Hoofd Ander Canon Pixma MP495
Ander

Canon Pixma MP495

DoorJon L. Jacobi en Melissa Riofrio 26 sep. 2010 21:30 PDT

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

  • Uitzonderlijke tekst- en beelduitvoer
  • Draadloze connectie

nadelen

  • Zwarte inkt is duur

Ons oordeel

de canon Pixma MP495 multifunctionele kleureninkjetprinter kan printen, kopiëren en scannen, en momenteel kost het slechts $ 10 meer dan zijn neef, de Canon Pixma MP280 . De Pixma MP495 voegt draadloze connectiviteit toe voor eenvoudiger delen, en sluit het matzwarte scannerdeksel af voor een glanzend exemplaar. Verder heeft het dezelfde sterke en zwakke punten als de MP280: extreem mooie tekst en foto's, maar dure zwarte inkt en minimale papierverwerkingsopties. Om deze redenen is het het meest geschikt voor licht gebruik in huis of in een slaapzaal.

mountek ngroove universele cd-sleufbevestiging

Afgezien van de geïntegreerde Wi-Fi-connectiviteit (als aanvulling op de USB-mogelijkheden van het apparaat), zijn de functies van de Pixma MP495 vrij. Er is geen automatische documentinvoer voor de scanner. Pc-gebruikers krijgen handmatige hulp bij dubbelzijdig afdrukken, maar Mac-gebruikers staan ​​er alleen voor. De papierinvoer bestaat uit een enkele verticale papierinvoer voor 100 vel aan de achterzijde. Basistaken zijn eenvoudig uit te voeren via het bovenste bedieningspaneel, maar de enkelcijferige LED kan moeilijk te interpreteren zijn. Het geeft het aantal exemplaren tot 9 duidelijk weer en springt vervolgens naar 20 door de letter F te tonen. Het vertalen van de obscure symbolen en flitscombinaties die foutcodes en configuratie- of onderhoudsfuncties vertegenwoordigen, vereist een bezoek aan de grondige en goed geschreven HTML-code van de MFP. op basis van documentatie op het scherm.De prestaties van de Pixma MP495 zijn acceptabel. Hij drukte pagina's met platte tekst af met 5,7 pagina's per minuut op zowel de pc als de Mac, terwijl onze pc-foto's van consumentenkwaliteit met iets meer dan 2 ppm op gewoon papier en 1 ppm op fotopapier werden afgedrukt. De professionele Mac-foto duurde iets meer dan 3 minuten om af te drukken. De scan- en kopieersnelheden vielen onder het gemiddelde, maar ze zijn snel genoeg voor incidenteel gebruik.

Alle nieuwe modellen van Canon bieden een uitzonderlijke output, en de Pixma MP495 is daarop geen uitzondering. Tekst lijkt zwart en zeer vloeiend bij standaardinstellingen en uitstekend bij hoge kwaliteit. Kleurenafbeeldingen hebben een licht oranje zweem op gewoon papier, maar deze tint verdwijnt wanneer u de afbeeldingen afdrukt op Canon's fotopapier. Kleurenkopieën zagen er erg mooi uit, hoewel ze dezelfde, lichte oranje verschuiving hadden.

hoe verwijderde berichten terug te krijgen

De Canon Solution Menu EX-software is capabel en gebruiksvriendelijk en biedt ondersteuning voor zowel afdruklay-outtaken als scannen. Een mooie werkbalk zweeft op het bureaublad en biedt gemakkelijke toegang tot de meest voorkomende functies. Het is ook een fluitje van een cent om te installeren.

Helaas is de zwarte inkt van de Pixma MP495 prijzig. Het standaardformaat zwart van 220 pagina's kost $ 16, of 7,3 cent per pagina. De uniforme driekleurencartridge van 224 pagina's kost $ 21, of 9,4 cent per pagina. Combineer die en je komt uit op een bovengemiddelde prijs per pagina van 16,6 cent voor een vierkleurenpagina. De high-capacity cartridges verlagen deze kosten een beetje: de 401-pagina zwart ($ 22) kost 5,5 cent per pagina en de 349-pagina driekleur ($ 27) kost 7,7 cent per pagina.

Template Studio koopadvies

Hoewel de hoge kosten voor zwarte inkt uiteindelijk uw aanvankelijke besparingen teniet zullen doen, is dat alleen bij intensief gebruik - iets waarvoor de Canon Pixma MP495 niet is ontworpen. Wat het wel levert, is een uitstekende uitvoerkwaliteit voor de prijs.