Hoofd Software Adobe doodt Flash niet, maar verandert alleen de naam van de tool die het maakt
Software

Adobe doodt Flash niet, maar verandert alleen de naam van de tool die het maakt

Nieuws Adobe verandert de naam van Flash Professional in Animate CC om u eraan te herinneren dat het ook moderne formaten ondersteunt. Bijdrager, TabletS 1 december 2015 7:14 uur PST

Scoor er een voor wijlen Steve Jobs . Adobe verandert de naam van Flash Professional CC, de tool voor webanimatie, in Animeren CC . Het doel is om nauwkeurig de realiteit weer te geven dat webontwikkelaars de tool gebruiken om ook HTML5-inhoud te maken: meer dan een derde van alle inhoud gemaakt met de app, volgens Adobe.

In een blogpost de verandering aankondigend, Adobe gecrediteerd Flash met [duwen] het web vooruit. Maar het bedrijf gaf ook toe dat HTML5, dat is vriendelijker voor laptopbatterijen en niet de beveiligingsnachtmerrie die Flash is geworden, is volwassen genoeg geworden om het webplatform van de toekomst op alle apparaten te zijn.

hoe Google-geschiedenis op iPhone te verwijderen

Daartoe werkt Adobe in januari Animate CC bij met nieuwe functies, samen met het uitbrengen van een HTML5-videospeler voor desktopbrowsers.Maar Flash gaat niet weg. Animate CC ondersteunt nog steeds Flash-creatie, samen met HTML5, WebGL, 4K-video en SVG. En je zult nog steeds online content tegenkomen die Flash Player vereist, zoals Facebook-games en, ja, zelfs wat Flash-video. Adobe zegt dat Facebook beveiligingsinformatie naar Adobe zal terugsturen, zodat het bedrijf de beveiliging van Flash Player kan verbeteren. Adobe's blogpost vermeldt ook te hebben samengewerkt met Microsoft en Google om de voortdurende compatibiliteit en beveiliging van Flash-inhoud in browsers te helpen waarborgen.

Het verhaal achter het verhaal: Op de lijst met partners van Adobe ontbreekt Apple, dat vijf jaar geleden stopte met het bundelen van Flash met nieuwe Macs, en later Adobe hielp om de Flash Player in Safari te sandboxen om mogelijke schade te beperken als Flash Player werd gecompromitteerd. De controversiële relatie van Apple met Flash dateert van het besluit van Apple om Flash niet toe te staan ​​op iPhones en iPads, maar in plaats daarvan vast te houden aan open standaarden zoals HTML5, CSS en JavaScript. Steve Jobs schreef een open brief genaamd Gedachten over Flash in 2010, waarin Adobe werd opgeroepen om te doen ... ongeveer wat het net deed.

Nieuwe open standaarden die in het mobiele tijdperk zijn gecreëerd, zoals HTML5, zullen winnen op mobiele apparaten (en ook op pc's). Misschien zou Adobe zich meer moeten concentreren op het maken van geweldige HTML5-tools voor de toekomst, en minder op het bekritiseren van Apple omdat het het verleden achter zich heeft gelaten.

Destijds, Adobe vuurde terug Apple beschuldigen van [het nemen] van een stap die dit volgende hoofdstuk van het web zou kunnen ondermijnen, verwijzend naar de overgang tussen desktop en mobiel browsen. Nu prijst Adobe ook HTML5 en zegt: Vooruitkijkend moedigen we makers van inhoud aan om te bouwen met nieuwe webstandaarden.

Met andere woorden, niet Flash.

waar is mijn leeslijst op iphone