Hoofd Ander Apple pakt fraude met cadeaubonnen aan
Ander

Apple pakt fraude met cadeaubonnen aan

DoorGinny Mies,Bijdrager, 23 juni 2009 8:08 uur PDT

Het volgende artikel is een herdruk van de Sceptische shopper blog Bij PCWorld.com .

Het lijkt allemaal onschuldig genoeg: iemand heeft een iTunes-cadeaubon gekregen voor zijn verjaardag, maar ze hebben geen iPod, dus verkopen ze die op eBay. En om u aan te moedigen om het op te pakken, bieden ze de cadeaubon aan voor een prijs die $ 10 of $ 20 lager is dan de nominale waarde. Klinkt als een te goede deal om te laten liggen, toch? Helaas is de kans groot dat de cadeaukaart is gekocht met een gestolen creditcard of is gehackt (zie Gehackt: iTunes-cadeaubon van $ 200 voor slechts $ 2,60 ). Een tijdlang leken mensen dergelijke cadeaubonnen zonder gevolgen te gebruiken. Maar meer recentelijk lijkt Apple stilletjes een campagne op te zetten tegen frauduleuze iTunes-cadeaubonnen.

Op forums en blogs op het internet doken een paar geruchten op over mensen van wie de iTunes-account permanent was uitgeschakeld nadat ze inhoud hadden gekocht met cadeaubonnen die op eBay waren gekocht. Wanneer uw account is uitgeschakeld, verliest u permanent de toegang tot alle iTunes Store-aankopen op uw computer (tenzij u een back-up van uw bibliotheek maakt of alles op uw iPod/iPhone bewaart). Een man meldde dat hij zijn bibliotheek met iTunes Store-materiaal, met een waarde van meer dan $ 5.000, was kwijtgeraakt nadat hij meerdere iTunes-cadeaubonnen van $ 50 had gebruikt die hij op eBay had gekocht.Mijn snelle zoektocht naar iTunes-cadeaubonnen leverde 155 resultaten op eBay op. iTunes CADEAUBON $25!!!! GEWELDIGE DEAL lees één aanbieding, die een prijskaartje van $ 20 op een kaart met een nominale waarde van $ 25 zette. Een andere aanbieding adverteerde met een cadeaubon van $ 50 voor $ 40. De deals zijn niet ongelooflijk geweldig, maar ik veronderstel dat de besparingen zouden oplopen als je vaak genoeg cadeaubonnen zou kopen.

Dus wat is het officiële woord over deze situatie van Apple? Ik kon geen antwoord vinden in de veelgestelde vragen over iTunes-cadeaubonnen of bij de klantenondersteuning van Apple, dus ik raadpleegde Jason Roth, Apple's mediacontact voor iTunes. Roth vertelde me dat Apple hard werkt om fraude te bestrijden en dat het beleid van het bedrijf duidelijk wordt uiteengezet in de iTunes-servicevoorwaarden. Na wat speurwerk vond ik deze verklaring: Apple re­­heeft het recht om de ac­­counts van klanten te sluiten en alternatieve betaalmethoden aan te vragen als een cadeaubon, iTunes-kaart, inhoudscode of toelage op frauduleuze wijze wordt verkregen of gebruikt op de Itunes winkel.

Roth zei ook dat Apple-ondersteuning klanten die frauduleuze kaarten gebruiken voldoende gewaarschuwd dat hun ac­­counts kunnen worden gedeactiveerd, zodat ze een kans hebben om een ​​back-up van hun inhoud te maken. Als je account is gesloten, kun je een beroep doen op Apple om het opnieuw te openen, maar de kans dat die tactiek werkt, is vrij klein.

Ongetwijfeld bieden sommige verkopers op onschuldige wijze legitieme cadeaubonnen aan op eBay, maar het is nog steeds riskant om welke soort cadeaubon dan ook - iTunes of niet - op eBay te kopen. Als de verleiding te groot is om te weerstaan, controleer dan de accountgeschiedenis van de verkoper, lees hun beoordelingen en neem rechtstreeks contact met hen op over de kaart. Vraag hen waar ze zich bevinden, waar ze de kaart hebben gekregen en of ze u de fysieke kaart rechtstreeks kunnen sturen. Als ze zich buiten de Verenigde Staten bevinden maar een Amerikaanse cadeaukaart verkopen, neemt de kans toe dat de kaart wordt gehackt of gestolen. En als ze je alleen de code van de kaart e-mailen - niet de kaart zelf - loop je het risico een code te kopen die al meerdere mensen hebben ontvangen.

Het belangrijkste om op te letten, is echter of de verkoper meerdere kaarten vermeldt met kortingen van meer dan $ 10. Hoe meer van dergelijke kaarten een verkoper heeft, hoe groter de kans dat ze frauduleus zijn.