Hoofd Ander Bowers & Wilkins (Z&W) Zeppelin Air
Ander

Bowers & Wilkins (Z&W) Zeppelin Air

BeoordelingenTabletS 28 april 2011 23:45 PDT

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

  • Uitstekende geluidskwaliteit voor een systeem uit één stuk
  • AirPlay, dock-connector, USB, optisch-digitale en analoge audio-aansluitingen
  • Indrukwekkende componenten en solide constructie
  • Mooi ontwerp en doordachte functies

nadelen

  • Enkel statuslampje met veel mogelijke kleuren en knipperende patronen
  • Composiet video-uitvoer biedt een slechtere kwaliteit dan andere soorten video

Ons oordeel

terug in 2008, Bowers & Wilkins (B&W) betrad de iPod-speakermarkt met een knal met de 0 Zeppelin ( ), een high-end luidsprekerdock dat een uitstekende geluidskwaliteit combineert met enkele unieke technische kenmerken en een zwart-witstijl. Het was een gedurfde productverklaring en het deed het bedrijf goed: de Zeppelin was een vlaggenschipproduct in de Apple Store-schappen, werd alom geprezen en opende de deuren voor andere op Apple gerichte producten, zoals de P5 Mobile Hi-Fi Koptelefoon ( ) en MM-1 computerluidsprekers ( ). Het bedrijf biedt zelfs een compacte versie van de Zeppelin aan, de Zeppelin Mini.

B&W heeft sindsdien zijn op Apple gerichte portfolio toegevoegd - en een nieuwe mijlpaal bereikt - door als eerste bedrijf een AirPlay-audiosysteem te leveren, de Zeppelin Air . De meest voor de hand liggende verbetering die de Zeppelin Air biedt ten opzichte van het origineel, is de mogelijkheid om draadloos gestreamde audio af te spelen vanaf uw computer of iOS-apparaat via Apple's AirPlay-technologie , maar B&W heeft de Zeppelin ook op een aantal andere belangrijke manieren geüpgraded.

Gelijkaardig aan de buitenkant

Op het eerste gezicht lijkt de Zeppelin Air bijna identiek aan de originele Zeppelin. Je krijgt dezelfde pil- (of, als je wilt, luchtschip-) vormige behuizing - ongeveer 25 inch breed, 7,5 inch hoog en 8 inch diep - met de hele voorkant bedekt met zwart gaas. Hoewel de achterkant van de originele Zeppelin van metaal was met een chromen afwerking, is de achterkant van de Zeppelin Air gemaakt van glanzend zwart, met glasvezel gevuld ABS-plastic dat volgens het bedrijf aanzienlijk stijver is voor betere audioprestaties. (Ik vermoed dat het plastic ook betere draadloze prestaties biedt.) Aan de bovenkant van het apparaat, in het midden, bevinden zich volumeknoppen en een stand-by/invoer-selectieknop.De voorkant van de Air heeft de unieke, gebogen dock-connector-cradle van de Zeppelin-lijn - nog steeds mijn favoriet van alle docking-luidsprekers die ik heb getest vanwege de manier waarop je je hele hand rond de cradle kunt wikkelen terwijl je toegang hebt tot de bedieningselementen van je speler. Ook dit is enigszins verbeterd, met behulp van wat lijkt op een steviger veermechanisme voor het opnemen van dunnere en dikkere apparaten. Hoewel de houder geen iPad ondersteunt, werkt hij met alle iPhone-, iPod touch- en iPod classic-modellen, samen met iPod nano-modellen van de 2e generatie en later. De houder laadt uw iPhone of iPod op en als u de Zeppelin op uw computer aansluit via de USB-poort van de Zeppelin, kunt u uw iPhone of iPod synchroniseren met iTunes.

hoe sms-berichten van icloud op te halen

Aan de voorkant van de houder bevindt zich een enkel statuslampje dat zowel de stroom-/stand-bystatus als de huidige status van de Zeppelin Air aangeeft. Hoewel dit ontwerp met één licht elegant is, zullen maar weinig mensen zich ooit herinneren wat het allemaal is bijna 20 verschillende kleuren en staten middelen. (En dat is niet de zeven diagnostische modi die alleen mogelijk zijn als je de Zeppelin Air in een speciale probleemoplossingsmodus zet.)

Aan de achterkant van de Zeppelin bevinden zich aansluitingen voor de stroomkabel, ethernet (voor de eerste installatie en, als alternatief voor Wi-Fi, doorlopende netwerkconnectiviteit), USB (met name USB-B - de dikke versie) en video-uitgang ( voor het bekijken van door een i-apparaat gehoste video op een tv). Helaas is de video-uitgang composiet, de laagste kwaliteit, in plaats van component of zelfs S-video. Er is ook een 1/8-inch (3,5 mm) aux-ingang voor het aansluiten van een extra digitale (mini-TosLink) of analoge audiobron. Behalve dat je je iPhone of iPod met iTunes kunt synchroniseren, kan de USB-poort van de Zeppelin Air ook USB-audio van je computer halen en firmware-updates installeren. (Ik heb zo'n update geïnstalleerd tijdens mijn testen; de procedure was eenvoudig uit te voeren.)

Net als bij de originele Zeppelin is de Air bedoeld om op één plek te zitten. Hij is niet moeilijk te verplaatsen - hij gebruikt een interne voeding, dus de enige kabel is een eenvoudige stroomkabel - maar hij is zwaar genoeg en omvangrijk genoeg om hem niet regelmatig van plaats naar plaats te dragen. Voor die keren dat je het systeem moet verplaatsen, is een welkome verandering dat het onhandige ontwerp van de originele Zeppelin - twee verschillende rubberen voetstukken die verschillende hoeken mogelijk maakten, maar die eraf vielen als je het systeem oppakte - is geüpgraded naar een enkele, stijvere rubberen basis die is bevestigd met schroeven.

De Zeppelin Air heeft dezelfde prachtige, kiezelvormige afstandsbediening als de Zeppelin, met dezelfde glanzend zwarte voorkant, chromen achterkant en rubberen voet. De afstandsbediening biedt basisbedieningen - stand-by (aan / uit), vorige, afspelen / pauzeren, volgende, volume omhoog en volume omlaag - samen met een knop om te schakelen tussen de vier mogelijke ingangen van de Air: AirPlay, dock, USB of aux-in. De knoppen zijn ingedeeld in een intuïtief patroon, waardoor de afstandsbediening gemakkelijk te gebruiken is, en B&W heeft mijn grootste klacht opgelost met de originele versie: hoewel hij nog steeds een symmetrische vorm gebruikt met een symmetrische knoplay-out, heeft de afstandsbediening een subtiele inkeping aan de onderkant die perfect onder je wijsvinger valt als je de afstandsbediening in de juiste richting houdt. Hulde.

Anders van binnen

Net als de originele Zeppelin bevat de Air een ingebouwde digitaal-naar-analoog-omzetter (DAC). De DAC van de Air is echter geüpgraded naar 24bit-96KHz-capaciteit, en alle inputs worden ingevoerd in deze DAC, zelfs de analoge input, waar ze worden geüpsampled en verwerkt. Het bedrijf zegt dat dit de audioprestaties aanzienlijk verbetert.

Er zijn ook andere grote veranderingen binnenin. Terwijl de Zeppelin Air dezelfde vijf-inch woofer gebruikt als voorheen, zijn de linker- en rechterdrivers van de Zeppelin - een 3-inch midrange-driver en een 1-inch tweeter aan elke kant - geüpgraded, en elk van de vijf drivers krijgt nu zijn eigen Class-D versterker. Deze vijf versterkers leveren in totaal 150 watt aan vermogen: 50 watt voor de woofer en 25 watt voor elk van de andere vier drivers. En om de basrespons en de algehele audioprestaties te verbeteren, heeft B&W het ontwerp van de baspoort verbeterd en de Dynamic EQ-technologie van het bedrijf geïmplementeerd (die de versterkers ook beschermt tegen overbelasting bij hoge volumes).

De Zeppelin Air is ook officieel Made-for-iPhone gecertificeerd.

Muziek in de lucht

De Zeppelin Air werkt nog steeds uitstekend als iPod-dock en heeft vergelijkbare iPod/iPhone-afspeelfuncties als zijn voorganger. Een gedockte iPhone of iPod touch krijgt bijvoorbeeld een nieuw Speakers-scherm in de app Instellingen (traditionele iPods krijgen een Speakers-menu) voor het aanpassen van het basniveau van de Zeppelin Air - een welkome optie, omdat de verhoogde basweergave van de Zeppelin Air een beetje overweldigend kan zijn als het systeem dicht bij een achterwand wordt geplaatst. Op niet-touch iPods kun je met een nieuwe instelling voor achtergrondverlichting kiezen of het scherm van de iPod altijd verlicht is, alleen verlicht is tijdens het spelen, alleen verlicht wanneer de bedieningselementen worden gebruikt of nooit verlicht.

Maar de grote toevoeging hier is natuurlijk AirPlay-ondersteuning. Zodra de Zeppelin Air is verbonden met uw AirPort Wi-Fi-netwerk (het moet een Wi-Fi-netwerk zijn dat wordt geleverd door een Apple AirPort Extreme of Express Base Station), verschijnt het apparaat als een AirPlay-bestemming in iTunes op uw Mac en in elke AirPlay- compatibele app op iOS-apparaten, zodat u draadloos audio kunt streamen.

De initiële installatieprocedure was niet zo eenvoudig als ik had verwacht, maar het was niet te pijnlijk - en je hoeft het maar één keer uit te voeren. De meegeleverde installatiegids leidt u door het proces, waarbij u de Zeppelin Air via ethernet op uw computer aansluit; het verwijzen van de webbrowser van uw computer naar de ingebouwde webserver van de Zeppelin Air; de webinterface gebruiken om verbinding te maken met uw wifi-netwerk; en dan wachten tot de Zeppelin Air opnieuw opstart en verbinding maakt met het netwerk. Mijn eerste configuratiepoging werkte niet, maar na het resetten van de Zeppelin en opnieuw proberen, werkte het perfect, en daarna hoefde ik nooit meer opnieuw te configureren of opnieuw verbinding te maken. (Je kunt ook de webinterface van de Zeppelin gebruiken om de naam te wijzigen - hoe deze wordt weergegeven in iTunes en op je iOS-apparaten. Na de eerste installatieprocedure heb je toegang tot de webinterface via je draadloze netwerk.)

De Zeppelin Air kiezen in het AirPlay-menu van iTunes

Eenmaal geconfigureerd, kunt u muziek van iTunes op uw computer naar de Zeppelin Air streamen, net zoals u zou doen naar een AirPort Express of Apple TV: u klikt op de AirPlay-knop (voorheen het pop-upmenu Luidsprekers) in de rechterbenedenhoek van de iTunes-venster en kies vervolgens de Zeppelin Air. U kunt naar meerdere AirPlay-apparaten streamen door in plaats daarvan Meerdere luidsprekers te kiezen en vervolgens de vakjes naast de gewenste AirPlay-apparaten aan te vinken. (Als je audio van een ander programma dan iTunes wilt streamen, kun je Airfoil van Rogue Amoeba gebruiken, waarmee je niet-iTunes-audio naar elk AirTunes/AirPlay-compatibel apparaat kunt streamen.)

Evenzo, om audio van een iPad, iPhone of iPod touch te streamen, klik je gewoon op de AirPlay-knop vanuit een AirPlay-compatibele app en kies je de Zeppelin Air als bestemming.

Of je nu streamt vanaf iTunes of een iOS-apparaat, er is een kleine vertraging wanneer je voor het eerst overschakelt naar een AirPlay-bestemming, maar daarna verloopt het afspelen soepel - bij het gebruik van de Zeppelin Air gedurende enkele weken was er maar één keer dat ik uitval of stotteren ervoer, en andere apparaten op mijn draadloze netwerk hadden die dag ook problemen. (Natuurlijk, als je wifi-netwerk niet solide is, is je ervaring misschien niet zo goed als de mijne - AirPlay is maar zo goed als je draadloze netwerk.) Ik heb zelfs een hele aflevering van De draad op mijn iPad, met de audio gestreamd naar de Zeppelin Air, zonder dat de audio en video niet synchroon lopen. AirPlay streamt audio in Apple Lossless-indeling, zodat u de betrouwbaarheid niet verliest door draadloos te luisteren: muziek klinkt net zo goed als de originele bestanden, of het nu gaat om MP3's en AAC's met een lage bitsnelheid of ongecomprimeerde AIFF-bestanden.

B&W heeft hier ook de kleine details. In plaats van een traditionele uit-modus, heeft de Zeppelin Air slaap- en stand-by-modi. Slaapmodus (geactiveerd door op de stand-byknop op de afstandsbediening te drukken of door de stand-by/invoerknop op de hoofdeenheid twee seconden ingedrukt te houden), schakelt de meeste elektronica van de Zeppelin uit, maar houdt de draadloze verbinding in stand zodat de Air beschikbaar blijft als een AirPlay-bestemming. Als je audio naar de Zeppelin Air stuurt, wordt hij meteen wakker - een geweldige functie die AirPlay veel handiger maakt dan wanneer je eraan moest denken om de Zeppelin eerst in te schakelen.

De stand-bymodus (geactiveerd door de hoofdknop stand-by/invoer vier seconden ingedrukt te houden), aan de andere kant, schakelt alle elektronica van het systeem uit, behalve de afstandsbedieningssensor, waarbij minder stroom wordt gebruikt, maar waarbij u de Zeppelin Air handmatig moet wekken wanneer u wil het gebruiken. Hoeveel energie bespaar je? Bij mijn tests trok de Zeppelin Air ongeveer 6 watt aan stroom in de slaapstand, maar minder dan 1 watt in de standby-modus.

hoe een sms op de iPhone te slaan

Een andere leuke functie is dat je bij het streamen van iTunes de afstandsbediening van de Zeppelin kunt gebruiken om het afspelen van iTunes te bedienen: afspelen, pauzeren, vorige of volgende track. (Voor deze functie moet de optie iTunes-bediening via externe luidsprekers toestaan ​​in iTunes in de voorkeuren van iTunes zijn ingeschakeld.) Op dezelfde manier kan de afstandsbediening van de Zeppelin Air het afspelen van iOS regelen bij het streamen van audio vanaf een iOS-apparaat.

De Zeppelin Air is ook slim genoeg om je niet van ingangsbron te laten wisselen als er maar één bron beschikbaar is. Als er bijvoorbeeld geen iPhone of iPod in de dock-cradle zit en er geen audiobron is aangesloten op de aux-ingang of USB-poort, kunt u de bron niet per ongeluk uitschakelen van AirPlay.

Tot slot is de Zeppelin, zoals hierboven vermeld, ook te gebruiken als USB-speakersysteem voor je computer; daarbij regelen de volumeknoppen van de Zeppelin het volumeniveau van uw computer. Een mogelijk verwarrend ding hier is dat de Zeppelin zichzelf niet op uw computer identificeert als een USB-audioapparaat totdat u de ingang van de Zeppelin naar USB overschakelt, en wanneer u van USB overschakelt, schakelt de Zeppelin de USB-audioverbinding helemaal uit - wat betekent dat de Zeppelin verdwijnt voor zover het uw computer betreft. Op een Mac, maar als je de Zeppelin voor het eerst hebt aangesloten en hebt geselecteerd als je audio-uitgang, schakelt de Mac automatisch over naar de Zeppelin wanneer deze is aangesloten.

Met al deze manieren ander dan een gedockte iPhone of iPod om audio naar de Zeppelin Air te krijgen, zou je misschien denken dat het leuk zou zijn als B&W een wiegloze versie zou aanbieden. Het bedrijf vertelde TabletS dat als je echt last hebt van de wieg en de arm, je het hele apparaat kunt verwijderen, maar hierdoor vervalt je garantie.

Geluidsverbeteringen

Net als zijn voorganger klinkt de Zeppelin Air meer als een kleine stereo-installatie voor thuis dan als een desktop iPod-dock, en biedt hij een uitstekende geluidskwaliteit die rijk en vol is. Mede dankzij het brede profiel van de Zeppelin blijft stereoscheiding beter dan bij veel systemen uit één stuk, hoewel het nog steeds niet zo goed is als je zou krijgen met een systeem met gescheiden linker- en rechterluidsprekers die verder uit elkaar zijn geplaatst.

Maar de Zeppelin Air biedt kleine maar welkome verbeteringen ten opzichte van het origineel dankzij de nieuwe componenten en het aangepaste ontwerp. De meest voor de hand liggende upgrades zijn de basrespons en maximale output. De laagfrequente output van de Zeppelin Air is merkbaar krachtiger dan die van de originele Zeppelin, en hij is net zo goed als die van elk desktopsysteem dat we hebben getest. Je krijgt niet de laagste frequenties - de woofer is gewoon te klein - maar de Zeppelin biedt een relatief vlakke basrespons tot ongeveer 75 Hz of 80 Hz, en behoorlijke prestaties zo laag als 60 Hz tot 65 Hz. De bas is krachtig zonder dreunend te zijn (tenzij je, zoals bij elk systeem, de Zeppelin te dicht bij een muur of hoek plaatst), en de lage frequenties zijn helder en duidelijk.

Het maximale volume is ook aanzienlijk luider dan bij de originele Zeppelin, ongetwijfeld gedeeltelijk vanwege de extra versterking van de Air. De Zeppelin Air kan ook luider spelen zonder te vervormen - ik kon het systeem ver boven veilige luisterniveaus draaien zonder dat het zweette.

Ten slotte was een van mijn kritieken op de originele Zeppelin dat hoewel de hoge tonen over het algemeen goed waren, de hoogste frequenties een beetje verzonken waren in vergelijking met sommige van de andere luidsprekerdocks van het hoogste niveau die ik had getest. B&W lijkt stappen te hebben genomen om dit in de Zeppelin Air aan te pakken. Hoewel sommige luisteraars nog steeds een helderder geluid wensen, denk ik dat de meeste luisteraars - zelfs de kieskeurige - meer dan blij zullen zijn met de verbeteringen.

Het algehele resultaat is een audiokwaliteit die merkbaar beter is dan het origineel en die iedereen behalve de meest kritische luisteraar zou moeten bevallen. Het meest indrukwekkend voor een desktopsysteem is dat de audio van de Zeppelin Air gebalanceerd is, omdat er geen frequentiebereik opvalt. Het is veilig om te zeggen dat als je betere audio wilt, je een systeem met aparte luidsprekers moet gebruiken - en zelfs dan heb je een goede hoeveelheid vermogen nodig, om nog maar te zwijgen van luidsprekers die groot genoeg zijn om een ​​behoorlijke bas te produceren.

Template Studio koopadvies

De originele Zeppelin maakte indruk op ons met een geweldige geluidskwaliteit, indrukwekkend ontwerp en unieke technologie, en de Zeppelin Air overtreft zijn voorganger op elk van deze meetwaarden, met een merkbaar betere geluidskwaliteit, enkele handige ontwerpaanpassingen en een aantal technologische verbeteringen - de eerste onder ze ondersteunen AirPlay - voor dezelfde prijs. Toegegeven, die prijs is $ 600, en, zoals ik opmerkte toen ik de originele Zeppelin bekeek, gaat een deel van dat geld zeker naar de B&W-naam. Maar het lijdt geen twijfel dat u ook betaalt voor een product van hoge kwaliteit. Je kunt misschien een beter geluid krijgen voor $ 600 door je eigen AirPlay-audiosysteem samen te stellen met aparte links/rechts-luidsprekers (een onderwerp dat we binnenkort zullen behandelen), maar als je op zoek bent naar een systeem uit één stuk dat klinkt en ziet er geweldig uit, de Zeppelin heeft niet veel concurrentie - vooral als je bedenkt dat hij werkt met AirPlay, iPhones, iPods, je Mac en elke andere stereo-audiobron, digitaal of analoog. Voor veel luisteraars is de Zeppelin het eerste luidsprekerdock dat echt de plaats van een stereosysteem voor thuis kan innemen.

Bijgewerkt 5/6/2011, 19:30 uur : De instructies voor het verwijderen van de dock-cradle-arm van de Zeppelin zijn verwijderd. B&W nam contact op met TabletS om te zeggen dat, in tegenstelling tot wat ons aanvankelijk werd verteld, het uitvoeren van de procedure inderdaad uw garantie ongeldig maakt.

[Dan Frakes is senior redacteur bij TabletS]