Hoofd Software Apple Design Awards-ceremonie viert geweldige iPhone-, Mac-apps
Software

Apple Design Awards-ceremonie viert geweldige iPhone-, Mac-apps

DoorDan Moren 9 juni 2009 14:41 PDT

De jaarlijkse Apple Design Awards zijn een beetje zoals de Oscars. Natuurlijk, in de week-tot-week van de filmindustrie, maken mensen zich misschien meer zorgen over de kassa, maar het is de kritische ontvangst die de hoogwaardige producten echt helpt schitteren. Evenzo kunnen de vermeldingen voor de best verkopende programma's in de App Store de aandacht van consumenten trekken, maar de ADA is er om technische uitmuntendheid en ontwerpexcellentie in software-engineering voor Apple-platforms te belonen.

De prijzen, die zowel Mac- als iPhone-apps erkennen, worden beoordeeld door een team van ingenieurs binnen Apple. Dit jaar werkten 65 ingenieurs naast hun dagelijkse baan om de enorme pool van concurrenten om te zetten in slechts een handvol winnaars. De juryleden zochten naar een handvol criteria bij het uitdelen van prijzen, waaronder technologische innovatie, technologie-integratie en -adoptie, verbondenheid, lokalisatie, ontwerp en kwaliteit en afstemming en optimalisatie van prestaties.De gastheren van de ceremonie, Apple-directeur van Software Technology Evangelism John Geleynse en Apple senior directeur van ontwikkelaarsrelaties, Shaan Pruden, reikten prijzen uit in verschillende categorieën. Geleynse opende de presentatie door te zeggen hoeveel er sindsdien is veranderd de prijzen van vorig jaar , toen Apple de 1.700 web-apps prees die voor de iPhone waren ingediend. Dat was destijds geweldig, zegt Geleynse. Dat was een groot aantal. Maar man, wat is de wereld veranderd, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de meer dan 50.000 native apps in de App Store.

De prijzen van dit jaar verschilden van voorgaande jaren, waarbij Apple het grootste deel van de prijzen toekende in showcase-categorieën in plaats van de gebruikelijke categorieën zoals Beste Mac OS X-game, als gevolg van het verbazingwekkende aantal inzendingen. Elke showcase-categorie - Mac en iPhone - bevatte de vier beste apps op het platform. Daarnaast waren er nog een handvol andere categorieën voor awards.

Lees verder…

waar is de rekenmachine op mijn iphone 12

Voor hun moeite ontvangt elke studentwinnaar een prijzenpakket bestaande uit een volledig geladen 15-inch MacBook Pro, een 30-inch Apple Cinema Display, een iPhone, een iPod touch, een Apple Developer Connection-lidmaatschap, evenals een vergoeding voor hun reiskosten. Ondertussen winnen commerciële ontwikkelaars twee van de prijzenpakketten.

Om de avond te beginnen, nam Pieter Omvlee de ADA voor het beste Mac OS X-studentenproduct voor zijn product mee naar huis, Lettertype . Beschreven als iPhoto voor je lettertypen, werd de applicatie geïntroduceerd door Pruden van Apple, die eraan toevoegde dat het niets leek op het klassieke Mac OS's Font/DA Mover. Fontcase is eerder een aantrekkelijk programma waarmee u uw systeemlettertypen kunt bekijken en ordenen, de lettertypen kunt kiezen die u wilt inschakelen en u kunt helpen het perfecte lettertype voor uw behoeften te kiezen.

De eerste winnaar in de Mac OS X Leopard Developer Showcase was die van Marketcircle Facturering , een tijdregistratie- en facturatieprogramma gericht op freelancers en kleine bedrijven. Geleynse prees het programma voor de manier waarop het gebruikersinterface-elementen alleen blootlegde wanneer de gebruiker eraan moest worden blootgesteld, en toonde het vermogen van het programma om gemakkelijk de tijd die aan een project is besteed bij te houden en aangepaste facturen te maken.

versies , een gezamenlijke inspanning van Pico Software Development en Sofa, was de tweede die een showcase-award mee naar huis mocht nemen. Een gelikte grafische gebruikersinterface voor Subversion, de meest gebruikte open-source versiebeheersoftware, Versions, was een grote hit onder de menigte van de ADA, die grotendeels bestond uit softwareontwikkelaars.

De derde applicatie die de showcase-prijs voor Mac OS X won, was die van Cultured Code Dingen . Things is een eenvoudig taakbeheersysteem voor zowel teams als individuen. Naast het ultieme gebruiksgemak van het programma, prees Apple's Geleynse de gratis iPhone-app die het team had ontwikkeld, en zei dat dat een belangrijke reden was dat het de prijs binnenhaalde.

BoinxTV ontving de vierde en laatste Mac OS X showcase award. Met de app kunnen gebruikers van hun Mac een virtuele tv-productiestudio maken met de mogelijkheid om snel en naadloos video-effectlagen toe te voegen aan beeldmateriaal van een aangesloten FireWire-camera of interne iSight. Geleynse liet een korte video zien die hij met de applicatie had gemaakt, waarbij hij effecten gebruikte om een ​​geïmproviseerde sportshow te creëren.

Door naar de iPhone-kant van de zaak te gaan, Houten Labyrint 3D sleepte de prijs in de wacht voor de beste iPhone-studentenapp. Helaas kon de winnaar, Elias Pietil, de prijsuitreiking vanuit zijn geboorteland Finland niet bijwonen. De app, een versie van het klassieke houten labyrintspel, oogstte lof voor de manier waarop het de versnellingsmeter van de iPhone gebruikte om de beweging van het apparaat weer te geven in de animatie van het houten labyrint.

Vervolgens reikte Apple een prijs uit voor de beste bèta-app voor iPhone OS 3.0 aan die van Intermap Technologies AccuTerra , een recreatieve GPS-kaarttoepassing. De app maakt gebruik van toekomstige iPhone 3.0-technologieën, zoals in-app-aankopen, zodat gebruikers meer gedetailleerde kaarten van verschillende geografische interessegebieden kunnen kopen. Met het programma kunnen gebruikers wandel- en fietstochten plannen, volgen en delen. Gebruikers kunnen de GPS-functie van de iPhone activeren om niet alleen hun exacte route te volgen, maar deze ook later af te spelen, inclusief het tonen van geogecodeerde foto's op de plaatsen in de reis waar ze zijn gemaakt.

De iPhone Developer Showcase awards begonnen met een award voor de Twitter-client van atebits Tweetie . Geleynse zei dat de iPhone-app en de daaropvolgende Mac OS X-versie van atebits een geweldige combinatie waren en ook het uitstekende ontwerp en de gebruikersinterface van het programma complimenteerden. ( TabletS ’s eigen Jason Snell verscheen zelfs kort in een lijst met recente tweets.)

Omvallen 2 , door ngmoco, volgde met de tweede prijs, waarbij Apple's Geleynse het torenbouwspel demonstreerde en het zorgvuldige gebruik van de iPhone-versnellingsmeter en de acceptatie van OpenGL ES- en UIKit-technologieën.

De derde winnaar van de iPhone Developer Showcase was MLB.com At Bat 2009 . Met name de indrukwekkende infrastructuur die MLB achter de mobiele app plaatste, oogstte veel lof en Geleynse toonde de mogelijkheid voor de app om scores, Gameday-informatie, video-hoogtepunten te tonen en zelfs de mogelijkheid om te schakelen tussen thuis- en wegradio-omroepers.

Uiteindelijk werd de avond afgesloten met een overwinning door Port , van Rogue Sheep. Met de iPhone-app kun je snel en eenvoudig prachtige elektronische ansichtkaarten maken, met de mogelijkheid om extra grafische filters toe te voegen.

De gastheren sloten de avond af door alle winnaars te feliciteren en te zeggen hoe moeilijk het was om de winnaars te kiezen uit de verzameling van zoveel geweldige inzendingen. Vervolgens daagden ze ontwikkelaars uit om geweldige applicaties te maken voor de awards van volgend jaar door voort te bouwen op de technologieën die in Snow Leopard en iPhone 3.0 zullen komen.

Ondertussen kunt u bladeren door alle winnaars van de momenteel uitgebrachte iPhone-apps in onze App Guide ADA 2009-collectie.