Hoofd Ander Hoorbaar voor iPhone
Ander

Hoorbaar voor iPhone

DoorJoel Mathis 31 aug. 2010 5:38 uur PDT

In een oogopslag

Pluspunten

nadelen

Ons oordeel

Of je nu de gratis nodig hebt Hoorbaar app voor je iPhone of iPod touch komt neer op een simpele vraag: wil je gewoon naar je audioboeken luisteren? Of wil je? bezighouden hen?

Goede luisteraar: met de iPhone-app van Audible kun je 'merit-badges' verdienen op basis van de luisterpatronen van je audioboek.

Als je doel het eerste is, heb je de app niet nodig, zelfs niet als je een fervent abonnee bent van Audible.com's audioboek-abonnementsservice, een soort digitale versie van de oude Book-Of-The-Month-Club. Ja, met de app kun je naar je audioboeken luisteren en heen en weer bladeren tussen hoofdstukken. En als je apparaat iOS 4 draait, kun je die boeken zelfs op de achtergrond beluisteren terwijl je je e-mail checkt of andere programma's gebruikt. Je kunt ook een bladwijzer maken voor belangrijke audiomomenten in het boek, maar verder bieden de audiofuncties van de app niets dat je niet kunt krijgen met de ingebouwde iPod-applicatie.Wat de app echter leuk maakt, is de interactiviteit. Je kunt het gebruiken om mensen te vertellen over de audioboeken waar je naar luistert, met opties om de informatie te delen via e-mail, Facebook of Twitter. Deze functie zou nog handiger zijn als je een link naar een audiofragment van je selectie zou kunnen opnemen - als je je vrienden een voorproefje geeft van het boek dat je leuk vindt, zouden ze hen kunnen aanmoedigen om het ook te kopen - maar Audible biedt die optie niet .

hoe zet ik de locatie op mijn iphone uit

Je kunt de app ook gebruiken om bij te houden hoeveel tijd je hebt besteed aan het luisteren naar je boeken. Audible houdt uw luistertijd tot op de minuut bij en kent u statussen toe variërend van AppNovice, voor 100 uur luistertijd, helemaal tot AppMaster na 2.000 uur. Je kunt ook verdienste-badges verdienen, zoals Weekened Warrior of All Nighter, afhankelijk van je luisterpatronen. Deze functies kunnen plezierig zijn; of ze de audioboekervaring daadwerkelijk verbeteren, is waarschijnlijk aan individuele gebruikers.

iphone se 2 (2020) releasedatum

Maar er is een kritieke fout in de Audible.com-app die niet over het hoofd kan worden gezien: het biedt je geen manier om nieuwe audioboeken te verkrijgen of zelfs door de Audible.com-bibliotheek te bladeren. Je kunt boeken downloaden die je al hebt geselecteerd op de Audible.com-site, maar er is geen link naar de site in de app zelf. Dit is een merkwaardige omissie, aangezien Audible.com zichzelf aanprijst als een Amazon-bedrijf - en Amazon's Kindle-app maakt het gemakkelijk om naar de mobiele site van het bedrijf te springen, te bladeren en nieuwe boeken te kopen terwijl je volledig op je iPhone blijft. Dit kan natuurlijk handmatig worden gedaan door de browser van de iPhone te gebruiken om in te loggen op Audible.com, maar het is niet het soort naadloze ervaring dat het gebruik van Kindle zo plezierig maakt.

Deze fout is des te frustrerender omdat de app een menu-item Nieuws en evenementen bevat waarin de nieuwste, beste audioboek-releases worden aangeprezen. Die korte pitches eindigen vaak met het aansporen van de lezer om naar Audible.com te gaan voor meer informatie, zonder een link op te geven.

De nadelen betekenen dat de Audible.com-app in dit stadium meer leuk dan nuttig is. Die-hard liefhebbers van audioboeken willen misschien wachten op toekomstige versies voordat ze de app downloaden; op dit moment is het een werk in uitvoering.

[ Joel Mathis is een freelance journalist en politiek columnist voor Scripps Howard News Service. Hij woont in Philadelphia. ]