Hoofd Ander Eerste blik: Ion's Air Pro Wi-Fi-actiecamcorder verhuist naar de wereld van draadloze sociale netwerken
Ander

Eerste blik: Ion's Air Pro Wi-Fi-actiecamcorder verhuist naar de wereld van draadloze sociale netwerken

NieuwsTabletS 22 mei 2012 23:00 uur PDT

Als je ooit je avonturen met paragliden in Cozumel wilde vastleggen, met je deltavlieger op een thermiek zou willen rijden of gewoon je wandeling handsfree wilde opnemen, dan zijn er camcorders voor dat alles. Een paar jaar geleden kwamen de eerste betaalbare draagbare sportcamcorders op de markt, aangeboden door GoPro en Contour . Nu is Ion Worldwide op het toneel verschenen met zijn drietal sportcamcorderpakketten: Air Pro, Air Pro Plus en eersteklas Air Pro Wi-Fi. Alle drie de pakketten gebruiken dezelfde camcorderbehuizing, maar de Air Pro wifi wordt geleverd met een modulaire dop - die Ion een Wi-Fi Podz noemt - die op de achterkant van de camcorder past. Deze Podz maakt van deze Air Pro de eerste draagbare sportcamcorder op de markt met wifi. Het wordt op 28 mei verzonden voor $ 350.

Maak je klaar om compromissen te sluiten

Een modulaire dop, een Podz genaamd, past op de achterkant van de camcorder.

Alle actiecamcorders worden geleverd met compromissen. Sommige zijn hetzelfde voor alle merken en modellen, zoals het ontbreken van ingebouwde zoekers, hoewel je met de Air Pro Wi-Fi en de Contour + je iPhone in een tijdelijke zoeker kunt veranderen, en GoPro biedt de optionele LCD BacPac ($ 80) die biedt u alle functionaliteit van een LCD-paneel op een traditionele camcorder, inclusief kijken tijdens het opnemen. Het gebruik van de iPhone als zoeker werkte prima op deze Air Pro. Het beeld heeft een lage resolutie en loopt ongeveer een seconde achter op de beweging van de camcorder, maar het werkt prima voor het kadreren van opnamen. Noch de Air Pro, noch de Contour+ laten je echter de zoekerfunctie gebruiken terwijl je aan het opnemen bent.Nog een afweging van traditionele camcorders: beperkte instellingen op de camera. Ik geef de voorkeur aan de HD Hero2 omdat je alle wijzigingen op de camcorder zelf kunt maken met een paar knoppen en een klein grijs LCD-scherm. Dit is handig voor als je op avontuur bent, ver van je computer en smart device. Bij de Air Pros moet je vrijwel alle wijzigingen doorvoeren via de Ion-software op je computer. De enige instelling op de camera die u kunt wijzigen, is schakelen tussen Full HD (1080p/960p) en HD (720p).

Geweldig bevestigingsmateriaal

Er gaat niets boven de Air Pro Wi-Fi als het gaat om de montagehardware die standaard bij het pakket wordt geleverd. Naast de riemen en bevestigingen met zelfklevende achterkant om op surfplanken, fietsen, helmen en andere oppervlakken te bevestigen, biedt Ion een fietsstuurbevestiging en een zeer handig ministatief met flexibele metalen poten voor nauwkeurige positionering. Daarentegen wordt Contour's Contour + alleen geleverd met een paar zelfklevende steunen. Vooral cool zijn de scharnieren met kogelgewricht die Ion op de steunen gebruikt, waarmee je de camera kunt draaien om precies in de gewenste hoek te zetten. U zet de camcorder in de gewenste positie en draait vervolgens een plastic ringmoer vast om hem op zijn plaats te vergrendelen. Met deze uitgebreide montagekit kon ik de positionering van de Air Pro veel nauwkeuriger afstemmen dan met de andere twee camcorders.

De Air Pro, een cilinder van 1,5 bij 4,2 inch, weegt 4,5 gram.

Problemen met weinig licht

Ik monteerde de Air Pro Wi-Fi op het stuur van mijn fiets en nam hem een ​​paar rondjes in mijn buurt. Tegelijkertijd droeg ik GoPro's HD Hero2 ($ 300) met behulp van de borstband en monteerde ik voor de goede orde de Contour + camcorder ($ 500) op mijn helm. (Ja, ik was nogal een bezienswaardigheid!) Ik reed eerst tijdens helder middaglicht en daarna in de schemering, voor wat opnamen bij weinig licht. Ik heb alle camcorders ingesteld om te fotograferen met een Full HD-resolutie (1920 bij 1080 pixels) met 30 frames per seconde.

Bij fel licht leek de beeldkwaliteit van de Air Pro iets tot matig slechter dan die van de andere twee camcorders, met beelden die er iets minder scherp uitzagen en kleuren een beetje oververzadigd. De verschillen waren echter meer uitgesproken bij weinig licht. De Air Pro deed het iets slechter dan de Contour+, maar dramatisch slechter dan de HD Hero2. Ook pikte de interne microfoon van de Air Pro veel van mijn fietsgeluid op, zoals het knarsende gezoem van de ketting en het tandwiel toen ik trapte, en het pikte ook veel windgeruis op. Jammer dat je geen externe microfoon kunt aansluiten zoals bij de HD Hero2 en de Contour+. Ion zei dat het van plan is om in de toekomst een Bluetooth Podz aan te bieden om je een draadloze microfoon te laten gebruiken, en ik vermoed dat dit sommige van deze problemen zou kunnen verminderen.

Met de helmbevestiging met kogelgewricht kunt u precies de gewenste camcorderhoek instellen.

De juiste hoek krijgen

Een van de uitdagingen van actie-opnamen is dat je de camcorder vaak in gekke hoeken draait. De Air Pro Wi-Fi kan automatisch draaien om u een goed georiënteerd beeld te geven, maar met twee beperkingen. Ten eerste roteert het afbeeldingen niet on-the-fly - je moet de camcorder op zijn plaats zetten voordat je begint met opnemen. Stel bijvoorbeeld dat u de camcorder bovenop uw surfplank hebt gemonteerd en dat u opneemt terwijl u op een golf vaart. Wanneer je op het strand komt en je de surfplank omdraait om hem op je hoofd te dragen, blijft het beeld omgekeerd, tenzij je eerst stopt met opnemen en pas opnieuw begint met opnemen nadat je het bord hebt omgedraaid. Ook werkt autorotate alleen in stappen van een kwartslag. Toen ik de camcorder tussen kwartslagen draaide, bijvoorbeeld 45 graden uit het midden, kreeg ik video in vreemde hoeken. Ik geef de voorkeur aan de roterende ring van Contour, waarmee ik me in elke gewenste hoek kan aanpassen, zelfs tijdens het opnemen. Toch is de setup van Air Pro beter dan de HD Hero2, waarmee je het beeld alleen 180 graden kunt draaien en je diep in een menu moet duiken om het te doen.

Met de kogelgewricht-stuurbevestiging kunt u de camcorder precies zo positioneren als u wilt.

Goed bestandsbeheer

De Air Pro- en Contour-camcorders gebruiken kleine, gemakkelijk te verliezen MicroSD-kaarten, terwijl de HD Hero2 de duurzamere SD-kaarten van standaardformaat gebruikt. Dit kan een verschil maken wanneer je kaarten moet verwisselen in een uitdagende omgeving, zoals wandelen tijdens een regenachtige dag. Laat je typische grijszwarte MicroSD-kaart in de modder vallen en veel succes met het vinden ervan. Aan de andere kant kan wifi hier erg goed van pas komen. U kunt rechtstreeks verbinding maken met uw iOS-apparaat om video's en afbeeldingen van deze Air Pro te downloaden. Het kostte me slechts een minuut of twee om Ion's te pakken gratis app van iTunes en begin met het overzetten van video's en foto's naar mijn iPhone en verwijder ze op de camcorder om geheugen vrij te maken zodat ik meer foto's kan maken. Dit helpt enorm, want in mijn vervallen tests kan deze camcorder 2,75 uur HD-video (in MP4-formaat) opnemen tegen een lading, waarvoor twee 8GB MicroSD-kaarten nodig zijn. Tenzij u kunt springen voor een MicroSD-kaart van 16 GB of groter, kunt u veel tijd besteden aan het overdragen van afbeeldingen.

Ga naar de videoband

De volgende video's zijn gemaakt tijdens dezelfde fietstocht. Deze test bij weinig licht geeft een goede vergelijking van de video-uitvoer van de Ion- en GoPro-camcorders.

Ion Air Pro wifi

GoPro HD Hero2

hoe omhoog te vegen op iphone 11

Oog op Ion

Ion's eerste uitstapjes op de markt voor actiecamcorders zijn veelbelovend. Ik geef nog steeds de voorkeur aan de HD Hero2 vanwege de superieure videokwaliteit en omdat ik alle instellingen rechtstreeks op de camcorder kan wijzigen. De Air Pro Wi-Fi biedt echter veel extra's, waaronder de mogelijkheid om draadloos afbeeldingen en video's te bekijken en te downloaden via Wi-Fi, geweldige montagehardware, snel opladen van de batterij met behulp van de USB-oplader voor in de muur, vier muurstekkeradapters zodat u in de meeste landen kunt opladen, en 8 GB gratis opslagruimte in de cloud. De aantrekkingskracht van de Air Pro kan groeien, afhankelijk van de Podz-opties die Ion biedt om de Air Pro-functionaliteit in de toekomst uit te breiden. Het bedrijf overweegt een Bluetooth Podz voor een externe microfoon en een Podz om de levensduur van de batterij te verlengen en om de batterij van de Air Pro in de auto op te laden.

[ Bryan Hastings is een freelance schrijver gevestigd in de San Francisco Bay Area. ]

HD Held

Lees onze volledige HD Hero-recensie

Ion Air Pro