Hoofd Ander Acht geweldige iPod-hacks, mods en trucs
Ander

Acht geweldige iPod-hacks, mods en trucs

NieuwsTabletS 13 maart 2006 16:00 uur PST

De iPod is een zeer persoonlijk apparaat. De muziek, contacten, agenda's en notities die je erop opslaat, onthullen veel over je persoonlijkheid. Van afspeeltellingen tot afspeellijsten, onze iPods kunnen anderen vertellen wat we leuk vinden, hoe we denken en zelfs wie we zijn. Maar als u uw iPod echt wilt omtoveren tot een motor van extreme persoonlijke expressie, waarom zou u hem dan niet aanpassen?

Het hacken van een iPod - of het nu gaat om het modificeren van de behuizing, het installeren van aangepaste software of het verscheuren en verdubbelen van het geheugen - kan de alomtegenwoordige muziek- en mediaspeler veranderen in iets unieks. Opnieuw heeft Playlist het internet afgezocht om de populairste iPod-hacks, mods en aanpassingen te vinden. Zoals altijd moet u zich ervan bewust zijn dat het proberen van een van deze trucs het risico met zich meebrengt dat uw apparaat verpest wordt. We presenteren deze voor nieuwsgierigen, maar dringen er bij u op aan om voorzichtig te zijn voordat u ze zelfs maar overweegt. Houd er rekening mee dat als je je iPod openbreekt en hem daarbij vernietigt, Apple geen medelijden met je zal krijgen. Met andere woorden, probeer dit niet thuis.

1. PinguïnkrachtWe hebben deze aanpassing in onze laatste blik bij iPod-hacks, maar we presenteren het opnieuw als iPod Linux is de essentiële hack, tafelinzetten voor veel van de andere hacks die je misschien wilt proberen. Het ondersteunt iPods in generaties 1-3 volledig en is succesvol geïnstalleerd op alle anderen met een display - wat niet noodzakelijkerwijs aangeeft dat u zelf succesvol zult zijn. Je moet ook een exemplaar van Podzilla pakken, dat een grafische interface aan iPod Linux zal toevoegen. Er zijn meerdere smaken Podzilla beschikbaar voor u om uit te kiezen. Eenmaal geïnstalleerd, laten iPod Linux en Podzilla je je iPod opstarten naar een kale Linux-modus. Bovendien zal het dienen als de basis voor vele andere hacks, zowel de hacks die hier worden vermeld als die in onze vorige gids.

hoe Android naar iPhone te verplaatsen

2. Kennis om te gaan

Iedereen houdt van Wikipedia. Het is de gratis door de gebruiker gebouwde encyclopedie met vermeldingen over meer onderwerpen dan Britannica. Het is een geweldige informatiebron, maar wat als u niet achter uw bureau zit? Nu kan je zet het op je iPod en neem Wikipedia overal mee naartoe. Helaas is het nog niet beschikbaar voor alle modellen iPods, nano- en videogebruikers blijven voorlopig achterwege. (En aangezien er geen weergave op de iPod shuffle is, heeft het natuurlijk geen zin om Wikipedia te installeren.) Je zult eerst iPod Linux moeten installeren.

3. Verdubbel uw schade

Een van de twee meest gedurfde iPod-hacks die we zijn tegengekomen, was deze build op multiarcade . Niet tevreden met de iPod nano met 4 GB geheugen? Dus waarom niet verdubbelen. Niet voor bangeriken, het uitvoeren van deze hack vereist dat je een grote operatie aan je nano uitvoert. Eerst moet je een kapotte nano van eBay kopen. Open het vervolgens en verwijder het geheugen. Dan, en hier wordt het echt hachelijk, wil je je werkende nano openen. Ten slotte soldeer je de geheugenchip van de kapotte nano naar de lege pad in de werkende, verzegel je hem weer en voer je een fabrieksreset uit. Je hebt nu ofwel één werkende nano met 7,2 GB aan ruimte, of twee nutteloze. Hoe dan ook, deze moedige hack zou moeten zorgen voor een leuk weekendproject.

4. Mobiele films

Als je veel films op dvd hebt, is de kans groot dat je eraan hebt gedacht ze naar je iPod over te zetten. Dit is relatief eenvoudig met behulp van gratis software die beschikbaar is voor zowel de Mac als Windows. Wees gewaarschuwd: tenzij u een analoge opnamemethode gebruikt, maakt de DMCA het illegaal voor u om de films die u bezit op dvd te zetten en op uw iPod te zetten.

Voor Mac- (en Linux-)gebruikers kan het proces niet eenvoudiger zijn. Het enige dat u nodig hebt, is een kopie van het gratis hulpprogramma Handrem . Handbrake is al beschikbaar als een universeel binair bestand - goed nieuws voor degenen die een nieuwe Mac Book Pro, Mac mini of iMac hebben - en kan video rechtstreeks van dvd naar mpeg-4-video rippen, het formaat waarop je het moet bekijken uw iPod.

Windows-gebruikers moeten een paar extra stappen uitvoeren. Eerst moet je een vinden DVD-ripprogramma , zoals DVDFab Decrypter of DVD Decrypter. Vervolgens wil je je video converteren naar AVI met behulp van een decoderingstool . Eindelijk is het tijd om dat AVI-bestand te converteren naar mpeg-4-video die op je iPod kan worden afgespeeld, Videora iPod-converter is een geweldig hulpmiddel voor deze laatste stap.

5. iPod naar TV op de Cheap

hebben macs sd-kaartsleuven

Deze hack is bijna het omgekeerde van de vorige, althans in termen van wat hij bereikt. Wilt u content van uw iPod op uw tv bekijken? U kunt dit eenvoudig doen door de iPod AV-kabel van $ 19 bij Apple te kopen. Maar waar is het plezier daarin? Apple merkt op dat andere AV-kabels niet compatibel zijn met iPods met kleurenscherm. Maar dat is niet helemaal waar. U kunt dezelfde taak volbrengen met behulp van een standaard mini-jack naar drie-plug RCA-kabel . Aangezien deze kabels de neiging hebben om naar het zuiden van tien dollar te lopen, is het een iets goedkopere manier om uw iPod-video's op uw tv te bekijken. Stel je iPod in op output naar tv, sluit de kabel aan via de mini-jack en je bent er bijna. De laatste stap is om de RCA-aansluitingen eenvoudig op uw tv aan te sluiten met een niet-standaard installatie. Apple voert de video van de iPod uit naar de rode kabel, in plaats van de traditionele gele. U wilt dus de rode kabel in de video (gele) stekker op uw tv steken, de gele kabel in de witte stekker en de witte kabel in de rode stekker. Dit is een eenvoudige hack die iedereen met een iPod-video kan proberen.

6. Pac-aanval

Toen ik opgroeide, bracht ik eindeloze uren door voor een arcade-console, pillen knallend en op de vlucht voor geesten. Nu kan ik die gloriedagen opnieuw beleven met mijn iPod, dankzij iPodMAME , waardoor ik Pac-Man rechtstreeks op mijn iPod kan spelen. Deze hack installeert een versie van MAME, het emulatorprogramma voor arcade-spellen, op je iPod. Net als bij de Wikipedia-hack, vereist iPodMAME dat je eerst iPodLinux installeert. Het programma wordt geleverd met romsets (de set bestanden inclusief alle spelgegevens), waaronder een voor Pac-Man, maar andere zouden moeten kunnen worden toegevoegd. Tot op heden is iPodMAME alleen getest op de 5G iPod met video en de iPod nano, maar de maker merkt op dat het zou moeten werken op elke iPod met een kleurenscherm.

7. Radio gratis shuffle

Zoals altijd is de Shufflehacks-site van Jim Younkin een geweldige bron van inspiratie. en een van de recente hacks hij postte was geen uitzondering. Met deze risicovrije hack kun je van je iPod shuffle een draagbaar radiostation maken - perfect om je shuffle mee te nemen op een roadtrip. De bouwopmerkingen bieden instructies voor het bouwen van een radiozender die op uw shuffle (of andere mp3-speler) kan worden aangesloten. Het voorbeeld op Shufflehacks gebruikt een computermuis voor een lichaam om de radio te huisvesten, perfect voor een über-geeky maatwerk.

macbook air wifi geen hardware geïnstalleerd

8. Krasloos superscherm

Er zijn slechts twee klachten die we met enige regelmaat over de iPod horen. De eerste is dat de schermen gemakkelijk kunnen worden bekrast, en de tweede is dat ze allemaal hetzelfde zijn. Deze hack zorgt voor beide klachten. Merk op dat we deze laatste mod niet opnemen omdat we denken dat je het moet proberen (wij niet!), maar eerder omdat het zo gedurfd is. Net als de hack voor geheugenverdubbeling die hierboven wordt genoemd, is dit een goede manier om je iPod te verpesten. Maar dat weerhield Seth Fogie er niet van om zijn iPod open te breken en het scherm krasvast te maken . Fogie merkte op dat de voorplaat op de Sony PSP kogelvrij is dan die op de iPod, en dat hij qua grootte bijna overeenkwam met die van de iPod, en begon de twee uit te wisselen. Fogie haalde zijn iPod volledig uit elkaar en vijlde toen zijn PSP-faceplate naar beneden om te passen. Nadat hij alles weer in elkaar had gezet, bleef hij achter met een krasvaste iPod. Hoewel we je niet aanraden dit thuis te proberen, horen we het graag als je dat wel doet.

Mathew Honan is een technologieschrijver uit San Francisco wiens werk ook is verschenen in TabletS, Salon en Wired. Je kunt zijn Mac- en iPod-weblog bekijken op mac.honan.net