Hoofd Software Apple moet een grote slag slaan in de fotooorlogen
Software

Apple moet een grote slag slaan in de fotooorlogen

DoorDan Moren,Bijdrager, 28 mei 2015 20:02 PDT

Hoe raar het ook mag klinken, ik gebruik nog steeds iPhoto.

Ja, ik weet dat Foto's voor Mac al een tijdje beschikbaar is, maar ik moet de stap nog maken. Toegegeven, zelfs maar zeggen dat ik iPhoto gebruik, is een beetje een verkeerde benaming; Ik heb de app in ieder geval al maanden niet doelbewust gelanceerd. Dat wil niet zeggen dat ik geen foto's maak - zoals iedereen met een smartphone, knip ik mijn deel. Vorige week reisde ik naar Portugal en het VK, en nam er een paar honderd alleen mee.

iPhoto is voor mij eigenlijk gewoon een opslagplaats voor de foto's die erin worden geïmporteerd via Photo Stream - ergens waarvan ik weet dat al mijn foto's veilig zijn. En ik ben op mijn hoede geweest om zijn opvolger, iCloud-fotobibliotheek, te adopteren, deels vanwege een aantal zorgen over het uploadproces, maar vooral omdat wat ik nu heb prima werkt en de stabiliteit ervan een kwestie van record is.waar worden Thunderbolt-poorten voor gebruikt?

Toch weet ik dat dit systeem op de lange termijn onhoudbaar is, aangezien Photo Stream in de niet al te verre toekomst waarschijnlijk de weg van iTools en Ping zal gaan. En als recente aankondigingen van Amazon en Google een indicatie zijn, staan ​​mijn foto's op het punt een fel omstreden slagveld te worden.

Of, zoals een bepaalde Jedi-meester zou zeggen: Begon, the photo war has.

Accepteer geen vervangers

icloud prijzen

De gratis 5 GB van iCloud is gewoon niet genoeg om foto's op te slaan, maar upgraden is duur.

Foto's bezetten het snijvlak van gegevens die zowel omslachtig als moeilijk te vervangen zijn. Als ik een ander mediabestand kwijtraak, zoals een film, tv-programma of nummer dat ik heb gekocht, is de kans groot dat ik het opnieuw kan downloaden of online kan terugvinden. Foto's daarentegen zijn vaak onvervangbaar. En in tegenstelling tot mijn andere onvervangbare bestanden, die voornamelijk tekstverwerkingsdocumenten en pdf's zijn, nemen foto's veel ruimte in beslag. We hebben het over een iPhoto-bibliotheek van 55 GB, die meer dan 15 jaar teruggaat en duizenden foto's bevat. En dat is nog steeds vrij klein in vergelijking met andere mensen die ik ken.

hoeveel kost een ipod nano?

Natuurlijk maak ik een back-up van mijn foto's, zowel 's nachts als dagelijks op een USB-harde schijf via de cloudback-upservice CrashPlan, en hoewel ik er zeker van ben dat mijn foto's niet helemaal in de ether zullen verdwijnen, doen geen van beide iets over het bieden van manieren om toegang te krijgen tot die afbeeldingen of deze te bekijken.

Wat ik eigenlijk wil - en wat Apple, Amazon en Google allemaal in verschillende mate beloven - is de mogelijkheid om mijn foto's op te slaan en te openen, ongeacht het apparaat dat ik gebruik. Aangezien ze allemaal vergelijkbare functies bieden, wordt de vraag: aan wie vertrouw ik mijn kostbare, onvervangbare foto's?

Oorlog!

Dit is waar we prioriteiten stellen. Ik heb genoeg tijd doorgebracht met producten van Amazon, Google en Apple om de respectievelijke sterke en zwakke punten van elk te kunnen achterhalen. Amazon is bijvoorbeeld geweldig in schaalbare opslag, maar het heeft niet veel van een ecosysteem en de software, vooral voor Apple-apparaten, ontbreekt vaak. Apple daarentegen maakt geweldige software, maar valt vaak tegen als het gaat om online diensten.

google foto's ios 3up

De Foto's-app van Google heeft gratis opslagruimte, maar laat machines al uw afbeeldingen indexeren en doorzoeken, wat sommige mensen zou kunnen besluipen.

Dat is de reden waarom de aankondiging van Google Foto's van de I/O-conferentie van deze week me intrigeert. Google heeft niet alleen een solide trackrecord met services, het produceert ook uitstekende iOS-apps. Mountain View, zich slim realiserend dat het zoveel mogelijk mensen op zijn producten wil hebben, ongeacht het platform dat ze gebruiken, heeft de afgelopen jaren een leuke kleine niche voor zichzelf op iOS gecreëerd.

Niet dat Google probleemloos is - het bedrijf krijgt vaak kritiek op het verzamelen van informatie, wat soms overkomt als ... laten we zeggen overijverig. Om te parafraseeren Ian Malcolm , Google raakt zo verwikkeld in het nadenken over alle leuke dingen dat het kon doe dat soms stopt het niet om je af te vragen of het zou moeten . Dus het idee dat Google Foto's automatisch alle foto's van iemand vanaf de geboorte tot heden kan samenstellen? Ja, dat begint een beetje griezelig te worden op de Creepycoolometer.

moet ik nu een macbook air kopen of wachten?

Blijf in beeld, Apple

En hier is de kneep. Ik ben niet voor niets een Apple-gebruiker, en ik ben echt wil Apple heeft uitstekend werk geleverd door mijn foto's op te slaan en te presenteren. Ik ben hier voor Cupertino, omdat ik denk dat het bedrijf een geschiedenis heeft om aan de kant van zijn klanten te staan. Maar naast de rimpels met zijn nieuwe foto-oplossing, is de huidige benadering van het bedrijf met betrekking tot cloudopslagprijzen gewoon niet concurrerend.

Google en Amazon bieden beide gratis opties voor het opslaan van a kavel van foto's, zij het met kanttekeningen, evenals goedkope plannen voor het opslaan van vrijwel elke foto die u maakt. Apple heeft ondertussen nog steeds slechts een schamele 5 GB voor al je online gegevens en rekent twee keer zoveel als Google voor een terabyte aan opslagruimte. Sommigen betwijfelen het recht dat ons ertoe brengt te beweren dat foto-opslag gratis moet zijn - ik zeg dat het geen recht is, maar duidelijk een kwestie van marktwerking: wanneer bedrijven als Amazon en Google gratis cloudopslag gaan aanbieden, nou, dat is concurrentie op het werk.

Voor mij tikt de klok. Hoewel het precies onduidelijk is wanneer mijn huidige setup zou kunnen verlopen, ik geef Apple zoveel mogelijk tijd om te reageren op de respectieve salvo's van Google en Amazon. Wanneer de Worldwide Developers Conference van het bedrijf binnen een paar weken rondrent, hoop ik dat Apple zijn foto-aanbod goed onder de loep neemt en ons een aantrekkelijk beeld schetst.