschien houd je meer van trivia of woordproblemen. Of misschien ben je hip tot snelle games die zijn ontworpen om je hersenen te trainen door middel van verschillende oefeningen.

helderheid1

Veeg in de richting waarin de middelste vogel kijkt, zegt u? Zo snel als je kan? Uitdaging aanvaard.

Een snelle Google-zoekopdracht van hersentrainingspellen onthult een ontelbaar aantal opties, maar misschien wel de meest geloofwaardige van allemaal (of op zijn minst de meest bekende) is helderheid . De puzzels en oefeningen van het spel zijn ontworpen om je geheugen en andere gebieden van kritisch denken te helpen verbeteren. Lumosity begon als een webtool, werd uitgebreid naar een iOS-app en werd onlangs gelanceerd op Android, zodat je deze hersentrainingsvoordelen op verschillende apparaten kunt krijgen.De makers van Lumosity hebben samengewerkt met onderzoekers over de hele wereld om dit programma te bouwen als onderdeel van wat de Project voor menselijke cognitie . Er zijn sinds 2007 zeven onderzoeken gepubliceerd die de voordelen van Lumosity aantonen, dus het is redelijk legitiem.

Zelfs zonder studies en resultaten, Lumosity voelt rechtmatig. Omdat je voor sommige puzzels zo snel mogelijk moet werken, voel ik mijn focus verscherpen als ik het bos in ga en weet ik meteen of ik een fout heb gemaakt. Het zorgt ervoor dat ik terug wil gaan om het te corrigeren - niet alleen om mijn score aan te passen, maar omdat ik weten die blauwe driehoek kwam niet overeen met het rode vierkant, ook al zei ik van wel.

helderheid2

Lumosity houdt je voortgang bij op alle gebieden die je traint.

Als je aan de slag gaat, geef je de aspecten van je geheugen, aandachtsspanne, denksnelheid en andere gebieden aan die je wilt trainen. Ik heb bijvoorbeeld gewerkt aan het sneller leren van nieuwe onderwerpen, sneller reageren en het verbeteren van mijn productiviteit. Lumosity geeft je vervolgens een dagelijks programma met games die je op deze gebieden kunnen helpen, en het houdt je voortgang in de loop van de tijd bij.

Sommige games lijken bedrieglijk eenvoudig, en dat is een beetje de schoonheid van Lumosity. Het vraagt ​​je om taken uit te voeren die een no-brainer lijken - match vormen, veeg in de richting waarin een pijl wijst, maak een pad op een raster dat bepaalde punten raakt - maar als je snelheid in de mix stopt, wordt het een geheel andere ervaring. Werken in een hoog tempo test echt mijn geheugen en dwingt me om het hoofd koel te houden onder tijdsdruk. Het spelen van deze ogenschijnlijk eenvoudige spellen vormt in feite gewoonten die echte voordelen hebben.

Met de app voor Android en iOS kun je alleen een bepaald aantal games per dag spelen als je niet wilt betalen, maar abonnees hebben toegang tot een scala aan functies om je te helpen je doelen sneller te bereiken, en waarmee je nog hoger kunt instellen doelen. Ik merk echter dat slechts een paar minuten spelen per dag voldoende is om me betrokken en aandachtig te houden.

Lumosity is nu beschikbaar in de iOS App Store en Google Play Store .