Hoofd Software GameClub en Apple Arcade: hoe verhouden ze zich?
Software

GameClub en Apple Arcade: hoe verhouden ze zich?

Functie Er is een nieuwe gaming-abonnementsservice op iOS en deze lijkt opmerkelijk veel op Apple Arcade. Bijdragende schrijver, TabletS 24 okt 2019 22:00 PDT gameclub GameClub

Amper een maand later Apple-arcade ons leven binnenstormt, wordt het al uitgedaagd door een nieuwe, samengestelde gaming-service voor abonnementen genaamd GameClub dat kost ook slechts $ 4,99 per maand. Elk van de twee services heeft iets andere doelen, maar ze lijken ook genoeg op elkaar, zodat je misschien moeite hebt om te beslissen aan welke je je abonnementsgeld wilt besteden. Vrees nooit, beste lezers. We hebben ons ingegraven en vergeleken met de twee services, zodat u dat niet hoeft te doen.

Als u besluit dat u zich op beide wilt abonneren, betaalt u nog steeds slechts ongeveer $ 10 per maand. Als je ongeveer 150 games met een beperkt budget wilt spelen, is dat niet zo slecht.

Bijgewerkt 25-10-19 : Het gebruik van gedeelde accounts door GameClub verduidelijkt.Apple Arcade heeft iets meer games (voorlopig)

Op het moment van schrijven biedt Apple Arcade 84 games aan, terwijl GameClub 70 biedt. Deze aantallen zullen waarschijnlijk snel veranderen, aangezien GameClub beweert dat het elke week nieuwe games zal toevoegen.

Apple van zijn kant heeft zijn vage belofte waargemaakt om regelmatig updates te leveren door deze maand elke week nieuwe games uit te brengen.

Geen van beide services heeft advertenties of in-app-aankopen

Als je een hekel hebt aan mobiele games die je afleiden met advertenties of die van je eisen dat je wat geld weggooit als je nog een kans op een puzzel wilt krijgen zonder 30 minuten te wachten, dan zullen beide diensten je goed van pas komen. Het enige dat u ooit hoeft te betalen, zijn de maandelijkse abonnementskosten van $ 4,99. Maar er is in dat opzicht een klein nadeel met GameClub, zoals je in het volgende gedeelte zult zien.

Je kunt GameClub-games downloaden en spelen zonder abonnement

Apple Arcade vergrendelt zijn games achter een betaalmuur (aangenaam als het is), maar je kunt GameClub-games downloaden net zoals je een normaal spel zou downloaden in de App Store. Vaak kun je ook zonder abonnement spelen als je lid wordt van GameClub door simpelweg je e-mailadres in te voeren. U mist echter veel van de voordelen van een abonnement op de service, aangezien de meeste van deze niet-gebruikte games nog steeds advertenties bevatten.

super krat box

Je hebt genoeg opties om te spelen.

Wanneer je een spel opstart zoals Super krattendoos U kunt bijvoorbeeld een optie zien om te spelen in de beperkte modus (inclusief advertenties en vergrendelde inhoud) of in de onbeperkte modus, die u doorverwijst om u aan te melden voor GameClub, waardoor deze beperkingen worden opgeheven.

Beide services bieden een gratis proefperiode van een maand

Gezien de enorme bibliotheken die beschikbaar zijn voor beide games, zou een maand voldoende tijd moeten zijn om te bepalen of je de ene service boven de andere leuk vindt (of beide, als je zakken diep genoeg zijn om te betalen voor twee).

Het grootste verschil zie je als je opzegt. Als je de gratis proefperiode van Apple Arcade vroegtijdig opzegt, verlies je onmiddellijk de toegang tot de service totdat je je abonnement verlengt. Met GameClub kun je de games nog een maand gratis spelen, zelfs als je weken voordat de proefperiode afloopt opzegt.

Apple Arcade richt zich op nieuwe games; GameClub legt de nadruk op behoud

Apple Arcade heeft geen oude games in de catalogus. In plaats daarvan is het gebouwd rond het presenteren van goede nieuwe games van populaire hedendaagse uitgevers. GameClub draait echter allemaal om oude games. Het is gedeeltelijk ontstaan ​​uit de wens om enkele oudere populaire games te behouden die door de jaren heen zijn verdwenen na wijzigingen aan iOS. Sommige dateren zelfs uit het vorige decennium.

Belangrijk is echter dat GameClub deze games niet alleen opnieuw aanbiedt. Elke game die de service aanbiedt, is hersteld en geformatteerd voor hedendaagse schermresoluties, 64-bits architectuur en beeldverhoudingen, wat betekent dat een oude game als haak kampioen zou goed moeten werken op een krachtig apparaat zoals de 12,9-inch iPad Pro.

Dat gemakkelijke onderscheid kan veranderen. Volgens TouchArcade , GameClub kan nieuwe en originele premium games hosten naarmate het volwassen wordt, maar op dit moment onderscheiden de leeftijden van de games de services meer dan wat dan ook.

GameClub heeft een duidelijke focus op mobiele games

Wat dat betreft, begonnen veel titels in GameClub als mobiele games, dus er is meer nadruk op touchscreen-bediening en een kleinere kans dat je een van de ondersteunde games met een controller kunt spelen. Sommige, zoals Plunderland , vertrouw zelfs nog steeds op kantelbedieningen.

Apple Arcade daarentegen heeft verschillende games (zoals Sayonara Wild Hearts ) die ook werd gelanceerd op consoles zoals de Nintendo Switch toen ze voor het eerst op Apple Arcade verschenen.

Het is dus een beetje een verkeerde benaming om Apple Arcade een mobiele gaming-service te noemen, omdat de overgrote meerderheid van games speel prima op zowel een Apple TV als een Mac. Ik zou zelfs zo ver gaan om te zeggen dat veel Apple Arcade-spellen zijn betekende te spelen met controllers. Met GameClub gaat het echter zelden fout als u alleen uw vingers gebruikt.

Beide services zijn samengesteld

Beide services bieden hoogwaardige, zorgvuldig geselecteerde games, hoewel ze verschillen in hoe ze die curatie benaderen. Apple selecteert de games voor Apple Arcade nog voordat ze uitkomen. In sommige gevallen helpt Apple naar verluidt zelfs om de games in zijn diensten te financieren (hoewel het niet duidelijk is hoe uitgebreid die financiering is).

GameClub richt zich echter op het opnemen van games die ofwel hoog werden beoordeeld op Metacritic of bovenaan de App Store-hitlijsten stonden. Enkele van de opvallende titels zijn: haak kampioen , Mage Gauntlet , en Incobot .

In de GameClub-app is er een apart tabblad voor Verhalen, dat alles bevat, van artikelen over de geschiedenis van opmerkelijke games zoals Mage Gauntlet naar tips en trucs voor games zoals Ruimte mijnwerker . Het is ook een indrukwekkende verzameling: op het moment van schrijven waren er 28 verhalen verdeeld over drie pagina's.

gameclub stories

Je vindt er niets voor elk spel, maar er is hier veel informatie.

Op dit moment biedt Apple blijkbaar alleen handleidingen voor Apple Arcade, en dat zijn er niet veel. Momenteel zijn er 13 hintgidsen voor spellen, variërend van Shinsekai in de diepte tot Stiekeme Sasquatch onder het Apple Arcade-tabblad in de App Store, en niets dat lijkt op een kijkje achter de schermen of een geschiedenis.

Beide services ondersteunen Family Sharing (in zekere zin)

Alleen Apple Arcade werkt met traditioneel op iOS gebaseerde Family Sharing, aangezien Apple Family Sharing niet ondersteunt met ieder abonnementsservice van derden in de App Store.

GameClub biedt echter een tijdelijke oplossing doordat u dezelfde login voor een betaald account kunt gebruiken wanneer u een GameClub-game downloadt en speelt, ongeacht welk apparaat of Apple ID u gebruikt.